koliko me sjecanje sluzi:Kospa je napisao/la: ↑pet dec 06, 2019 8:26 amMeni nije jasno gdje i kada je pocelo ovo sranje sa Velezom. Do prije par godina majke mi sam normala hodao u Zeljinom dresu po Mostaru, nisam siguran da bi sad mogao.
Grupe se ne podnose to je evidentno, ali 90% ostale navijacke raje je normala, tako da sto se mene tice bujrum im na sve tribine. Na terenu ih zgazit naravno
Eto baš češ baš ti biti miran ako povedu i ako se bude radovao pored tebe, ma hajde molim testorm_raider je napisao/la: ↑pet dec 06, 2019 12:34 pmCuj sta cu uraditi ako ga vidim na tribini... odvest ces ga na pivu i pricati o fudbalu, a mozda se i kakvo prijateljstvo napravi. Pa valjda je cilj da budemo normalni, a ne nesto drugo... I on je tu zbog svog kluba, a ti si zbog svog. Nije on tu zbog tebe, niti si ti zbog njega. Sve drugo nije Zeljo.
Mozda je i do mene, ali ne vidim potrebu da ga zbog toga tucem. Nije on kriv ako povedu.Analitičar1921 je napisao/la: ↑pet dec 06, 2019 12:49 pmEto baš češ baš ti biti miran ako povedu i ako se bude radovao pored tebe, ma hajde molim testorm_raider je napisao/la: ↑pet dec 06, 2019 12:34 pmCuj sta cu uraditi ako ga vidim na tribini... odvest ces ga na pivu i pricati o fudbalu, a mozda se i kakvo prijateljstvo napravi. Pa valjda je cilj da budemo normalni, a ne nesto drugo... I on je tu zbog svog kluba, a ti si zbog svog. Nije on tu zbog tebe, niti si ti zbog njega. Sve drugo nije Zeljo.
ova vrsta rivaliteta, koji vlada zadnjih 10 godina sam nazvao "rivalitetom"... atmosfera napeta kao da je rat a ne fudbalska utakmica...avlami97 je napisao/la: ↑pet dec 06, 2019 1:35 pm@Jovane, dosta dobro zapažanje, ali se ne bih složio da rivalitet postoji tako kratko i rivalitet nisi trebao staviti pod znake navoda. Velež je klub vrijedan pažnje, zbog svoje ideje, istorije, svega onog što su prošli tokom rata itd. Velež je uz nas i pitare najveći klub u BiH. U bivšoj Yugi smo bili jedan od rijetkih klubova koji je imao pozitivan skor sa njima, a vjerovatno i jedini u BiH.
Na Velež gledam kao klub radničke klase i slobodarskih ideja. Mnogo toga imamo zajedničko sa njima nego sa klubovima koji su nastali nečijim dekretom ili voljom novokomponovanih tajkuna. Velež je uvijek imao masu navijača i među prvima su u Yugi koji su organizovano počeli pratiti svoj klub. Mnogo toga je poremetio rat, ali su i oni kao i mi morali napuštati svoje stadione i skrašavati se tamo, gdje možda nismo željeli.
Evo, postavljam pitanje - Šta bi bilo sa Željom i stadionom Grbavica da kojim slučajem nije došlo do reintegracije?
Moj puni respekt Veležu i njihovim starijim navijačima, a ova balavurdija ne zna gdje goni, gdje su šuplji, a kamo li da znaju promišljati zdravorezonski. Naravno, ne odnosi se na sve, ali važi za obje navijačke grupe.
Gdje si ti bio kad sam stakla na autu mijenjao zbog navijača tog - PO TEBI - nama sličnog kluba ? E čuj puni respekt tom šljamuavlami97 je napisao/la: ↑pet dec 06, 2019 1:35 pm@Jovane, dosta dobro zapažanje, ali se ne bih složio da rivalitet postoji tako kratko i rivalitet nisi trebao staviti pod znake navoda. Velež je klub vrijedan pažnje, zbog svoje ideje, istorije, svega onog što su prošli tokom rata itd. Velež je uz nas i pitare najveći klub u BiH. U bivšoj Yugi smo bili jedan od rijetkih klubova koji je imao pozitivan skor sa njima, a vjerovatno i jedini u BiH.
Na Velež gledam kao klub radničke klase i slobodarskih ideja. Mnogo toga imamo zajedničko sa njima nego sa klubovima koji su nastali nečijim dekretom ili voljom novokomponovanih tajkuna. Velež je uvijek imao masu navijača i među prvima su u Yugi koji su organizovano počeli pratiti svoj klub. Mnogo toga je poremetio rat, ali su i oni kao i mi morali napuštati svoje stadione i skrašavati se tamo, gdje možda nismo željeli.
Evo, postavljam pitanje - Šta bi bilo sa Željom i stadionom Grbavica da kojim slučajem nije došlo do reintegracije?
Moj puni respekt Veležu i njihovim starijim navijačima, a ova balavurdija ne zna gdje goni, gdje su šuplji, a kamo li da znaju promišljati zdravorezonski. Naravno, ne odnosi se na sve, ali važi za obje navijačke grupe.
Svugdje ima kretena.Racional87 je napisao/la: ↑pet dec 06, 2019 2:44 pmGdje si ti bio kad sam stakla na autu mijenjao zbog navijača tog - PO TEBI - nama sličnog kluba ? E čuj puni respekt tom šljamuavlami97 je napisao/la: ↑pet dec 06, 2019 1:35 pm@Jovane, dosta dobro zapažanje, ali se ne bih složio da rivalitet postoji tako kratko i rivalitet nisi trebao staviti pod znake navoda. Velež je klub vrijedan pažnje, zbog svoje ideje, istorije, svega onog što su prošli tokom rata itd. Velež je uz nas i pitare najveći klub u BiH. U bivšoj Yugi smo bili jedan od rijetkih klubova koji je imao pozitivan skor sa njima, a vjerovatno i jedini u BiH.
Moj puni respekt Veležu i njihovim starijim navijačima, a ova balavurdija ne zna gdje goni, gdje su šuplji, a kamo li da znaju promišljati zdravorezonski. Naravno, ne odnosi se na sve, ali važi za obje navijačke grupe.![]()
Za mene su isti kao i njihovi sugrađani, lešinari i ostali ... znači no pasaran gdje god i kad god.
NE ZNAMO GDJE GONIMO 1987.
Sta je puno srao? Rekao da su neugodni i ?Kospa je napisao/la: ↑pet dec 06, 2019 3:05 pmJebi se ba Amare i ti i tvoji pressovi pred utakmicu. Koji qrac vise komentarises protivnika yebo te oni pricaj o svom klubu i zdravo. Nigdje nisam vidio ni u kojem sportu da trener ovoliko sere o protivnickoj ekipi.
Imam neku mrtvu suhvu ko i protiv sirokog yebo me ona da ce Bogi i Veca kiksat. Juriiis Zeljooo !