pet avg 16, 2019 4:04 pm
Ne mogu da vjerujem da čitam ovakve nelogične gluposti. Ljudi prizivaju lika koji je iscenirao povredu i tražio transfer u Tursku za vreću jabuka. Jesu li ovo istine?
Godinama čitam postove u kojem se traži neko ko će doći sa jasnim stavom i autoritetom koji je iznad igrača i koji "klošarima" neće dati pardona i sad kao Amar uništava Ramovića. Čovjeka koji je ponavljam iscenirao povredu kako ne bi odigrao najvažnije prvo kolo za ovaj naš veliki klub.
Ja odgađam poslove, lažem kući da idem negdje drugo, raja bježi sa fakulteta, škola, jedva se skupi ona mrtva cvaja da bi se otišao pogledati Željo u Široki recimo i dođe ti jedan od igrača i kaže "ne mogu ja, povrijeđen sam i uvrijeđen". Da se razumijemo Ramović je odličan igrač, ali ovo jaukanje i plakanje za likom je još jedna u nizu gluposti koje pišem u svoj notes, a koje se mogu staviti pod red izrečenih od "forum" navijača. Prije toga između ostalog treba izdvojitti; cijepanje godišnjih karata, prozivanje najtrofejnijeg trenera u historiji kluba i ogavna vređaona što kaže Mamić, masovna histerija ili svršavanje na čize ili boju dresova, miješanje u klupsku politiku i iznošenje blagoretardiranih mišljenja, aktivno praćenje komšija sa primjesom iskompleksiranosti , zavisti i ismijavanja (retardirano level 100), histerija ili svršavanja nakon prelaznog roka, plakanje za hadžijom ili za najtrofejnijim i obrnuto, atak na Željinu djecu i još mnogo toga. Od toga mi se povraća. Imam osjećaj da neko ko se samo bavi takvim stvarima ima 3 i pol gostovanja sa Otokom. Zato i jesmo imali košmarnu godinu dana. Jedan autobus ode u Tuzlu, a 26 kamiona pametuje na internetu. Mi kao da smo zaboravili šta smo i šta je naša svrha i gdje jedino mi možemo pomoći. Željina filozofija nije negativna i ne zasniva se na lažima i blaćenju. Mi samo treba da navijamo i da slijedimo tu filozofiju(jači od ratova, režima i partija). Mi smo navijači i tako treba da se ponašamo baš kao što je to bio slučaj u prva četiri kola. Ide Sloboda, ide popunjen stadion, a onda Široki gdje se ne smijemo obrukati. To je ono o čemu mi treba da razmišljamo, a ne da konstruišemo i dekonstruišemo klupsku politiku drkajući na svojim foteljama i stolicama.
Željovci, uvijek treba da znate, da navijači prate klub, a ne rezultate.