pon jul 08, 2019 10:15 am
Za vikend sam odmarao i od telefona i od foruma, jutros čitam forum i koliko god čovjek priča da ga više ne može ništa iznenaditi, ja se opet iznenadim na neke stvari. Čovjek poredi naše stopere i generalno ekipu sa konkurencijom i pita ko to ima bolji na tim pozicijama? Bogičević bio dobar prije 5 godina? I Vasilić je bio dobar prije 8 godina, hajmo ga vratiti. Hajmo vratiti i Ćuluma, može dati ruke.
Druga stvar, u gotovo svim nekakvim željama i postavkama ekipe Mujezinović se iz nekog razloga stavlja na zadnjeg veznog, a na toj poziciji čovjek nigdje igrao koliko me pamćenje služi. Što se tiče same ekipe, mi imamo solidnih, da kažem i konkurentnih prvih 11 u nekoj idealnoj postavci, ali to nije dovoljno ni za prva tri kola, jer prve povrede i kartoni kad dođu moraš gledati Zaima i Asima na krilima, a sa njima smo konkurentni možda jedino Slobodi, Čeliku i Zvijezdi. Ako nam je cilj titula, a vjerujem da jeste jer je i prethodnicima to postavljano kao cilj, onda mi bez još 3-4 kvalitetna pojačanja (ne prinove) nemamo o čemu pričati. Zrinjski i Sarajevo su mijenjali ekipe, neće svaki igrač koji im je došao biti pojačanje, ali npr. u Zrinjskom se može očekivati od Lendrića i Hadžića 30 golova, Zlomislić će im biti pojačanje i to je dovoljno uz ostatak ekipe koji se nije puno mijenjao. Sarajevo u ofanzivi ima igrače koji će dati 45-50 golova i ako ne ponove prošlu sezonu (Ahmetović, Velkoski, Tatar, Rahmanović, Šišić + Milanović i Guzina), nemaju Stanojevića koji im je bitan na sredini i Mujakića iz odbrane, ali i dalje u najmanju ruku imaju podjednak vezni red kao i mi, a bolju zadnju liniju nego mi. Napad im možda nije bolji po kvalitetu igrača, ali jeste efikasniji, jer lakše postižu golove nego mi.