CURVA je napisao/la: ↑sub maj 25, 2019 3:26 pm
blueDBR je napisao/la: ↑sub maj 25, 2019 3:04 pm
CURVA je napisao/la: ↑sub maj 25, 2019 3:00 pm
Ma znam braca , salim se i ja samo lagano nemoj da se gdje omrsis
jel idalje imaš 100% podršku u Osima, u upravu si izgubio baš me zanima tvoj komentar na ovu situaciju s Mujom, al tvoje mišljenje lično braca, ništa insajderske
ništa provokativno jedan si mi od gotivinijih ovdje
vidi ovo maloprije sto sam spomenuo da mi je najtezih 7 dana bilo je sto je sve propalo samo iz mahalskih razloga i sto se sve zna ,neces vjerovati ali tako je .Znaci nije zato sto je neko ne sposoban ,sto je kamatar, sto nam je drzava smjesna itd nego ubi nas mahala neki ljudi jednostavno ne vole to .E sad ovo za Muju ne znam sta da mislim ,ono sto je dobro da ce Badzak ostati bez obzira na ishod sa licencom i da ce se okupiti vise ljudi koji ce uloziti pare ne samo Mujo .Olimpik bi trebao da nam bude kao neki BTIM,ima tu dobrih ideja .On je ulozio finih para u Olimpik ali nema koristi od toga .Kazem najvise bi volio kad bi se vratilo vrijeme kad nije bilo ni interneta, ni foruma ,kad nisam znao ni predsjednika ni cistacicu nego samo Ljoze i nista vise..Na kraju moje misljenje je da treba pustiti da pokusaju nesto napraviti .
Treba se brate pokušat nešto napravit, al nešto ne vjerujem u ove stručnjake u klubu da bi mogli Željine interese zaštit kako treba, daj Bože da griješim. Privatizacija ko kod kitara ne dolazi u obzir, nije uredu nakon 100 godina mi da postanemo nečije kurve, oni su svakako čitav život komunjarski, udbaski, drzavni projekat nije im to strano. Princip 51-49 ko što švabe furaju mi se sviđa al ne da mi Selimović izvlačit procenat od kluba jer je kupio 49%. Ugovorom propisat Željina imovina je lupam 50 miliona, ako hoćeš 49 % to ti je 30 miliona i kraj nema šta on više procente. Ako će Željo svih 30 miliona što dobije uložit u imovinu Želje te tim koji bi postizao rezultate, automatski naša vrijednost više neće bit 50 nego 75-80. Tih 30 miliona uložit za osposobljavanje i modernizaciju prostora u/i oko stadiona kako bi se povećao dohodak od iznajmljivanje, dalje uložit u kamp gdje će sav prihod od prodaje igrača ići isključivo Željezničaru !!! Jug renovirat što prije ako do ovog dođe kako bi se 100godišnjica dočekala tik do terena, Zapad preko UEFE izganjat. Ako već prodajemo manjiski dio kluba treba da se zna za šta, šta će Željo imat od tog a šta Željovci. Naravno ako je on spreman i stručan da poduzme ovaj sportski poduhvat, naša vrijednost kluba će vremenom rasti, samom kupovinom tj. investicijom u tih 49 % vrijednost kluba će se dići te on dalje kad bih prodavao tih 49 % uzeo bi i više od početnih 30 miliona, on da za 5 godina proda svoj udio za 40 miliona to su nemale pare za njega iako je finansijski moćan. Neću da mi se prodaju pomoćni tereni oko stadiona kojim će samo vrijednost strmoglavo rasti, ako već želi da investira, bujrum kupi zemljište, opremi kamp, al neka i ovih terena, pukni travu kakvu treba ne mora savršena al mojne krompirališta da se gleda više, ako se već 49% Zelje prodaje daj nam i reflektore na pomoćnom da bi nam selekcije više izbora imale. Ako će Olimpic postat naša filijala i to sve do u detalje definisat ugovor te istog trena pokrenut projekat Akademije te pridobiti što više manjih škola fudbala, koja je vrijednost Olimpica tolko mu oduzet od onog kolko trazimo da investira. Ali uoopšte da bi se počelo ovo, moraju u klubu biti ljudi od povjerenja, kako Amaru da vjerujemo kad se šampanjcem slavio odlazak prošle uprave sa violinom i ostalim podanicama. 7 dana nakon famozne proslave naš "vrli" precednik kaže učinit će sve da dovede Amara kao trenera, a Amar ih sve okupio sve od jednog .. Zato ljudima i ovo sve smrdi, zato i sinoć u po doba noći teške teme na forumu. Prvo da se povjerenje vrati, KAKO ?! (boli me kita sami su krivi) da na koljenima mole da se Nikolić, Bajrović i slični uključe u klub, da se otjera smeće Šiljak čim dobijemo licencu, da napokon kažu šta je za jebeni krov aloooo, reci Koldzo je kriv molimo navijače da nam pomognu, pa ima budala svašta se bi se organizovalo. Nisam više pametan, trenutno nemam šta više reći ... Brojke sam gore lupio, brojke nisu bitne, bitan je princip, bitno je odbranit filozofiju Željezničar, na kraju krajeva samo je Željezničar bitan.
i da još Sarajevo koji nema nikakve imovine, koji se historijom ne moze mjerit s nama, koji se trofejima ne moze mjerit s nama, koji se navijačima ne može mjerit s nama prodano je za 4 miliona KM (90 % kluba), hajmo reći da smo malo manje od duplo vrijedniji od njih - 8 miliona KM jer samo mi i mi imamo pravo odredit našu vrijednost (bez imovine), eh sad na to dodaj stadion glavni Grbavica, dodaj 2 pomoćna terena, pa braćo tih 49 % ako budemo prodavali mora neko duboko dubokooo zavrnut rukave, sumnjam da je Selimović šlih za toga, strani ljudi koji su iskusni koji imaju rezultata iza sebe bi se usudili na ovakav sistem, a sumnjam da bi Mujo o kojem samo je jedan forumaš rekao lijepu riječ, ostale reakcije su bile …
BOŽE OLAKŠAJ A NE OTEŽAJ AMIN !