Citirat ću post prije početka drugog dijela sezone.blueboy je napisao/la: ↑sri feb 20, 2019 11:49 amZa par dana konačno završava najduža zimska pauza u svijetu fudbala, zeželili smo se svi Želje, da vidimo kako će to izgledati ponovo sa Amarom. I meni ulijeva optimizam sama činjenica da je on opet tu, ali moramo biti umjereni sa prognozama kako će to opet biti kao prije, kako ćemo prekucavati ligu itd. Komšije i Zrinjski su puno bolji i organizovaniji nego što su bili prije 7-8 godina, a ni sam Amarov fakinluk ne mora biti garancija uspjeha. Svaki put je novo dokazivanje, fudbal konstantno napreduje i ko nije spreman to pratiti neće dobro proći, najbolji primjer je Mourinho koji je mislio da će čitav život uzimati trofeje na isti fol. Treba spustiti loptu, dati ljudima vrijeme i vidjeti šta će se desiti.
Nakon sinoćnjeg debakla nisam imao snage ući na forum, prije sat vremena sam ušao i prelistao postove.
Krenut ću prvo od igrača. Mi u cijeloj ekipi od 25 igrača imamo možda jednog igrača koji posjeduje neki kvalitet, sve ostalo u nekim normalnim okolnostima ne bi moglo Želju gledati sa tribina. Golman i odbrana gluho bilo, izgledaju kao da je neko pokupio slučajne prolaznike s ulice i stavio ih da igraju zajedno. Vezni red, dio ekipe u kojem su nas pojeli sinoć agresivnošću i kvalitetom. Bez ikakve ideje prema naprijed, samo se vraća lopta stoperima koji onda nabijaju na Krpića koji gubi snagu konstantnim skakanjem i zračnom duel igrom a ne može se okrenuti prema golu. Ramović borben, trudi se, ali od njega nikad ništa konkretno, onako šutirati iz nacrtane pozicije pokazuje da s glavom nije dobar. Blagojevića ćemo praviti od blata, Čurjurić, Vranješ i Arežina bi bolje odgovorili zahtjevima sinoćnje utakmice, ali eto preskupi su. Krila nikad konkretna, Mujezinović to ne treba igrati, Zajmović napravi jedan dobar pa pet loših poteza. U napadu Krpić usamljen, cijeli drugi dio sezone okrenut leđima, ne može prići blizu golu. Na klupi nemamo igrača koji može napraviti neki pomak kad ekipi ne ide, igra A.Zeca i Veselinovića ovisi jesu li se naspavali, kako su doručkovali itd.
A sad stručni štab na čelu sa Amarom. Čim je došao bio sam skeptičan, naročito jer mi je izgledalo da je došao da radi preko k...a, na krilima stare slave sa razmišljanjem da će se na pomen njegovog imena svi nag...ti. U postu iznad sam pisao kako je konkurencija napredovala i ako joj se ne prilagodi bićemo u problemu, nažalost bio sam u pravu. Od, kako je rekao, nefunkcionalne ekipe, on je napravio još nefunkcionalniju, nijedan igrač nije napredovao pod njegovim vodstvom za 3 mjeseca i bez obzira što je on naš najtrofejniji trener kod mene polako gubi kredit. Ove priče kako on traži investitore možete okačiti mačku o rep, on nije zato doveden, investitore nisu tražili ni prethodni treneri, niti ih traži trener u bilo kojoj ozbiljnijoj ekipi na svijetu.
O upravi ne bih puno pričao, oni su svakako dovedeni. Ovo saopštenje o vanrednoj sjednici i kaznama je samo mazanje očiju, jer ih vjerovatno neće niko ni platiti, osim možda igrača.
Uglavnom, zaključak je da Evropu nismo ni zaslužili i možda je bolje da ne izlazimo u nju i ne blamiramo se.