Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

blueboy
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 07, 2019 5:56 pm

blueboy je napisao/la:
sri feb 20, 2019 11:49 am
Za par dana konačno završava najduža zimska pauza u svijetu fudbala, zeželili smo se svi Želje, da vidimo kako će to izgledati ponovo sa Amarom. I meni ulijeva optimizam sama činjenica da je on opet tu, ali moramo biti umjereni sa prognozama kako će to opet biti kao prije, kako ćemo prekucavati ligu itd. Komšije i Zrinjski su puno bolji i organizovaniji nego što su bili prije 7-8 godina, a ni sam Amarov fakinluk ne mora biti garancija uspjeha. Svaki put je novo dokazivanje, fudbal konstantno napreduje i ko nije spreman to pratiti neće dobro proći, najbolji primjer je Mourinho koji je mislio da će čitav život uzimati trofeje na isti fol. Treba spustiti loptu, dati ljudima vrijeme i vidjeti šta će se desiti.
Citirat ću post prije početka drugog dijela sezone.

Nakon sinoćnjeg debakla nisam imao snage ući na forum, prije sat vremena sam ušao i prelistao postove.

Krenut ću prvo od igrača. Mi u cijeloj ekipi od 25 igrača imamo možda jednog igrača koji posjeduje neki kvalitet, sve ostalo u nekim normalnim okolnostima ne bi moglo Želju gledati sa tribina. Golman i odbrana gluho bilo, izgledaju kao da je neko pokupio slučajne prolaznike s ulice i stavio ih da igraju zajedno. Vezni red, dio ekipe u kojem su nas pojeli sinoć agresivnošću i kvalitetom. Bez ikakve ideje prema naprijed, samo se vraća lopta stoperima koji onda nabijaju na Krpića koji gubi snagu konstantnim skakanjem i zračnom duel igrom a ne može se okrenuti prema golu. Ramović borben, trudi se, ali od njega nikad ništa konkretno, onako šutirati iz nacrtane pozicije pokazuje da s glavom nije dobar. Blagojevića ćemo praviti od blata, Čurjurić, Vranješ i Arežina bi bolje odgovorili zahtjevima sinoćnje utakmice, ali eto preskupi su. Krila nikad konkretna, Mujezinović to ne treba igrati, Zajmović napravi jedan dobar pa pet loših poteza. U napadu Krpić usamljen, cijeli drugi dio sezone okrenut leđima, ne može prići blizu golu. Na klupi nemamo igrača koji može napraviti neki pomak kad ekipi ne ide, igra A.Zeca i Veselinovića ovisi jesu li se naspavali, kako su doručkovali itd.

A sad stručni štab na čelu sa Amarom. Čim je došao bio sam skeptičan, naročito jer mi je izgledalo da je došao da radi preko k...a, na krilima stare slave sa razmišljanjem da će se na pomen njegovog imena svi nag...ti. U postu iznad sam pisao kako je konkurencija napredovala i ako joj se ne prilagodi bićemo u problemu, nažalost bio sam u pravu. Od, kako je rekao, nefunkcionalne ekipe, on je napravio još nefunkcionalniju, nijedan igrač nije napredovao pod njegovim vodstvom za 3 mjeseca i bez obzira što je on naš najtrofejniji trener kod mene polako gubi kredit. Ove priče kako on traži investitore možete okačiti mačku o rep, on nije zato doveden, investitore nisu tražili ni prethodni treneri, niti ih traži trener u bilo kojoj ozbiljnijoj ekipi na svijetu.

O upravi ne bih puno pričao, oni su svakako dovedeni. Ovo saopštenje o vanrednoj sjednici i kaznama je samo mazanje očiju, jer ih vjerovatno neće niko ni platiti, osim možda igrača.

Uglavnom, zaključak je da Evropu nismo ni zaslužili i možda je bolje da ne izlazimo u nju i ne blamiramo se.
Zadnja izmjena: blueboy, dana/u ned apr 07, 2019 6:00 pm, ukupno mijenjano 1 put.

zeka_tm87
Kontakt:

ned apr 07, 2019 5:59 pm

sto nam ga kamatar i uprava s ovim nazovi saopstenjem suknuse paravo.nadam se da cemo na ljeto na europu jurisati sa ljudskim velicina tip rumenko bekric ili onaj vedo nedo turrkovic iskuksni intrnacionalac.BRUKA od uprave trenerskog maga i igraca.

Qooler
Kontakt:

ned apr 07, 2019 6:02 pm

godrina je napisao/la:
ned apr 07, 2019 12:20 pm
trazili smo dobili smo, to je to u sustini
sta je pozitivno uradjeno nakon sto su neki fini ljudi otjerani iz kluba ?? ima li ijedna pozitivna stvar ?? a ima vraceni su igraci koji znaju sta je Zeljo, e poserem im se u usta !!
pobjegnem sa posla, putujem 3 i po sata, trcim 300 m do stadiona da bi kupio kartu i gledao debile koji ne trce, koji ne znaju faulirat, koje trener nije motivirao, koji su na kraju krajeva ravni qrcu
pali smo na bas niske grane, evo gledam tabelu i raspored sledeceg kola jeboote bas me strah
sinoc utakmica sve uzasno, mi nikakvi, bezvoljni, nepokretni, sterilni, oni neke golove utrpaju ne znaju ni oni kako al boli ih tuki 0:3
tribina i navijanje mozda jos jadnije, 60 min im jebemo majke .. nismo otpjevali 3 Zeljine pjesme
totalno razocarenje, eto ti ti fudbol klab gospodine brko
Baš tako. Nema se šta dodati. Ja čitav dan samo razmišljam, o tome kako ljude koji su onoliki digli stadion i infrastrukturu. Ljudi koji su onoliko imali stila (LED reklame, klupe za igrače, plavi salon, fan shop, travnjak...) otjerati... Kada za nekoliko godina budemo u sudbini čelika ili slobode, sjetit ćemo ih se..
Čuj priče, ako ne možemo imati kvalitetnu ekipu, bar nećemo skupu. Ljudi u bivsoj upravi su obezbjedili velika sredstva, za igrače. Možda Vranješ nije dobar igrač ali se za njegovu olatu mogao dovesti kvalitetan igrač. Sada imamo kokuzluk, i za koju godinu imat ćemo Čelik. Sad će se ići na nerealno skupe igrače, jer je pritisak preveliki i onda nešto kao KK Bosna.
Ja sma odgledao utakmicu ponovo, nek nam neko objasni što ovi jučer igrači uopšte nisu trčali, nisu imali agresivnosti, ništa... Amara moramo čuvati, samo iz razloga da ne napravimo još gore. Od Adzema, pa i Mulalića samo pravimo od goreg gore. Ajmo ovo istrpit, treba pratiti troškove da ne odemo u kakvu finsijsku provaliju, a za remont moramo imat strpljenje i ujedat se za usne od muke. Ja samo kažem da smo griješili. Možda bi trebali početi od pismenog izvinjenja Blagojeviću i njegovoj široj familiji i pokušat ga vratiti u vezni red. Osmanovića aktivirati, dovest dva golmana koji znaju izac bar na korner na 5 m. Krila koja znaju centrirat ili dati upotrebljivu povratnu loptu. Nista nije komplikovano, samo treba znat odakle krenut.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned apr 07, 2019 6:09 pm

Kadeti Širokog remizirali sa Slobodom 1:1. Trenutno imamo tri boda više od njih i dvije utakmice manje.

Kospa
Kontakt:

ned apr 07, 2019 6:15 pm

Pravo da vam kazem ja sam Amara nazivao kamatarom sa razlogom al sad me sve vise nervira kad vidim da ga raja tako zovu.

Ne kazem da nije zasluzio mozda i gore.... nego vise me boli sto su stvari takve kakve jesu nego onakve kakvim ih ja zamisljam ili bih zelio da budu...

I kad vidim kamatar, sve me opet vrati unazad, tamo gdje boli... u podjelu, i razloge glupe zbog kojih se dijelimo.

Do kraja zivota, samo :zeljeznicar1:
... Godine života svoga tebi dao sam...

PlaviVlak
Kontakt:

LARSSON je napisao/la:
Kadeti Širokog remizirali sa Slobodom 1:1. Trenutno imamo tri boda više od njih i dvije utakmice manje.
Ne bi me čudilo da i to prospemo, ali nadam se bar toj tituli i nadam se da ćemo iz te generacije dobiti par igrača za prvi tim.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

storm_raider
Kontakt:

ned apr 07, 2019 6:19 pm

Svaka tebi cast Larsone.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned apr 07, 2019 6:20 pm

Zaka je napisao/la:
LARSSON je napisao/la:
Ne bi me čudilo da i to prospemo, ali nadam se bar toj tituli i nadam se da ćemo iz te generacije dobiti par igrača za prvi tim.
Ne vjerujem. Sljedeće sedmice bi trebali igrati svoj prvi meč u elitnoj ligi u gostima protiv Širokog. Onda u srijedu protiv Krupe na Grbavici, pa vikend protiv Zrinjskog na Grbavici, i opet srijeda na Grbavici protiv sarajeva.

Duraković bi se do tada trebao vratiti i da budemo u punom sastavu. Ako opet dobijemo Širokog tamo to je to, ne vjerujem da mi možemo ispušiti a da Široki dobija sve do kraja.

PlaviVlak
Kontakt:

ned apr 07, 2019 6:31 pm

Kospa je napisao/la:
Pravo da vam kazem ja sam Amara nazivao kamatarom sa razlogom al sad me sve vise nervira kad vidim da ga raja tako zovu.

Ne kazem da nije zasluzio mozda i gore.... nego vise me boli sto su stvari takve kakve jesu nego onakve kakvim ih ja zamisljam ili bih zelio da budu...

I kad vidim kamatar, sve me opet vrati unazad, tamo gdje boli... u podjelu, i razloge glupe zbog kojih se dijelimo.

Do kraja zivota, samo :zeljeznicar1:
Ne treba ga zvati tako, ali treba reći da je Kostić sa formacijom 4-2-4 i igračem manje u ranoj fazi utakmice odigrao 1-1, čak je i poveo i onda zbog loše reakcije u odbrani primimo gol za izjednačenje.

Biće Željo opet šampion!

Mirek11
Kontakt:

ned apr 07, 2019 6:42 pm

LARSSON je napisao/la:
ned apr 07, 2019 4:47 pm
Nadam se da ih neće po džepu kazniti, valja izdržavati porodice, kako bi bilo da vama neko uzme od plate ?

Samo da nam se igrači ne naljute i krenu bojkotovati.
Sramotna odluka, ljudima hljeb uzimaju, djecu gladnu ostavise :) :) :)
Sada ce jos manje trcati, mozda Bogi, Veca pocnu sami taktiku spremati.
Jos je tu strucni stab od 8 ljudi, porodica.
Ne radi se to tako u futbol klabu, nije ovo nicija firma....
Uprava napolje!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned apr 07, 2019 6:46 pm

Reprezentacija pionira osvojila turnir "Josip Katalinski-Škija", dok je selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva osvojila treće mjesto. Naši igrači koji su nastupali:

U-15 reprezentacija: Sergej Bjelica, Armin Karišik, Riad Mašala
Selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva: Kerim Muharemović, Emir Brković, Alem Otajagić, Benjamin Durić, Ajdin Kobašević, Hamza Jaganjac

Također, selektor selekcije Sarajeva i Istočnog Sarajeva bio je Edim Hadžialagić.

PratimsamoPlave

ned apr 07, 2019 6:56 pm

Koliko smo ocajni ove sezone, podatak da samo od Slobode i Zrinskog(imaju jos jednu priliku) nismo izgubili dovoljno govori.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

blueboy
Kontakt:

ned apr 07, 2019 6:57 pm

I još jedna stvar, ključ njihove pobjede je u agresivnosti cijele ekipe, pogotovo veznog reda i napadača. Kad god Kjosevski izvodi gol aut oni stoje visoko i ne daju da odigra pas stoperima. E to je ključ, jedan Mulalić nikad ne bi izgubio ovaj derbi, jer bi čak i sa ovim igračima odgovorio još jače na njihovu agresivnost i oduzeo bi im prostor gdje su oni najopasniji. Ne mogu da vjerujem da Amar to nije prepoznao.

AdmirA
Kontakt:

ned apr 07, 2019 7:21 pm

Smiješna odluka, smiješna ekipa i još smješnija Uprava. :ne:
Navijači - Jug :baklja: :klanjase2:
I grupica navijača sa sjevera koja je parirala konama (sa vijetnamskom zastavom) na koju su kone šutile dobrih par minuta :rofl1:

Tryg
Kontakt:

ned apr 07, 2019 7:41 pm

Al sto se srdacno izljubise i pozdravise hajdarevic i saban sa pitarima prije tekme ko da su im krvna braca.

Kako kosu svoju da ne cupam kad su nam najgori igraci "nasa" djeca. Onog sindikalca i na klosara na golu necu da spominjem. A tek sta reci o kamataru. Ma ne mogu vise.
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

kokoška
Kontakt:

ned apr 07, 2019 8:20 pm

Sazvo covjek sjednicu i ukorio sam sebe, gigant, a gledaj ovih ovaca sto ga brane i dizu u zvijezde, telad.

storm_raider
Kontakt:

ned apr 07, 2019 8:23 pm

30% od plate im je kazna...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned apr 07, 2019 8:29 pm

Ma kaznili ih jer nemaju da isplate igrace.

Miske kad je kaznjavao bilo je na CNN-u :) sto sada govnogovno ne pise.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Elegant
Kontakt:

ned apr 07, 2019 8:30 pm

Govno nije recenicu lose o nama napisalo od kako su ovi dosli u klub.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

PlaviVlak
Kontakt:

ned apr 07, 2019 8:32 pm

Hoće li se sad žaliti na kažnjavanje koje im je prije bilo problem?

Biće Željo opet šampion!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 14 gostiju.

Prijava