čet mar 14, 2019 6:46 pm
Procitah na nekim stranicama unazad da je debata bila u vezi nasih ljudi u sevezu, licnim kompetncijama nekih bivsih clanova uo,kao i samo nominovanje ljudi iz naseg kluba u struktrure saveza... dosta je tu dezinformacija, sto zbog neznanja samog procesa izbora ljudi u savez, mozda zbog polovicnih informacija koje odredjeni forumasi imaju, mozda i nesto drugo, ne znam... elem evo sada bih pokuso da vam priblizim malo tu temu...
Naime, 2016. godina je bila izborna godina, 15 dana pred rok dostavljanja nominacija ljudi za pozicije u savez smo imali temtsku sjednicu uo. Na sjdnici je definisano da cemo nominovati ljude za sve moguce pozicije u strukturama saveza i lobirati da sto vise mjesta popunimo, no medjutim jedan od clanova uo je istakao da to nije pametna ideja, nego da je bolje da dva clana uo koji imaju najbolje odnose sa predsjednikom saveza porazgovaraju na temu kako bi nas klub bio sto zastupljeniji... svi clanovi uo su prihvatili prijedlog tog cijenjenog tadasnjeg clana uo...
Nakon sedam dana zakazana je nova sjednica sa istom temom, kako bi se odredili koji ljudi ispred kluba pozicije u savezu, te da clanovi uo koji su bili sa predsjednikom saveza prezentiraju inpute/savjete predjednika saveza. Clan iz uo je prezetirao da se prijavimo na pozicije mahom u kantonalnom savezu, jednu komisiju u krovnom savezu, te neke pozicije u federalnom savezu... bilo je dosta polemike, te je na kraju receno da ako nominujemo prema tom prijedlogu da ce proci 90% ljudi u struktrure saveza, sve ostalo ce biti fijasko... ipak se radilo zaista o clanovima uo koji imaju dobre relacije sa predsjednikom saveza, i prelomljeno je, prihvatio se taj prijedlog...
Nominovano je cini mi se 6 ili 7 ljudi iz uo od kojih je samo Amar B. prosao u neku komisiju u krovnom savezu za pravna pitanja, ja sam bio nominovan za izvrsni odbor kantonalnog saveza, za preimjerligase bila su predvidjena tri mjesta, jedno iz zenskog fudbala gdje je jedno konkurisala samira h, druge dvije mi, fks i olimpic...
Sljedeceg dana, krecemo prema savezu sa listom nasih nominovanih, kada direktor nas dobija informaciju preko mobitela da smo prodani, da nece proci niko od nominovanih, te da je ranije dogovoreno sa nekim nasim internim kako da nas zaobidju u savezu... odmah smo se razbacali da javimo predjsedniku no i uo, medjutim nije bilo vremena da nominujemo ljude za sve moguce pozicije u savezima, nismo imali neophodne dokumente ljudi koje bi nominovali tamo na licu mjesta, tako da smo bili primorani uraditi kako je i dogovoreno na sjednici uo noc prije...
Tu noc, kada su nominacije predate, javilo mi se par poznanika iz kantonalnih klubova kazu pa nismo znali da si ti na listi, pa sto nisi javio, gledaj sto se tice premijerligasa mi smo vec svoje glasove dogovorili da prodje covjek isred fks i olimpic, ovaj iz fks vec radi profesionalno u krovnom savezu, znas kako je, jbg brate to se "lobira" vec tri/cetiri mjeseca kod kantonalnih klubova...
U tim procesima biranja ljudi za savez odlucuje jedan klub jedan glas, bez obzira u kojem se rangu klub takmicio, tako da su odredjeni ljudi sa svim ti kantonalnim klubovima dogovorili ranije kako ce ko glasati, tako da uopste nije bilo bitno ko je bio nominovan ispred Zelje, ko god da je nominovan ne bi prosao i to je jasno...
Katastrofa, totalni fijasko, razocarenje, samo jedan covjek je prosao od svih nominovanih i to u komisiju koja nema bitnih nadleznosti za nas klub...
Zbog toga nismo zastupljeni u savezu, prevareni smo, prodani, licni interesi su preovladali, kasnije su ti clanov uo napsutili uo, nazalost kasno...