Occasionally je napisao/la: ↑uto jan 01, 2019 9:02 pm
kvalitet je napisao/la: ↑uto jan 01, 2019 7:38 pm
Samo malouman čovjek može pomisliti da Amar želi loše Želji. Nije želio raditi s Misketom. Legitimno. Misli da može s drugim ljudima napraviti više nego što su napravili Miske & co. Toliko je siguran u to da nije birao način da otjera bivšu strukturu i dovede svoje ljude. Što je najbitnije, sve što je uradio, uradio je na legitiman način (da nije, pljuštale bi prijave). Želi od nas napraviti solidan (u evropskom smislu) fudbalski klub i to je to. Druga je stvar što se ovdje stvorio kult ličnosti oko Senada Misimovića, pa se pljuju svi, ali apsolutno svi drugi koji se dovode u vezu sa Željom. A čovjek dokazao da ne zna voditi sportski kolektiv. Kao što Amar kaže, samo se pridavala pažnja nečemu sporednom, što jeste bitno, ali je sporedno.
Taman se malo slegnu tenzije i ti opet vrijeđaš. Taman da se okrenemo novom poglavlju a ti opet željan publiciteta. Nikad mi nije bila namjera da se direktno obraćam-repliciram bilo kome od kolega ali kad vidjeh ovo "malouman" prepoznah se i ne mogu da ne odgovorim. U stvari, bilo bi dovoljno samo da pročitaš šta si napisao i to nekoliko puta a rečenicu po rečenicu. Bilo bi fino od tebe da ne odgovaraš sve dok uistinu ne shvatiš šti si ti ovdje zapravo izjavio.
Samo malouman čovjek može pomisliti da Amar želi loše Želji.
Svi imamo pravo na mišljenje i izbor drugačije opcije nije odraz inteligencije. Očekivali smo ga kao trenera ali on dođe kao kAmartar.
Nije želio raditi s Misketom.Legitimno.
A zašto? Drugačije vizije? Amar je trener. On nema reference za ništa drugo. Ako znaš za neki njegov uspjeh izuzev onoga na klupi, reci nam.
Legitiman! Ko je to njemu dao podršku da uradi sve ovo a obrazložićemo.
Misli da može s drugim ljudima napraviti više nego što su napravili Miske & co.
Misli! Šta ako se zaje.e u tom naumu? Pogledaj Upravu. Selimović, niko za njega nema lijepu riječ u Travniku. Eto, sjetio se Želje najedanput. Ostatak Uprave. Najkraće rečeno a potvrđeno od gospodina Dmitrovića da su to ljudi koji dolaze iz javnog sektora za razliku od bivših koji su bili iz realnog sektora.
Da prevedemo. Izuzev Jasmina Badžaka sve je to raja iz državnih firmi. Na državnim jaslama od 8-16 a zatim do Grbavice da se šta uradi. Stara Uprava je donosila novac a ovi bi sad kao se bavili fudbalom (mada niko nije fudbaler) i usput nabavili novac. Ko će ti sad posuđivati novac Januar-Mart? Badžak sam! Čisto sumnjam. Ono što je indikativno za Nadzorni odbor su reference i vještine dva člana Nadzornog koji su revizori i sudski vještaci pa samim tim i vješti da se možda neke stavke i malo "drugačije" prikažu. Unaprijed izvinjenje za gospodu Hodžića i Džihanića ali eto malouman sam pa mi svašta pada na pamet.
Toliko je siguran u to da nije birao način da otjera bivšu strukturu i dovede svoje ljude.
Toliko je siguran u to da nije birao način da otjera bivšu strukturu i dovede svoje ljude. !!
PA JESI LI TI MALOUMAN?
On dovede svoje ljude! Znači, Skupština je bila farsa? Aferim.
Što je najbitnije, sve što je uradio, uradio je na legitiman način (da nije, pljuštale bi prijave).
Uradio je na legalan način dizanjem ruku delegata. Legitimno nije. Za legitimno mu treba podrška znatno većeg broja i delegata i navijača.
Napisah već nekoliko puta ali da ponovim. Ko je to od legendi Kluba dao podršku Amaru za ovo? Odgovori ako imaš i jedno ime.
Želi od nas napraviti solidan (u evropskom smislu) fudbalski klub i to je to.
A to nismo bili na putu? Solidan fudbalski klub je prije svega stabilan klub i transparentan za sve. Niko nije lud da ulaže u klub sa sumnjivim (u našem slučaju i dokazanim radnjama) tokovima novca. Po mom mišljenju mjera za Želju bi bila grupna faza ovog novog najavljenog takmičenja od 2020/21. Uslov UEFA je Infrastruktura i solventnost.
Druga je stvar što se ovdje stvorio kult ličnosti oko Senada Misimovića, pa se pljuju svi, ali apsolutno svi drugi koji se dovode u vezu sa Željom.
Neki vrli intelektualci rekoše da je vrijeme lidera prošlost. Ali neko mora biti prvi i da pokrene inicijativu. Ti nas smatraš za Misketovce. Ja smatram da je gospodin tek bio započeo projekat koji je trebao biti dugoročan. Nismo bili strpljivi. Kriza rezultata? Sve i da je samo njegova greška prošla bi. Koji klub nema krizu? A ti ne zaboravi da je Amar bio pozivan. Ali se neodazva. Kako ti kažeš "toliko je siguran da može bolje".
A čovjek dokazao da ne zna voditi sportski kolektiv.
Dva druga mjesta i Kup. U godinama kada je "počinjao" tj po prvi puta bio na čelu sportskog kolektiva. A uporedo se bavio stabilizacijom kluba.
Budi iskren i priznaj. Prve godine, šta je bilo prioritet? Znaš li kakva je bila situaciju u klubu?
Kao što Amar kaže, samo se pridavala pažnja nečemu sporednom, što jeste bitno, ali je sporedno.
Ako ti je sporedno uplati svoj mjesečni kućni prihod Želji, jer će mu zasigurno trebati koliko danas i nemoj nikad prići stadionu, pardon "hrpi betona"
Drug moj. Ne plaćemo mi za Misimovićem već što nije došlo do poklapanja vizija čovjeka koji je tada bio rukovodstvo kluba i čovjeka koji ništa drugo ne zna da radi već da je trener.
Ako trener odluči da okrene sve naopačke radi svoje vizije de da se pitamo čiji je Željo?
Ja neću, ne mogu, ne želim da prešutim ovo hinjsko pljuvanje po Amaru. Iz tog razloga je napisan post. Da ljudi vide da ima onih koji drugačije razmišljaju, jer je šutnja odobravanje. Ti si ga shvatio na svoj način, ja sam imao drugačije namjere. Isto kao što se "hrpa betona" može protumačiti na više načina. Svako ima pravo na to.
Zašto bih bio željan publiciteta kad je ovo anonimni forum? Ne razumijem te. Ponavljam, neću, ne mogu i ne želim da prešutim.
AMAR NIJE I NIKADA NEĆE BITI SAMO TRENER U ŽELJI! Kao što to Alex Ferguson nije bio u Manchester Unitedu, pa i sada je najutjecajniji tamo, iako je i bolestan i u "penziji"... Amar je taj zbog kojeg smo najtrofejniji, a meni je ono na terenu najbitnije. Bitnije od stadiona (iako je i on bitan, naglašavam). Amar treba biti čovjek oko kojeg se sve treba graditi u našem klubu, bio on na klupi ili ne. To što je sin najvećeg u historiji našeg kluba je samo plus i garant da je Željovac, da nikad nije imao niti će ikad imati loše namjere.
Sto puta rečeno da je UPRAVO AMAR NEKOLIKO PUTA SVOJIM NOVCEM SPASIO KLUB. Još jedan dokaz da je riječ o čovjeku koji prvo gleda Želju, pa sebe. Pa mu kasnije zamjeraju što je tražio nazad novac.
Što se tiče sjednice... Amar jeste okupio ove ljude, ne vidim nikakav problem u tome. Meni je veći problem što se ljudi iz prošle strukture nisu pojavili, pa da čujemo obje strane medalje. To što lično Misimović ne želi prihvatiti poraz (više ljudi u Skupštini je podržalo "Amarove" nego što bi "njegove"), što ne prihvata opoziciju (zašto je Vedran otišao?), što misli da je samo on upravu, što NIKAD nije dao izjavu za neki neutralni medij (nikad ne treba zaboraviti onu farsu s Hadžićem)... je uzrok tome. Pored svih SJAJNIH stvari koje je Senad napravio, ipak treba biti pošten i reći da je napravio NEZDRAV sistem u kojem samo jedan čovjek odlučuje. Kako je moguće da je on i kao predsjednik NO, i kasnije UO, imao praktično identične ovlasti? Meni je to nezdrav sistem. Uglavnom, farsa od sjednice nije bila. Izabrani su ljudi glasanjem. Sve čisto. Svako je mogao okupiti svoje ljude i predložiti. Niko drugi nije to uradio.
Ko je dao podršku Amaru? Bitno je da ga niko javno ne pljuje, osim forumaša. A, treba li da lijepim sve članke gdje se pljuje Misimović? Na kraju krajeva, odeš do igrača i pitaš ih za Amara. Pa odeš do menadžera isto pitaš. Pa, onda pitaj za Senada. Čut ćeš šta će reći.
I dalje stojim pri Amarovoj rečenici u vezi s prioritetima. Svako ima pravo na mišljenje. Tebi je, možda, bitniji stadion. Meni nije. Jednim dobrim transferom možemo uzeti puno više novca nego od poslovnih prostora koji se toliko spominju za cijelu godinu. Ja, opet, naglašavam da je stadion bitan (to si očito namjerno propustio pročitati), ali nakon onog na terenu.
Da dodam. Pod ovim "da nije birao način da otjera bivšu strukturu i dovede svoje ljude" nisam mislio na bilo šta negativno (pogotovo ne to što vi mislite da je kriv za poraze i slično), nego na to je sigurno pričao s određenim članovima Skupštine, lobirao itd.