Zna on to vrlo dobro ali se pravi bud... ovdje, trola cijeli dan...avlami97 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 4:55 pmFoto: Ilustracija / Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.baFKZ1921 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 4:46 pmPitam one koji tri godine lažu navijače ovog kluba da objasne to oko stečaja. Dakle,javno pitam. Pri tom ne iznosim svoje stavove,iznosim samo cinjenice koje je vec klub objavio putem skupštine.
Dakle,nisam ja iznio svoje mišljenje pa se neko slaze ili ne slaze s njim.
27.09.2015.
Almir Gredić podnio neopozivu ostavku
Almir Gredić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika FK Željezničar.
– Nakon tri godine provedene na poziciji predsjednika Kluba, podnosim neopozivu ostavku. Klub je konsolidovan i finansijski stabilan, očito kao takav postao je interesantan mnogima. Tek kada je uslijedila potpuna finansijska stabilizacija, počeli su se pojavljivati problemi, od raznih dušebrižnika (istih onih koji su doveli Klub pred gašenje, sa 8 miliona KM duga), kojih nigdje nije bilo kada su se nagomilani problemi (dugovi) rješavali. Zbog privatnih i poslovnih obaveza nisam više u mogućnosti maksimalno se posvetiti vođenju Kluba, kazao je Almir Gredić dodavši:
– Zahvaljujem se svojim saradnicima i želim im sve najbolje u daljem radu. Do naredne Skupštine koja je u decembru, prvi čovjek Kluba će biti potpredsjednik Skupštine i član UO, Ermin Pešto.
– Klub ima postavljen sistem i definisane procedure. Svjesni smo problema u sportskom segmentu, koje ćemo prebroditi kao i ostale izazove do sada. U decembru ćemo imati izbornu skupštinu gdje ćemo odabrati novu skupštinu i novi UO koji će klub voditi naredne četiri godine, rekao je Ermin Pešto.
Mi smo Željini, Željo je naš!
FK Željezničar
Ko su isti oni koji su doveli Klub pred gašenje?
Gredić: Željo umalo doživio sudbinu KK Bosna, Koldžo spriječio gradnju stadionaFKZ1921 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 5:21 pmOtvara se niz tema...
Da se ponovo vratim na moj prvi post. Stečaj! Boli me to jer se laže i manipulise ljudima. Jer se nanosi steta klubu. Zato sam postavio pitanja:
Je li klub bio u stecaju? Ako jeste,kad,koje godine,u kojem periodu? U cemu se konkretno ogledao taj stečaj? Kako se izaslo iz njega,koji ljudi su to uradili i kojim parama?
Zvanicni podaci iz kluba,javno objavljeni,govore da nije moglo biti stečaja.
Ako ga nije moglo biti,nije ga ni bilo.
Moje pitanje stoji:zasto se tri godine lazu navijači, zasto se manipulise istima? Da je pitanje na mjestu,govori i ova klima koja vlada u klubu.i oko kluba. Ona je najvecim dijelom posljedica lazi i manipulacija. Ovo oko stečaja, sudbine kk bosne i sl. je jedna od tih manipulacija.
avlami97 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 4:55 pmFoto: Ilustracija / Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.baFKZ1921 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 4:46 pmPitam one koji tri godine lažu navijače ovog kluba da objasne to oko stečaja. Dakle,javno pitam. Pri tom ne iznosim svoje stavove,iznosim samo cinjenice koje je vec klub objavio putem skupštine.
Dakle,nisam ja iznio svoje mišljenje pa se neko slaze ili ne slaze s njim.
27.09.2015.
Almir Gredić podnio neopozivu ostavku
Almir Gredić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika FK Željezničar.
– Nakon tri godine provedene na poziciji predsjednika Kluba, podnosim neopozivu ostavku. Klub je konsolidovan i finansijski stabilan, očito kao takav postao je interesantan mnogima. Tek kada je uslijedila potpuna finansijska stabilizacija, počeli su se pojavljivati problemi, od raznih dušebrižnika (istih onih koji su doveli Klub pred gašenje, sa 8 miliona KM duga), kojih nigdje nije bilo kada su se nagomilani problemi (dugovi) rješavali. Zbog privatnih i poslovnih obaveza nisam više u mogućnosti maksimalno se posvetiti vođenju Kluba, kazao je Almir Gredić dodavši:
– Zahvaljujem se svojim saradnicima i želim im sve najbolje u daljem radu. Do naredne Skupštine koja je u decembru, prvi čovjek Kluba će biti potpredsjednik Skupštine i član UO, Ermin Pešto.
– Klub ima postavljen sistem i definisane procedure. Svjesni smo problema u sportskom segmentu, koje ćemo prebroditi kao i ostale izazove do sada. U decembru ćemo imati izbornu skupštinu gdje ćemo odabrati novu skupštinu i novi UO koji će klub voditi naredne četiri godine, rekao je Ermin Pešto.
Mi smo Željini, Željo je naš!
FK Željezničar
Ko su isti oni koji su doveli Klub pred gašenje?
Lazu nas, autor tog teksta je Senad M.avlami97 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 5:27 pmGredić: Željo umalo doživio sudbinu KK Bosna, Koldžo spriječio gradnju stadionaFKZ1921 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 5:21 pmOtvara se niz tema...
Da se ponovo vratim na moj prvi post. Stečaj! Boli me to jer se laže i manipulise ljudima. Jer se nanosi steta klubu. Zato sam postavio pitanja:
Je li klub bio u stecaju? Ako jeste,kad,koje godine,u kojem periodu? U cemu se konkretno ogledao taj stečaj? Kako se izaslo iz njega,koji ljudi su to uradili i kojim parama?
Moje pitanje stoji:zasto se tri godine lazu navijači, zasto se manipulise istima? Da je pitanje na mjestu,govori i ova klima koja vlada u klubu.i oko kluba. Ona je najvecim dijelom posljedica lazi i manipulacija. Ovo oko stečaja, sudbine kk bosne i sl. je jedna od tih manipulacija.
Predsjednik najtrofejnijeg bh. fudbalskog tima
Autor: Zlatko ŠARIĆ
01.12.2014 18:45
https://sport.****.ba/nogomet/149760/gredic-zeljo-umalo-dozivio-sudbinu-kk-bosna-koldzo-sprijecio-gradnju-stadiona
i onda neko nakon cetiri godine kaze kako Senad hoce da razjebe pomocni.Autor: Zlatko ŠARIĆ
Gredić otkriva da su prošle godine bili veoma blizu ulaska u konkretan projekt, ali je sve zaustavila Općina Novo Sarajevo.
- Mađarski investitori su preko Federalnog ministarstva kulture i sporta održali prezentaciju s vrlo konkretnom idejom. Željeli su da u roku od samo dvije godine izgrade moderan stadion prema svim standardima UEFA-e i FIFA-e, a zauzvrat su tražili parcelu na pomoćnom terenu. Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo rekao je da je tu planirana zelena površina i da Općina ne dozvoljava takav projekt. Zamolili smo ga da promijeni regulacioni plan, jer je ovo u interesu kluba, ali nije želio tako da je projekt propao. Da se ne lažemo, mi stadion sami ne možemo izgraditi, posebno ako nam ne dozvoljavaju da prihvatimo ovakve ponude.
Kakav crni stečaj? Zna se sta se radi kad se proglasi stečaj, a ja nisam nigdje pročitao da smo imali stečajnog upravnika, da smo zatvorili sve račune, otvorili jedan račun za skupljanje stečajne mase i sl.FKZ1921 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 4:07 pmJa postavio pitanja i,koristeći sluzbene podatke kluba,odgovorio na njih.
Evo ponovo pitam?
Kad je tacno fk Zeljeznicar bio u stečaju? Koje godine,u kojem periodu?
U cemu se ogledao taj stečaj? Kako se izaslo iz tog stečaja,kojim potezima,koji ljudi,kojim parama?
Mozemo u nedogled vrtiti pausalnu pricu o stecaju,o tome kako za boziju zehru nismo tavrsili kao kk Bosna i slicne nebuloze...Upravo su takve pausalne i manipulatorske price dovele do ovog stanja u i oko kluba.
Ja iznesem zvanicne podatke koje je skupština kluba javno objavila,iz kojih se vidi sve, ali to ispade doljevanje ulja. Ne! Vatru su zapalile te price kako ih pricas ti slični.
Da,i kakve veze sve ovo ima sa navodima u zadnjem saoptenju aktuelnih upravljacko-nadzornih struktura kad kazu:ovi ljudi su usli u klub kad je klub de facto bio u stečaju ...Mirek11 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 5:30 pmLazu nas, autor tog teksta je Senad M.avlami97 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 5:27 pmGredić: Željo umalo doživio sudbinu KK Bosna, Koldžo spriječio gradnju stadionaFKZ1921 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 5:21 pmOtvara se niz tema...
Predsjednik najtrofejnijeg bh. fudbalskog tima
Autor: Zlatko ŠARIĆ
https://sport.****.ba/nogomet/149760/gredic-zeljo-umalo-dozivio-sudbinu-kk-bosna-koldzo-sprijecio-gradnju-stadiona![]()
Tvoje Vaskrsenje i tekstovi tipa ovog o travnjaku na Grbavici nisu jasni možda samo malom Perici.FKZ1921 je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 2:26 pmAma ne mozemo tako pausalno diskutovati...Izlija je napisao/la: ↑sri dec 19, 2018 2:10 pmE čuje ovog lažemo
- Malo je nedostajalo da doživimo sudbinu Košarkaškog kluba Bosna, da idemo pod stečaj, da postanemo amaterski klub ili da se fuzioniramo s nekim pa da odemo u niži rang takmičenja.
- Dovoljno je reći da smo bili tri i po budžeta u minusu i odmah je jasno da nešto nije uredu. Neću da imenujem nikoga, jer su korijeni ovih problema višegodišnji. Meni, recimo, nije jasno kako je Skupština kluba mogla usvajati finansijske izvještaje koji su donosili debele minuse.
Ja iznesoh sluzbene podatke sa skupstine. Ne vjerujes skupstini! Pa kome vjeruješ?
Jos jedna u nizu paušalnih izjava koja nista ne govori. Koje dvije godine? Kako dali svoje pare? Poklonili,pozajmili,...ili? Koliko para?Jesu li im vraćene pare? Iz kojih prihoda su vracene?