Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ISB87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri dec 19, 2018 12:57 pm

nije visak uopste, sto kazu dacic i nije nesto aman pokazao. i ako se neko povrijedi opet ostajes na samo jednom.
tako da; ako ga mozemo placati neka ga
MIRZA RASCIC

amar92
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:06 pm

bogi je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
sri dec 19, 2018 10:25 am
bogi je napisao/la:
sri dec 19, 2018 10:06 am
Curjuric je visak na desetci a centralnog ne zna igrati. Toliko od mene.
Da je srece nikad se ni doveo nebi, posebno on i Arezina.
Imamo Sinana i malog Dacica, a Curjuric neka ide da mrsa.
To je to. Desetka je trebala na posudbu do zime dok se Sinan ne oporavi, da se ima, ali sad je visak.
Visak je ako neko moze garantirati da se Sinan opet nece povrijediti. Do sad je Sinan vise tekmi bio van konkurencije zbog ozljede nego li sto je odigrao tekmi. Tako da, ne bih rekao da je Ivan visak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:11 pm

Definitivno nije za ovu minutazu koju ima jer ocito ne moze izdrzati 90 minuta niti igranje par utakmica zaredom. U pocetku je bio najbolji i kasnije je sve vise fizicki padao, a jos je i kompletna ekipa pala na psiholoskom planu, tako da jedno vuce drugo. A ruzno je da se buni ako ga se izvadi iz igre...
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Kospa
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:12 pm

Dacic je odigrao 162 minute u PL, Curjuric. 1400 min. Semir 1 go 1 asistencija, Ivan 1 go 4 asistencije. Semiru su mislim i ponistena neka 2 gola bezveze.
Po meni odigrao je sasvim solidno... nije bljesnuo ali tesko da se moze reci da se nije pokazao za cijela 2,5 poluvremena koliko je dobio minuta u PL
... Godine života svoga tebi dao sam...

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:16 pm

Kospa je napisao/la:
Dacic je odigrao 162 minute u PL, Curjuric. 1400 min. Semir 1 go 1 asistencija, Ivan 1 go 4 asistencije. Semiru su mislim i ponistena neka 2 gola bezveze.
Po meni odigrao je sasvim solidno... nije bljesnuo ali tesko da se moze reci da se nije pokazao.
Njemu samo treba minutaze, a i kakvih smo horor utakmica imali, ne moze se od njega ocekivati da uradi cudo. Ja zamisljam njega i Ramovica kao dva prednja vezna, a nazad Sabanadzovica ili nekog veznog tipa Blagojevic. Ne kazem da uvijek tako trebamo igrati, ali kada se igra presing ili razbija bunker, savrseno.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Simply Blue
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:28 pm

Ja vjerujem u Dacica..za mene naš najbolji igrač u omladinskoj LŠ, uz Aldina Šehića i prvo ne mogu porediti njega i Zerica kada je riječ o prelasku u seniorski fudbal, kod Žere to uopšte nije problem, kod njega je problem druge prirode..
A sad, nakon ovakve polusezone i šta nam se je sve izdešavalo, nekako mi je najviše žao zbog ovih Atletikovaca, pa nisu mogli ni na lotu dobiti goru priliku da se priključe prvoj ekipi, u ovakvoj atmosferi i CR7 bi se počeo osjećati inferiorno za 7 dana, pa i puno bolji, talentiraniji igrači u puno skupljim ligama/timovima su potonuli kada su se zatekli u nekim tranzicijama u svojim ekipama, a da ove naše to ne pogodi..
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

ISB87
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:29 pm

slican je tipu igraca kao ramovic. od njega bi trebao uciti svakodnevno.
nadam se da ce dobit pravu priliku.
MIRZA RASCIC

Kospicar
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:30 pm

"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Dzezvar
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:36 pm

CURVA je napisao/la:
DANAN je napisao/la:
sri dec 19, 2018 12:46 pm
slika

Ucite,trebat ce Vam!
nemoj nas loziti bez veze taman se nekako smirim sve sam zivo zvao sto znam niko ne zna ko su ti ljudi koji dolaze
Bili su jedni ljudi iz Ceske koji imaju ogromnu lovu a prije rata su zivili u Sarajevu tacnije taj gospdin je trenirao u Zelji i davno se nudio da udje u klub kad smo igrali protiv Plzena avionske karte sve je platio ali su ga tada odbili Amar i Zujo ali ga je sad Amar zvao da udje -.znam sigurno da se Amar bas razletio da nadje jake ljude kaze da ih je nasao i da su sve novi ljudi u pitanju eto toliko ja znam
Pa nisam ja Gavran.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

AdmirA
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:41 pm

Kakvih ovjde nebuloza u tekstu ima, pa i mene stid :rofl1: :rofl: .Bravo za pokušaj "novinarčiću", otišli su ljudi zar ti nisu javili :guz: Novinarskoj gluposti nikad kraja :klanjase2:

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

Početna ponuda Smart Buildinga za izvođenje svih radova je iznosila oko 1,5 miliona KM. No, u toku daljih pregovora Smart Building odlučuje ponuditi popust od čak 267.000 KM, te ponuditi konačnu cijenu od oko 1,23 miliona KM, i to za izvođenje svih potrebnih radova u roku od 60 dana. U cijenu je bila uključena i umjetna trava oko terena, ali i doniranje mašine za održavavanje travnjaka!

Ipak, ovo “savjetovanje” je Željezničar u konačnici koštalo mnogo skuplje od ponude Smart Buildinga. Ukupna cijena ugovora koju je Željezničar potpisao za prvu fazu radova iznosio je 1.216.000 KM. U drugoj fazi projekta dogovoreno je postavljanje hibrida, koji je koštao 538.200,00 KM. Kada se sve sabere, dolazimo do sume od oko 1,754.200,00 KM, što je cijelih 500.000 KM, odnosno pola miliona maraka skuplje (a ponuda je i neuporedivo komplikovanija) od ponude Smart Buildinga!

Ako sam dobro skontao nas je jeftinije izašlo što smo uzeli neko kada su nam ovi ponudili sa popustom, jer oni nisu nudili hibrid kojeg je svakako savez platio

struja
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:44 pm

LARSSON je napisao/la:

Početna ponuda Smart Buildinga za izvođenje svih radova je iznosila oko 1,5 miliona KM. No, u toku daljih pregovora Smart Building odlučuje ponuditi popust od čak 267.000 KM, te ponuditi konačnu cijenu od oko 1,23 miliona KM, i to za izvođenje svih potrebnih radova u roku od 60 dana. U cijenu je bila uključena i umjetna trava oko terena, ali i doniranje mašine za održavavanje travnjaka!

Ipak, ovo “savjetovanje” je Željezničar u konačnici koštalo mnogo skuplje od ponude Smart Buildinga. Ukupna cijena ugovora koju je Željezničar potpisao za prvu fazu radova iznosio je 1.216.000 KM. U drugoj fazi projekta dogovoreno je postavljanje hibrida, koji je koštao 538.200,00 KM. Kada se sve sabere, dolazimo do sume od oko 1,754.200,00 KM, što je cijelih 500.000 KM, odnosno pola miliona maraka skuplje (a ponuda je i neuporedivo komplikovanija) od ponude Smart Buildinga!

Ako sam dobro skontao nas je jeftinije izašlo što smo uzeli neko kada su nam ovi ponudili sa popustom, jer oni nisu nudili hibrid kojeg je svakako savez platio
Dobro si skontao

FKZ1921
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:45 pm

Tri godine se vrti prica kako je klub bio pred stecajem,pred gasenjem...U zadnjem saopstenju upravljacko-nadzornih struktura se kaze da je klub de facto bio u stecaju.
Uz to se uvijek nastavlja prica kako su ga u tu situacije dovele predhodne upravljacke strukture a onda su ga iz stecaja i od gasenja spasile nove,tj.sadasnje upravljacko-nadzorne strukture.
Da bi demistifikovali ovu pricu,trebamo odgovoriti na nekoliko pitanja:
Prvo,kad je tacno klub bio pred stecajem ili u stecaju? Koje godine,u koje vrijeme...?
Kad je klub spasavan,ko je to radio,od kojih para...?
Odgovori na ova pitanja su nedvosmisleni,zasnovani na datumima,zvanicnim izvjestajima koji su iznoseni na skupstinama.
Dakle,jel klub bio u tom drugom stanju 2014.g?
Ako znamo sljedece:- da je u toj godini prihod bio 2273000 km,rashod 1554000 km
-da je te godine potpisan ugovor o reprogramiranom placanju obaveza poreznoj upravi...
-da je u decembru obezbjedjena licenca za evropu za 2015.g,nakon sto se rijesio dug Hasagica...
-da si krajem te godine ima potrazivanja za transfere,sa pozitivnim presudama,u iznosu od cca 1100000 km...
Dakle,iz navedenog je jasno da te godine klub nije bio niti pred stecajem,niti u njemu.
Je li bio 2015.g?
Ako pogledamo finansijski izvjestaj sa skupstine od 30.06.2016.g,tamo pise sljedece:
-prihodi 5130000 km(transferi 2441000 km,evropa 1343000 km,ulaznice 467000 km,zakupnine 244000 km,clanarina oml.pogon 215000 km,clanstvo 46000 km,sponzori 374000 km..)
-rashodi 3185000 km(plate 1308000 km,materijali,energija,usluge 1247000 km,amortizacija 18000 km, OSTALO 585000 km)
Ne moze se reci da si bio u stecaju u godini u kojoj si ostvario suficit od cca 2 mil km.
Jesu li pozajmice date u julu 2015. spasile klub od stecaja? Nisu...Pozajmice su namjenski date za tekuce troskove. Date su u situaciji kad si vec imao obezbjedjeno cca 900000 km od evrope.Inace se pozajmice daju skoro svake godine u to doba. Od zadnjih 7 godina,samo 2016. nisu davane jer si imao pare iz 2015. kao i vece prihode od transfera u 2016.(Amir,Dzeko...). Ta tri ljetnja mjeseca su uvijek kriticna,mali prihodi a veliki troskovi.
Kad je to onda klub bio u tom famoznom stecaju? Nikad! Ta floskula se koristi za manipulisanje.prije svega manipulisanje navijacima. Klasicna je laz i konstrukcija da je uprava prije ove dovela klub do stecaja a ova je dosla,napravila pare i spasila ga.
Sve ovo ne znaci da klub nije bio u teskoj situaciji. Jeste. Kao i skoro uvijek. Ali se iz te situacije izvukao iskljucivo zahvaljujuci svojim ljudima,ljudima koji ga vole. I onima prije ovih,i onima prije onih, kao i ovima sada.Bilo je svega u istoriji kluba,teskoca nevjerovatnih... ali nikad u istoriji kluba nije napravljenana ovakva atmosfera u i oko kluba. Mozda bi bilo shvatljivo da su ovi ispred napravili dug,prepustili ga ovima sto su ih naslijedili da se snalaza,prave pare i vracaju dug. Ali to nije bilo tako. Pogledajte finans itvjestaj za 2015.g i sve je jasno.
Nekorektno je,prije svega prema klubu, na taj nacin postavljati stvari a znati da nisu takve. Nekorektno je prema navijacima koji su dovedeni do ludila. Za ovakvo stanj,iskljuciva odgovornost je na aktuelnim upracvljacko-nadzornim strukturama.

avlami97
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:55 pm

FKZ1921 je napisao/la:
Tri godine se vrti prica kako je klub bio pred stecajem,pred gasenjem...U zadnjem saopstenju upravljacko-nadzornih struktura se kaze da je klub de facto bio u stecaju.
Uz to se uvijek nastavlja prica kako su ga u tu situacije dovele predhodne upravljacke strukture a onda su ga iz stecaja i od gasenja spasile nove,tj.sadasnje upravljacko-nadzorne strukture.
Da bi demistifikovali ovu pricu,trebamo odgovoriti na nekoliko pitanja:
Prvo,kad je tacno klub bio pred stecajem ili u stecaju? Koje godine,u koje vrijeme...?
Kad je klub spasavan,ko je to radio,od kojih para...?
Odgovori na ova pitanja su nedvosmisleni,zasnovani na datumima,zvanicnim izvjestajima koji su iznoseni na skupstinama.
-da je te godine potpisan ugovor o reprogramiranom placanju obaveza poreznoj upravi...
-da je u decembru obezbjedjena licenca za evropu za 2015.g,nakon sto se rijesio dug Hasagica...
-da si krajem te godine ima potrazivanja za transfere,sa pozitivnim presudama,u iznosu od cca 1100000 km...
Dakle,iz navedenog je jasno da te godine klub nije bio niti pred stecajem,niti u njemu.
Je li bio 2015.g?
Ako pogledamo finansijski izvjestaj sa skupstine od 30.06.2016.g,tamo pise sljedece:
-prihodi 5130000 km(transferi 2441000 km,evropa 1343000 km,ulaznice 467000 km,zakupnine 244000 km,clanarina oml.pogon 215000 km,clanstvo 46000 km,sponzori 374000 km..)
-rashodi 3185000 km(plate 1308000 km,materijali,energija,usluge 1247000 km,amortizacija 18000 km, OSTALO 585000 km)
Ne moze se reci da si bio u stecaju u godini u kojoj si ostvario suficit od cca 2 mil km.
Jesu li pozajmice date u julu 2015. spasile klub od stecaja? Nisu...Pozajmice su namjenski date za tekuce troskove. Date su u situaciji kad si vec imao obezbjedjeno cca 900000 km od evrope.Inace se pozajmice daju skoro svake godine u to doba. Od zadnjih 7 godina,samo 2016. nisu davane jer si imao pare iz 2015. kao i vece prihode od transfera u 2016.(Amir,Dzeko...). Ta tri ljetnja mjeseca su uvijek kriticna,mali prihodi a veliki troskovi.
Kad je to onda klub bio u tom famoznom stecaju? Nikad! Ta floskula se koristi za manipulisanje.prije svega manipulisanje navijacima. Klasicna je laz i konstrukcija da je uprava prije ove dovela klub do stecaja a ova je dosla,napravila pare i spasila ga.
Sve ovo ne znaci da klub nije bio u teskoj situaciji. Jeste. Kao i skoro uvijek. Ali se iz te situacije izvukao iskljucivo zahvaljujuci svojim ljudima,ljudima koji ga vole. I onima prije ovih,i onima prije onih, kao i ovima sada.Bilo je svega u istoriji kluba,teskoca nevjerovatnih... ali nikad u istoriji kluba nije napravljenana ovakva atmosfera u i oko kluba. Mozda bi bilo shvatljivo da su ovi ispred napravili dug,prepustili ga ovima sto su ih naslijedili da se snalaza,prave pare i vracaju dug. Ali to nije bilo tako. Pogledajte finans itvjestaj za 2015.g i sve je jasno.
Nekorektno je,prije svega prema klubu, na taj nacin postavljati stvari a znati da nisu takve. Nekorektno je prema navijacima koji su dovedeni do ludila. Za ovakvo stanj,iskljuciva odgovornost je na aktuelnim upracvljacko-nadzornim strukturama.
https://fkzeljeznicar.ba/konacan-status ... ine/34918/
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Brkoo
Kontakt:

sri dec 19, 2018 1:57 pm

Budi Željo je napisao/la:
sri dec 19, 2018 11:57 am
Pljuju se Senad Misimovic i Amar Osim a da se neki Ivan Curjuric ne pljuje. Jos je samo ostalo da neko Joska Domorockog i Ivicu Osima lijepo hrakne pa da kazem e definitivno smo dotakli dno.
4 od 5 koje si nabrojao su uradili velike stvari za klub. Spominjati njih 4 u bilo kakvom kontekstu sa Curjuricem ili bilo kojim sadasnjim igracem Zelje je vrijedjanje ovih gore osoba koje si nabrojao.

Nama su kriteriji na toliko niskom nivou da smo dovodili ovakve igrace poput Curjurica, Arezine itd i sa takvim varalicama kao napadamo titulu. Varalica iz razloga sto je poginuo na prvih par utakmica da se pokaze, to je nivo iznad njegovih stvarnih vrijednosti i onda umislio ko je ko on, nosom para oblake, a nije 5 utakmica odigrao kako treba, al umislio frajer da je glavni.

Kakav smo mi cirkus postali, jedan los golman, dva beka, koja niti smrde niti mirisu, od stopera jedino Rodin ima neku perspektivu. U vezi mozda Osmanovic ima neku perspektivu i to je veliko mozda, Sinan jos uvijek nedovoljno oporavljen. Najbolje krilo Veselinovic, pa to je jedan od dokaza na kakvom smo nivou, nekad su takvi igraci molili da dodju da bi donosili vodu igracima iz prve postave, a sad je taj igrac najbolje krilo jer su mu konkurencija Zec, Zajmovic itd. Napadac koji ima odlicnu statistiku, ali statistika je tako varljiva. Covjek je izgubio 90% zracnih duela sa protivnickim stoperima, njegova igra ledjima od gola i distribucija lopti ka saigracima je katastrofalna, jedan od razloga sto pravimo malo sansi je upravo i napadac poput Krpica.

Potreban nam je totalni restart sto se tice igrackog kadra, ostaviti par igraca tipa Ramovic, Rodin itd, ostalima otkaze uruciti i onda na zdravim temeljima graditi ekipu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Kospa
Kontakt:

sri dec 19, 2018 2:01 pm

FKZ1921 je napisao/la:

1.500.000 rashoda cini mi se jako malo... Da ovo nisu podaci iz duplih knjiga koje su vodjene u to vrijeme? Bez zle namjere pitam...
... Godine života svoga tebi dao sam...

storm_raider
Kontakt:

sri dec 19, 2018 2:02 pm

teatrale36 je napisao/la:
sri dec 19, 2018 11:50 am
storm_raider je napisao/la:
sri dec 19, 2018 1:16 am
teatrale36 je napisao/la:
uto dec 18, 2018 11:45 pm

Ja mislim da je oko milijun eura potrebno mjesečno, ovi su to s lakoćom servisirali , ovi novi neće moći nema sanse!
Kakve priče za malu djecu da imamo pare mislite da bi ovi išli? Nema para zato se napušta kormilo.
Kako mozes reci da nema para, a imas milionera u klubu koji garantuje svojom imovinom u slucaju da nestane novca? Cisto onako logicki. Plus imas oko 70 sponzora, sto manjih, sto vecih.
Moguce je da novca nece biti u buducnosti i istina je da je nesto manje od 450 000 KM kostalo mjesecno funkcionisanje kluba.
Ma pusti ti milionere i uspješne privrednike, oni misle samo na profit i pare, više si ti kao navijač dao svoga novca nego on svoga. Svi oni udju tu da zarade jedino mi navijači plaćamo i dajemo iz svog džepa.
Sve sto sam dao od mene halal je, i opet cu ako Bog da. Zeljo je dio porodice, a porodica je dio zivota. I obaveza nam je da pomognemo. Na stranu milioneri i sve sto si napisao, to opet nikakve veze nema sto si napisao sa ovim da klubu zaista treba manje od 450 000 KM na mjesecnom nivou. A treba.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Budi Željo
Kontakt:

sri dec 19, 2018 2:05 pm

Brkoo je napisao/la:
sri dec 19, 2018 1:57 pm
Budi Željo je napisao/la:
sri dec 19, 2018 11:57 am
Pljuju se Senad Misimovic i Amar Osim a da se neki Ivan Curjuric ne pljuje. Jos je samo ostalo da neko Joska Domorockog i Ivicu Osima lijepo hrakne pa da kazem e definitivno smo dotakli dno.
4 od 5 koje si nabrojao su uradili velike stvari za klub. Spominjati njih 4 u bilo kakvom kontekstu sa Curjuricem ili bilo kojim sadasnjim igracem Zelje je vrijedjanje ovih gore osoba koje si nabrojao.

Nama su kriteriji na toliko niskom nivou da smo dovodili ovakve igrace poput Curjurica, Arezine itd i sa takvim varalicama kao napadamo titulu. Varalica iz razloga sto je poginuo na prvih par utakmica da se pokaze, to je nivo iznad njegovih stvarnih vrijednosti i onda umislio ko je ko on, nosom para oblake, a nije 5 utakmica odigrao kako treba, al umislio frajer da je glavni.

Kakav smo mi cirkus postali, jedan los golman, dva beka, koja niti smrde niti mirisu, od stopera jedino Rodin ima neku perspektivu. U vezi mozda Osmanovic ima neku perspektivu i to je veliko mozda, Sinan jos uvijek nedovoljno oporavljen. Najbolje krilo Veselinovic, pa to je jedan od dokaza na kakvom smo nivou, nekad su takvi igraci molili da dodju da bi donosili vodu igracima iz prve postave, a sad je taj igrac najbolje krilo jer su mu konkurencija Zec, Zajmovic itd. Napadac koji ima odlicnu statistiku, ali statistika je tako varljiva. Covjek je izgubio 90% zracnih duela sa protivnickim stoperima, njegova igra ledjima od gola i distribucija lopti ka saigracima je katastrofalna, jedan od razloga sto pravimo malo sansi je upravo i napadac poput Krpica.

Potreban nam je totalni restart sto se tice igrackog kadra, ostaviti par igraca tipa Ramovic, Rodin itd, ostalima otkaze uruciti i onda na zdravim temeljima graditi ekipu..
Ma ja se sto posto slazem s tobom, samo sam htio reci sta je cudno ljudima da se Curjuric pljuje, kad se vamo pljuju legende i ljudi koji su zasluzni za najljepse stvari koje su nam se desile iza rata.
Imamo sad proljece gdje je bitno izboriti Evropu i za to bi trebalo biti u najgorem slucaju cetvrti, posto pretpostavljam da ce neko od vodeceg trojca uzeti kup. Nema bolje prilike da se igracki kadar ocisti. Ovo je nesto sto se trebalo uraditi onda kad nas je Odovic doveo u istu situaciju kao sada. Dati dobra lova za pravog trenera i da on poslozi sve. Ali eto mi dali Mulalicu i Karicu kamion igraca i na kraju ni Evropu izborili nismo. Sad cemo ako nista imati Amara da te stvari poslozi. A za upravu nek nam je Bog na pomoci.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

FKZ1921
Kontakt:

sri dec 19, 2018 2:08 pm

Kospa je napisao/la:
sri dec 19, 2018 2:01 pm
FKZ1921 je napisao/la:

1.500.000 rashoda cini mi se jako malo... Da ovo nisu podaci iz duplih knjiga koje su vodjene u to vrijeme? Bez zle namjere pitam...
Ovo je izneseno na skupstini 30.01.2016.a u kontekstu usporedbe prihoda i rashoda 2014. I 2015. G

Dzezvar
Kontakt:

sri dec 19, 2018 2:09 pm

Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.

Prijava