Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

PlaviVlak
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri dec 12, 2018 3:18 pm

Nebulae je napisao/la:
sri dec 12, 2018 10:37 am
mirzza je napisao/la:
sri dec 12, 2018 10:25 am
Zaka je napisao/la:
sri dec 12, 2018 12:30 am
I ti meni pripisuješ da sam navijač Misimovića, to je čisti bezobrazluk, ja kad branim Misimovića branim ga zbog onog što je učinio za Želju. Samardžija je igrač koji je igrao u vrijeme kada je moj otac pratio Želju i između ostalog pričao mi je o njemu. Ne može taj čovjek imati tako loše namjere prema svom klubu. Nigdje nije rekao da je titula kupljena ili slično, nego da Misimović ima viziju i radi transparentno, a uprava koja je bila u vrijeme Amara niti je imala viziju, niti je radila transparentno i to pokazuju ovi milionski dugovi. Ja nigdje nisam ovdje Amara optužio, niti želim to da uradim, a on kao navijač Želje trebao bi objeručke prihvatiti ponudu za trenera svog Kluba, bez nekih posebnih uslova i napraviti ekipu koja će da hara ligom kao i ranije pod njegovom palicom.
Dobro ti je covjek i rekao, onaj Arezinin smetljar je blatio direktno Misimovica jer je u pregovorima bilo jedno a kada je dosao drugo, zatim i Odovica zbog ponasanja prema njegovom igracu.
Ovaj kvazi legenda i kvazimenadzer koji nam je uvalio antitrenera Krcmarevica je prozvao da su se klub i Amar u to vrijeme bavili necasnim radnjama i nepostenim putem i time donijeli titule.
Taj papak ni ne zna da su te titule obezbjedjivane par kola prije kraja sa velikom bodovnom prednosti, Guso kao penzioner postavio rekord lige bez primljenog gola a Zeljo je u jednom trenutnku bio jedina ekipa u svijeti u seriji od 12 pobjeda.
Ti na to ne reagujes i tebe to ne boli, boli te napad na Misimovica.
Kako ce Amar ili bilo koji drugi trener napraviti ekipu ako radi bez posebnih uslova, ako hoces da ti napravi ekipu ne samo Amar nego i Vinko moras mu dati slobodu da on bira i dovodi igrace, a da nema poslovnih odluka kluba koje su se javno objavljivale na skupstinama i to samo one uspjesne.
Ponovit cu opet, izmedju njih dvojice biram Amara, najsretniij bi bio kada bi obojica ostala u klubu ali da Misimovic ostavi sportski dio na miru, sto ukljucuje i medijska obracanja sportskom dijelu smo dali sve i od njih hocemo sve.
Ako je vec pristao na to da imamo 20% jacu ekipu od ostalih jer moramo igrati protiv sudija nama trebaju igraci tipa Zakarica tipa Mire Stevanovica, Graovca, Lendrica, e kada budemo imali 7 takvih igraca tada se moze reci da od sportskog segmenta hocemo sve, a do tada ja sam licno zadovoljan evropom i da se stadion gradi ovim tempom. Da se koje dijete afirmise i proda, ali da zavrsetkom gradnje stadiona i stavljanjem istsoka u fuknciju a nadam se da ce transparetno neko reci zasto ti poslovni prde godinu i 8 mjeseci prazni bez da su stavljeni u promet, ocekujem jaca imena u klubu koja ce ostati.
Nama treba covjek koji ce ocijeniti ko ce imati jaku platu a ne da se iste daju Elsneru, Projicu, Mehremicu i slicnim parmacima.
Nije Samardzija prozvao Klub, nego one koji su u to vrijeme vodili Klub.

"Šta su to drugi uradili? Kako su osvajali titule? I oni se javljaju kao spasioci. Šta su dali Želji, koliko su uradili i izgradili, a koliko su klub koristili u privatne svrhe."

Sta je ovdje netacno? Kako su osvajali titule, tako da je klub zavrsio u predstecajnom postupku. Je li to nacin kako treba da Zeljo bude vodjen? Da se osvajaju trofeji, a da klub propada, da stadion propada. Sta su to bivse strukture radile i izgradile da ih se pamti samo po dobru i da ih se naziva spasiocima? Nisi spasioc ako osvajas trofeje, a sve drugo radis tako da Zeljo dodje u situaciju da se ugasi i nestane.
To je gola istina koju pojedinci neće da prihvate i optuže da branimo Misimovića. Nek ode Misimović i svi iz uprave 23. ako će doći bolji od njih, zahvaliti ću im se za sve što su uradili i podržati te ljude, ali ja ne vidim te ljude. Vidim samo neke pokušaje da se ovim ljudima zasmeta, a to je još jedan od razloga posrtanja našeg Želje.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

Budi Željo
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:20 pm

plavi brat je napisao/la:
sri dec 12, 2018 3:02 pm
Budi Željo je napisao/la:
sri dec 12, 2018 2:56 pm
alombardo je napisao/la:
sri dec 12, 2018 2:42 pm
Dobro sad, ovo pretjerivanje sa "poštenjem" nigdje veze. Lobiranje nije krađa, nego stvaranje preduslova da te ne zakine svaki seljak u ovoj vukojebini. Niko nikada u jugosalviji i BiH nije osvojio ništa bez "infrastrukture", a bgm. ni u evropi . Znači protiv sam krađe i namještanja, ali sam apsolutno za lobiranje i stvaranje jakih konekcija u "fudbalskoj zajednici" da se zna šta znači ovaj klub. I jedni i drugi pretjerujete.
Pa naravno, ako je postenje ovo sto gledamo ove sezone onda super. Znaci samo hocemo normalno sudjenje, posteno. Ovo sto smo gledali ove polusezone su pljacke.
Po ko zna koji put ja kazem nikad ovu upravu ne bi tjerao bez konkretnih imena opozicije, i sta oni mogu ponuditi. Ali i ovi imaju dosta stvari za ispraviti.
Evo Krcmarevic koji je bio direktan izbor upravnog odbora govori nije imao dobre igrace. Znaci nije bas opcija sportskom segmentu smo priustili sve.
Krcma se malo vadi na te igrace,nekazem da su neka klasa,al u citavoj ligi je to u pet deka...eto nek je celik imao dobre igrace,kad smo pod Krcmom gostovali na bilinom polju.Zar ne
Nama je receno jasno i glasno da mi moramo biti 20% jaci od konkurencije da bi mogli osvojiti titulu. Ne u pet deka nego kvalitetniji 20%. To covjeku nije osigurano. Ne ulazim u njegove kvalitete, uprava ga je izabrala, dala mu povjerenje, on je otisao nakon dva kola zbog, kako kaze, loseg tima.
Al hajde **** Krcmu, bio i prosao, trebamo se okrenuti buducnosti i nadati se da ce ova skupstina donijeti prave odluke za nas klub.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

MATORI
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:28 pm

Zaka je napisao/la:
sri dec 12, 2018 3:14 pm
AsharaK je napisao/la:
sri dec 12, 2018 1:48 pm
Ko su ovi ljudi? Kako oni mogu hvaliti bilo sta u danasnje vrijeme? Vi niste legende Zeljeznicara ...
Ma jok šta zna Mišo Smajlović, reći će veliki navijači da mu je Miske platio da onako priča ili Tarik Hodžić..
Ja pouzdano saznao da je Miske zaprijetio Tariku: "Ili lijepo pričaj za SVAKI medij o meni - ili ti šaljem u ćevabdžinicu onu finansijsku policiju što je nama našla milione dugova poreza, pa bujrum"!

vinston.cercil
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:31 pm

storm_raider je napisao/la:
sri dec 12, 2018 2:38 pm
Plava Porodica je napisao/la:
sri dec 12, 2018 2:03 pm
Cane je napisao/la:
sri dec 12, 2018 1:41 pm
I mene isto interesuje?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Dovoljno. I bit će još već prekosutra.
Od članske, karti do 9.kola kad sam preuzeo godišnju, majica, dukserica i ruksak iz fan šopa.
A opet se ponavljam moja poenta nije bila koliko smo mi pojedinačno dali za popravke na stadionu, već Željo općenito kao klub.
Ali, da radi yebenog krova primamo duboko kurčinu, vi razmislite isplatili se. Pa bar da smo neki otpor pružili, ali beskarakterne osobe se ko i uvijek ušute.
I sta si ti od tog novca dao, poklonio? Platio si duksericu, majicu, karte, ruksak. Za taj novac i zauzvrat dobio to sto si kupio. Kao da odes u na pijacu i kupis krompir i onda zahtjevas nesto. Kada poklonis, ulozis, sponzorises, onda mozemo pricati o tome da 'miske svoj krov odnese u megamix'. Nemoj me pogresno shvatiti, mi jesmo pomogli gradnju naseg doma, kao navijaci, ali daleko je to od vecine novca, can ni blizu 50%. I Sam sam ucestvovao u svakoj akciji i Boze zdravlja i dalje cu ako se i ovi sjete da pokrenu slicne akcije, zbog Zelje, a ne zbog nekoga treceg, ali mi to ne daje za pravo da pljujem.
storm i elegant pod ruku po pitanju misketa

Amidza
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:32 pm

Imam osjecaj da je vecina samo naslov ovog teksta na rs procitala. :lol:

Treba cijeli tekst procitati. Pogledajte sta npr. jedan Zdenko Jelic govori.
„Pratim Želju, ali ne bih mnogo toga govorio dok ne prođe skupština. No, na prvu, pod tačku A - možete svrstati podatak resursi, stadion, tu svaki respekt. Pod tačku B - nogometašii, uspjeli su izgubiti pet uzastopnih susreta, što silnim generacijama nije pošlo za nogom.
Ostaje misterija ko ove fudbalere filtrira, skautira, dovodi… Priča se o transparentnosti u klubu, a svi očekuju odgovore. Stručni štab je posebna priča. To treba renovirati i postaviti na stare osnove.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

mirzoni1921
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:37 pm

Amidza je napisao/la:

kod nas je problem što samo površno čitamo i što uzimamo samo ono što nam odgovara. a najdraže nam je nešto izvući iz konteksta i objašnjavati šta je pisac htio reći :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:40 pm

phpBB [video]

mirzza
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:41 pm

Nebulae je napisao/la:
sri dec 12, 2018 10:37 am
mirzza je napisao/la:
sri dec 12, 2018 10:25 am
Zaka je napisao/la:
sri dec 12, 2018 12:30 am
I ti meni pripisuješ da sam navijač Misimovića, to je čisti bezobrazluk, ja kad branim Misimovića branim ga zbog onog što je učinio za Želju. Samardžija je igrač koji je igrao u vrijeme kada je moj otac pratio Želju i između ostalog pričao mi je o njemu. Ne može taj čovjek imati tako loše namjere prema svom klubu. Nigdje nije rekao da je titula kupljena ili slično, nego da Misimović ima viziju i radi transparentno, a uprava koja je bila u vrijeme Amara niti je imala viziju, niti je radila transparentno i to pokazuju ovi milionski dugovi. Ja nigdje nisam ovdje Amara optužio, niti želim to da uradim, a on kao navijač Želje trebao bi objeručke prihvatiti ponudu za trenera svog Kluba, bez nekih posebnih uslova i napraviti ekipu koja će da hara ligom kao i ranije pod njegovom palicom.
Dobro ti je covjek i rekao, onaj Arezinin smetljar je blatio direktno Misimovica jer je u pregovorima bilo jedno a kada je dosao drugo, zatim i Odovica zbog ponasanja prema njegovom igracu.
Ovaj kvazi legenda i kvazimenadzer koji nam je uvalio antitrenera Krcmarevica je prozvao da su se klub i Amar u to vrijeme bavili necasnim radnjama i nepostenim putem i time donijeli titule.
Taj papak ni ne zna da su te titule obezbjedjivane par kola prije kraja sa velikom bodovnom prednosti, Guso kao penzioner postavio rekord lige bez primljenog gola a Zeljo je u jednom trenutnku bio jedina ekipa u svijeti u seriji od 12 pobjeda.
Ti na to ne reagujes i tebe to ne boli, boli te napad na Misimovica.
Kako ce Amar ili bilo koji drugi trener napraviti ekipu ako radi bez posebnih uslova, ako hoces da ti napravi ekipu ne samo Amar nego i Vinko moras mu dati slobodu da on bira i dovodi igrace, a da nema poslovnih odluka kluba koje su se javno objavljivale na skupstinama i to samo one uspjesne.
Ponovit cu opet, izmedju njih dvojice biram Amara, najsretniij bi bio kada bi obojica ostala u klubu ali da Misimovic ostavi sportski dio na miru, sto ukljucuje i medijska obracanja sportskom dijelu smo dali sve i od njih hocemo sve.
Ako je vec pristao na to da imamo 20% jacu ekipu od ostalih jer moramo igrati protiv sudija nama trebaju igraci tipa Zakarica tipa Mire Stevanovica, Graovca, Lendrica, e kada budemo imali 7 takvih igraca tada se moze reci da od sportskog segmenta hocemo sve, a do tada ja sam licno zadovoljan evropom i da se stadion gradi ovim tempom. Da se koje dijete afirmise i proda, ali da zavrsetkom gradnje stadiona i stavljanjem istsoka u fuknciju a nadam se da ce transparetno neko reci zasto ti poslovni prde godinu i 8 mjeseci prazni bez da su stavljeni u promet, ocekujem jaca imena u klubu koja ce ostati.
Nama treba covjek koji ce ocijeniti ko ce imati jaku platu a ne da se iste daju Elsneru, Projicu, Mehremicu i slicnim parmacima.
Nije Samardzija prozvao Klub, nego one koji su u to vrijeme vodili Klub.

"Šta su to drugi uradili? Kako su osvajali titule? I oni se javljaju kao spasioci. Šta su dali Želji, koliko su uradili i izgradili, a koliko su klub koristili u privatne svrhe."

Sta je ovdje netacno? Kako su osvajali titule, tako da je klub zavrsio u predstecajnom postupku. Je li to nacin kako treba da Zeljo bude vodjen? Da se osvajaju trofeji, a da klub propada, da stadion propada. Sta su to bivse strukture radile i izgradile da ih se pamti samo po dobru i da ih se naziva spasiocima? Nisi spasioc ako osvajas trofeje, a sve drugo radis tako da Zeljo dodje u situaciju da se ugasi i nestane.
Brkas stvari i to opasno. Amar i struka su osvajali titule i pravili rezultate, a Zujo i ekipa su vodili klub i da su ostali mi bi sada fino domace utakmice igrali na lavoru.
Kako je Amar osvajao titule to sam objasnio u postu, par kola prije kraja ubjedljivim pobjedama i kuci i na strani ,to je nacin na koji se osvaja titula, pobjeda kada ti je najteze, kada gori ti dobijes, tada si sampion. Amar nije imao koga da ga prati organizacijski i zbog toga je par godina kasnije zamolio Misimovica da udje u klub gdje su vec bili Siljak, Gredic koji su pokrenuli reprogram poreznog duga i koji je nastavio stabilizaciju kluba i doveo ga organizaciono na vrlo visok nivo.
Ono sto je netransparentno je zasto je otisao /otjeran Vukotic, zasto Amar Bajramovic i zasto se sada Vukotic spominje uz neke druge ljude u klubu?
Lakse je naci sponzora kada kazes da si najtrofejniji klub u drzavi i da imas najvise navijaca u prosjeku zadnjih n godina, ili smo prvi ili drugi po broju.
Po broju godisnjih karata da ne spominjem, po ulaganju u klub da ne spominjem.
Bas me interesuju ovi stabilizatori da im das Hrid ili Tuzla City da li bi legao hibrid, krov, generalni sponzor i ostalo bi al u k....
Od ovih bljuvotina sto je iznio Samardzija jedino tacno je da se radi posteno, ovo transparetno je tako velika laz da postaje istina, ali ogromna laz. Uostalom sta je Samardzija uradio, kako je on pomogao Zelju, da li ima desetogodisnju, uplatu za stolice, tusno nam je Krcmarevica i time najavio pokop rezultata.
Tako da nemoj nam vise prilaziti blizu stadionu bivsi igracu, ne trebamo te, jer ti nisi nikakva legenda. Idi sa Krcmarevicem i odyebi od nas.
Opet cu ponoviti Amar + Misimovic i par njegovih ljudi koji vuku u odmoru je za mog Zelju najbolja kombinacija ali to znaci da ce ovaj Samardzija i onaj Arezinin ker ostati daleko od kluba i Grbavice, jer Brko jednostavno ne dopustima levatima da prodaju muda pod bubrege ,a mi smo se bubrega naplacali od Hervasa, Husica, Kramarica do ovih zadnjih prevara Mehremica, Hadzica, pa evo i debelog Curjurica kojeg Krcmarevic spominje. Doveo nam truhlog igraca koji ima snage za 25 minuta sa 15 kila viska.
Zadnja izmjena: mirzza, dana/u sri dec 12, 2018 3:44 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Amidza
Kontakt:

mirzoni1921 je napisao/la:
Amidza je napisao/la:

kod nas je problem što samo površno čitamo i što uzimamo samo ono što nam odgovara. a najdraže nam je nešto izvući iz konteksta i objašnjavati šta je pisac htio reći :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
Samo naslov i poletili da nesto likuju. :r

Zdenko prava pitanja postavlja.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

DR.HOUSE
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:43 pm

Amidza je napisao/la:
Amidza je napisao/la:

pa i ti izvlacis od tri covjeka jednoig onog koji tvojoj verziji odgovara
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:45 pm

Pa i Zdenko je rekao pravu stvar.
Željezničar ante portas !

Amidza
Kontakt:

Ne izvlacim nista, samo navodim primjer. Po reakcijama bi se reklo da su svi do jednog rekli da je sve za 10, a daleko od toga.

mirzoni1921
Kontakt:

Amidza je napisao/la:
Amidza je napisao/la:

e ovako i na Skupštini treba postavljati pitanja, a ne da se svi ušute i svi sve odluke donose jednoglasno, a čim se završi onda opet ide mahalska te što ovako, što nije onako

Amidza
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:46 pm

Bas tako. Nadam se da ce toga biti na ovoj skupstini. Ako ne bude sad, ne mora nikad.

igla
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:47 pm

@Mirzza

Jest, Amar je bio samo zaduzen za sport, a Zujo vodio klub. Sve sto je dobro je Amarovo, lose Zujino.

To veze sa istinom nema. To je ta opravdanje priča za svemoguceg Amara. I kad vam ljudi kazu da to nije tako, kazete pljujete Amara.

DR.HOUSE
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:50 pm

pa upravo tako treba konstruktivno reci ovo ne valja itd. aa ne pricati prije skupstine ovo ono a onda na skupstini svi dignu ruke ..da odmah rijesimo ja sam na strani Želje ovi ljudi su napravili u sportskom dijelu puno gresaka i taj dio niko ne moze osporiti ,ali na ostalim licimo na mega klub u odnosu na prije
Nadam se da ce se u interesu Želje naci neko rjesenje ,jer to je najbitnije
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

ISB87
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:55 pm

ovo prelazi svaku granicu. popljuvat sve prije ove uprave.
svaka Vam cast.
MIRZA RASCIC

Amidza
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:56 pm

igla je napisao/la:
sri dec 12, 2018 3:47 pm
@Mirzza

Jest, Amar je bio samo zaduzen za sport, a Zujo vodio klub. Sve sto je dobro je Amarovo, lose Zujino.

To veze sa istinom nema. To je ta opravdanje priča za svemoguceg Amara. I kad vam ljudi kazu da to nije tako, kazete pljujete Amara.
To je inace veliki problem. Navijaci Amara uvijek predstavljaju situaciju u smislu da Amar nema ama bas nista sa problemima koje smo imali, isto kao sto sada ljudi lazu i podmecu da Senad nema nista sa problemima koje imamo trenutno. Ja ne vidim razliku izmedju onoga sto pisu neki ovdje i onoga sto pise neki bot na ss.ba forumu. Samo zamijenis "Amar" sa "Senad" i isti qrac, manje-vise. Kad shvatimo da niko nije nepogresiv, kad shvatimo da je pogresno biti obozavatelj i navijac pojedinaca, tad ce nesto biti od nas.

PlaviVlak
Kontakt:

sri dec 12, 2018 3:59 pm

sri dec 12, 2018 3:37 pm
Amidza je napisao/la:

Kako tako odmah osudite, bukvalno sam sve pročitao od početka do kraja i Zdenko je postavio fina pitanja, ali skoro svi su pohvalili rad uprave, a i ovo što su osudili i ja i mnogi od nas se slažemo s time. Na skupštini treba postaviti ova pitanja koje je gospodin Zdenko pitao i na ovaj način svi zajedno da probaju da unaprijede rad našeg Kluba.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

ž'21
Kontakt:

sri dec 12, 2018 4:02 pm

Da li znate kako je Višća otišao u Tursku: Svi su se smijali osim njega!

Pročitajte više na: http://sport1.oslobodjenje.ba/ino-fudba ... -scj8nDxW0

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Bing [Bot] i 15 gostiju.

Prijava