uto dec 04, 2018 5:45 pm
Uh, odakle da počnem. Čekao sam kraj polusezone. Muka mi bilo pisati. Krenut ću redom. Sada neću puno o igračima nego o svemu.
Krenulo je ovako. Biraju se ljudi u skupštini. Dajem kritike prije svega na izbor ljudi. Svađam se sa @vrbanjušom oko Adisa pa je prešlo u zezu, ali poenta priče je bila da nismo znali ko su ljudi koji su aplicirali ali su odbijeni tj nisu izabrani. Nije ih bilo puno. Hajd što su odbijeni ali nikad nisu ni pozvani da se vidi kako mogu pomoći. To se ne smije Željovcima dešavati. Razlog je vrlo jednostavan. Mi nismo privatni klub i ne želimo biti. Najviše što prihvatamo je neki Njemački model 51%-49%. Iskreno mislim da se može trenutno i bez prodaje kluba i to sam govorio i obrazlagao kad su i pitari dobili vlasnika. I evo dokazali smo da može. Šta nam fali? Fali nam jedinstva. Ovo gore vezano za skupštinu je prvi korak ka tome. Mi moramo imati bazu ljudi koji mogu pomoći i bazu navijača isto tako. O tom članstvu sam isto tako govorio. Pričao sam i trubio i o prednostima tog članstva. Ništa to nismo iskoristili, a nema troškova nekih. Dovoljno je uvezati ljude. Navijači trebaju imati i udruženje neko. I o tome sam pričao. ne bih duboko u organizacijski dio udruženja i članstva. Pričao sam detaljnije i ranije ali sad smo skontali što nam to treba. Ali poenta mog posta današnjeg je nešto drugo.
POčeo sam od skupštine jer nema tih Željovaca koji imaju jake firme puno. Manje od milje sigruno. Možda tek sto. Svi nam trebaju. Treba ih okupiti. Ovo gore nije način da se okupe. Ono što je nazvano nadgradnja UO ovdje mi nije bilo jasno, ali sam ja dao svoje prijedloge ranije. Jedan je bio da bude UO za sportski dio. TU bi bili Ivica, Mišo i sl. Oni bi odlučivali ko će biti trener, SD, šef omladinskog. Oni bi smjenjivali trenera. ko to ne bi podržao od navijača samo da ga vidim. Sa druge strane SD, trener ili menadžer i šef omadinskog bi imali budžete koje im omogućava UO zadužen za ekonomski dio. Mogu ga i probiti naravno uz obrazloženje. Sa druge strane posotji i ekipa za infrastrukturu. Budžet obezbjeđuju ovi Željovci gore navedeni (što ih je milja max). ne samo iz svojih firmi nego su oni kao grupa jaki i prema vlasti i sl. Naši bivši igrači bili bi prijedlozi prema savezima, kantonalim i ostalim. OVih milju jakih Željovaca (ima ih manje sigruno) bi bili u skupštini ili bi delegirali nekog svog Željovca od povjerenja. Nema pljuvanja po ljudima. Mi moramo i trebamo biti jedno. U sve sam se razočarao osim u Željovce do ovih dana. Mi smo uvijek imali taj odnos da radimo za Želju nešto što niko nema ličnog interesa. Takav je Miske. Ušao i pravio kako najbolje zna. I ovi ga sad pljuju. Jedan od rijetkih koji je dao nešto džaba za društvo jer Željo je društveni naš. Danas nema ljudi koji rade nešto pozitivno za društveno dobro. Spominjem samo Misketa a tavki su svi koji su sad ili su bili u UO. I Greda ranije kojeg rijetko ko spominje itd itd. Nama se sve svelo na Misketa. Željo treba biti pokret kao što je uvijek bio. I ona nadogranja koju niste definisali je po mom mišljenu nešto što je ustvari sistem gdjese ljudi mijenjau ali sistem ostaje. MIske nije više predsjednik, ali ga mijenja Greda a Miske ide u skupštinu i tamo je jedan od sponzora. Ili ide u UO ili šta ja znam. PO meni on bi bio odličan za internu reviziju. Uđi pregledaj papire i ako ko radi nezakonito skinimo ga ili ga naučimo ako je iz neznanja. Ili dovedimo drugoga iz baze članstva. Za svaki dio kluba treba neko ko radi svoj posao. Mi smo prepoznali da govgov. ba zlonamjerno piše, ali ne smije Miske i klub da se sa njima prepucava. Mi pobjegli ovdje i ja sam ponosannanas bio, ali klub treba da ima čovjeka koji radi sa njima. Održava odnose. U podsvjesti zanmo da su đubrad ali nam svi trebaju. Mirno i tiho im jenbemo mater a oni plaćenici pišu za naš račiun. isto je i sa savezom i sudijama. Natjeraš ga da sudi pošteno. Ne kupuješ, ali moraš obezbjediti da ti sude pošteno. To su Misketove greške (greške UO ali mi to poistovjećujemo), Ima ih još ali mi puno ne znamo o njima. Mahalamo. Nismo zahvalni čovjeku. On treba ostati uz Želju a ne da ga balavci pljuju. Pa makari ko sponzor sa miljom mjesečno. Milja Željovaca po stoja mjesečno to je koliko? Puno možemo zajedno. Može li bar jedna stvar u životu da ne bude interes vlasitit. Možemo li po ovome biti unikatni u svijetu. Pričao sam i kompilaciji sudijskih grešaka. GOvorio hajmo od ove sezone da ih sabirmo. Niko ništa. 1921.ba treba da podržimo. Treba da smo svi na forumu i jednom. I da se zna ko piše. Šta je problem ako je kulturan dijalog i ako dajete kulturna mišljenja. I org se zatvorio. Moraš proći SIPU da tamo dobiješ da pišeš. Trebaju nam i menadžeri. Pisao sam i o tome kad ste kudili Zubana pa od tada nikog ne prodasmo ni za približnu cifru. Zuban, Muslimović, Stanić, ovaj što je prodao Lendru zaboravio sam mu ime sad u momentu. Sve njih moramo imati uz sebe i dobru saradnju sa njima. Moramo imati i Džeku nekad u FIFI, UEFI itd itd. MOžda sam iluzionsita, ali ja ovako vidim Želju. Sa tim u kontekstu i pišem. Može li jedna stvar na svijetu, eto taj naš Željo biti naš.
U skupštinu moraju ući i stari igrači legende, ali treba se znati ako je imao preko 200 nastupa ili tako nešto. Ili više od tri titule. Morau se znati norme ko može a ko ne. Ne treba da smo ljubomorni na Zubana npr. Pa naš je. Mamić nije uspio zbog kvalitete nogometaša samo nego i zbog veze i vezica. Ne kažem da krademo ali moramo svi za Želju. Prvo to pa onda će svako i za sebe više dobiti.
Mijenjali smo trenere i najviše je do trenera. Ko zna to raditi i kad nema nikako uprave on napravi atmosferu među igračima. Tako je i Amar uradio. Mi takovg trenera nismo dobili. Jedini koji je bio blizu toga je Adžem. I tu smo mi napravili grešku. Mi navijači. Ogriješili smo se o najvećeg Željovca pored sviih ovih što su se vrtili u sportskom segmentu. Pljuvali smo ga od starta. Možda i zbog lošeg tajmiga kad je došao. Pa ga onda prodaše igrači na kraju. A mi njega pljuvali i pogubio se onda i on. Na kraju sam bio za njegoveu smjenu jer nije karakter da u takvim uslovima trenira i radi i pravi rezultat. Ali ga je napravio. I kup je trofej. Trebao je ostati. Ko mu je doveo ili nametnuo igrače ili je on sam kiksao sa Mehremićem i ostalima ne znamo. Mi samo o tome nagađamo. Ali ako je bilo nametanja i sl stvari očekivao sam da Željovci progovre. Da neko kaže nešto. Članovi skupštine, UO, uposlenici svi šute ko pićke i tada i sada kad gubimo. To me isto zabolilo. Ako je Miske šupak recite, ali mi sve nagađamo, mahalamo. Moramo ići prvo da poštujemo prave Željovce. To su i Miske i AMar i Adžem. Njima prvo vjerovati ap aonda menadžerimai sl. Jok nama draži Slavko od Ade itd itd. Amarovu smo svaku itulu poljuvali. Pitarima sviraju svašta ali nijedan ne kaže gura nas sudija. Nego sad kažu jebu sudije i nas i Želju. Da se razumijemo ja volim kad smo samokritični i zato sam ljut što se šuti ako je npr Miske loš u nečemu, ali možemo li dati pravu kritiku i zahvaliti mu se za sve dobro što je uradio a ne pljuvati ga. Ako znamo da je Amar štiamo daj dokaze. Ako ih nemaš nije štimao i gotovo. Ako je štimao mrš iz Želje.
Daj nam BOže pameti