Amidza je napisao/la: ↑čet nov 29, 2018 3:35 pm
A po cemu znate da Amar insistira da se pita za finansije, odrzavanje trave i sl. i da zato odbija da dodje? Mozda samo nece da radi sa ljudima koji javno govore da je kupovao titule. Mislim ne znam, ali moguce je i to, zar ne?
mene nervira njegova dvogodisnja sutnja.
neka misli ko sta hoce, ali ja mislim da nam je vise stete nanijela njegova sutnja nego sve i jedna greska koju je Senad napravio.
ostavljen je ogroman prostor za manipulante koji su to obilato koristili krijuci se iza njegovih brkova. da on nije imamo nikavu ulugu u klubu, sutnja bi bila ok. nema uloge, nema obaveze.
medjutim, nas dobri Brko je clan Skupstine, osoba koju voli i postuje svaki zeljovac, njegova rijec je svetinja. ako je vidio da ne stima, da ne valja, da idemo u ambis onda je mogao i trebao barem na Skupstini reci nesto.
naravno, ovo vazi i za svakog drugog skupstinara koji ima ikakve veze sa fudbalom, a tu prvenstveno mislim na Misu, Dinu, Bukija i sve druge koji znaju sta je fudbal. na kraju ce svi oni postati generali poslije bitke.
sto se mene tice, najvaznija je imovina kluba, finasijska stabilnost, pa tek onda dolaze rezultati. ostavljam mogucnost da grijesim u prioritetima, ali sa ovom pamecu mislim da je jedino tako ispravno.
kada je u pitanju "cuvanje" svega toga, imam puno povjerenje i u jednog i u drugog. svejedno mi je ko ce biti u klubu, sve dok je unutra barem jedan od njih dvojice. a njih dvojica su moj san, a vjerujem i vecini navijaca.
ono cega se bojim, jeste situacija u kojoj cemo izgubiti Senada a necemo dobiti Amara. ili u drugoj varijanti, situacije u kojoj cemo izgubiti Senada a dobiti Amara kojeg ce nakon nekog vremena napenaliti neki novi ljudi koji ce zamjeniti Senada, nakon cega vise nece biti nikakve prepreke da nas raskrcme kao i vecinu drustvenih firmi i dobara. ponavljam, mi smo Udruzenje gradjana sa imovinom koja vrijedi sigurno 40 miliona. 26 ruku je potrebno da se to sve sjebe. sa Statutom koji imamo i nacinom izbora clanova skupstine to se moze dogoditi vec u prvoj izbornoj Skupstini. sa Senadom na celu se to nije desilo. naprotiv, povecali smo vrijednost imovine.
elem, ljudi sve gledaju jako povrsno i plitko. niko ne grebe ispod povrsine niti ga to zanima. toga me najvise strah. strah me nas samih i onog 51 clana koji "nas predstavljaju" u skupstinskim klupama.
neka nam je Bog na pomoci.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!