Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Brkoo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon nov 19, 2018 11:34 pm

Occasionally je napisao/la:
pon nov 19, 2018 10:18 pm
bogi je napisao/la:
pon nov 19, 2018 12:17 pm
Prijedlog: Oformiti skupstinu ljudi zaduzenu za sport, gdje ce oni predlagati i izlagati pred Beslijom, Odovicem i svim clanovima kako strucnog staba tako i upravnog odbora, javno i transparentno ukazivati na greske istih ljudi bez trazenja glave u cilju stvaranja sve jaceg i mocnijeg Zeljeznicara.
@Kospa @Brkoo
@Bogi

Formirati Komisiju sa članovima iz Skupštine (eventualno i vanjski saradnici -ugovor o djelu). Zna se ko sve sjedi tamo (eh, brko, brko..). Pitanje je dali bi se predloženi i odazvali ali to bi barem dalo odgovor na neka pitanja. Komisija bi bila direktno odgovorna Skupštini, indirektno Upravi, savjetodavno Stručnom štabu uključujući i Bešliju. Misimović kaže za članove Uprave da rade volonterski. Od ove komisije se to ne bi moglo tražiti zato tu i jeste Uprava uključena (bonusi/premije ako "ubodu").
Mi navijači smo tu da dajemo podršku. Ima nas svih kategorija. Manijaci, navijači, simpatizeri i neizostavni selfi prolaznici.
Recimo da Uprava izađe sa ovakvim saopštenjem;

Da ne budem krivo shvaćen. Uprava je najodgovornija a ova akcija i eventualno njena realizacija bi nam barem nametnula određenu disciplinu ili karakter kako već hoćete gdje mi inače 2-3 kola dižemo u nebesa a zatim pljujemo.
Ne moze ulica voditi klub. Mora postojati odgovornost u svemu sto se tice kluba a pogotovo za dovodjenje igraca. Evo sad trazimo igraca za poziciju krila i navijaci izaberu npr. Pecu. Sta ako taj Peco bude teski promasaj u rangu Joce Stokica? Ko ce odgovarati za tako nesto? Da onda Beslija i trener kazu mi ga nismo zeljeli al eto navijaci ga htjeli ili konzilij sportskih savjetnika bio uporan i vecina glasala za njega? Ili zamisli dodju navijaci nekog igraca na stadion tu utakmicu i onda svi oni kolektivno glasaju za njega..

Mozemo volontirati za klub, mi sa ovog foruma mozemo napraviti npr. grupu u kojoj cemo stavljati igrace koje skautiramo( npr. Svako od nas ima zaduzenje da za svoju poziciju nadje igrace, npr. ja trazim krila, minimalno 5 igraca sam nasao i sad ih pratim jedan duzi period) i onda na kraju posaljemo spisak ljudima u klubu koji ga detaljno pregledaju. Ono sto je kljucno je da u klubu moramo imati strucne osobe, ljude koji pregledaju spisak i onda (npr.@bogi nahvalio Kisica iz Olimpica u svom izvjestaju, stavio ga na prvo mjesto i pod "must buy" jer je kao ogroman potencijal), ode skaut kluba i pregleda 10 utakmica Olimpica da se na djelu uvjeri u kvalitete doticnog igraca..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

PlaviVlak
Kontakt:

pon nov 19, 2018 11:40 pm

mamba21 je napisao/la:
pon nov 19, 2018 11:19 pm
SanMan je napisao/la:
pon nov 19, 2018 11:12 pm
Napadoste @bosanca bez razloga. Ko da niste bili na zadnjoj utakmici i vidjeli šta je bilo, hajd skandiranje, al baklje na teren i najgore međusobna makljaža.
Ne moraš imati neku spec. maštu pa zamisliti šta pričaju i planiraju.
Svi imamo zamjerki na rad uprave (većina na "sportski segment" s razlogom) ali način kako to promjeniti nam se razlikuju.
Ta makljaza nema veze ni sa tjeranjem uprave, ni sa izlaskom sa stadiona. Skroz neki drugi razlog, tako da ako se ne zna tacno ne pisite onda.

S razlogom se napao momak, i ja sam ulazio na oba foruma i nisam mogao nista procitati o tome.
Kad sve tako dobro znaš onda reci razlog napada na tog momka bez ikakvih zagonetki.
Možda je ovaj momak nešto načuo ili mu je neko prenio, ali i da nije očekujem na gostovanju bar prozivke i neki pritisak na upravu, zbog njihove policije ništa više ne bi trebalo biti.
Ljudi koji sami sebe zovu kreteni 1921 i to je jedan od udarnih transova dovoljno govore o sebi, svaka druga riječ ih ne bi trebala uvrijediti. A toliko lijepih i dobrih transova imamo koji su negdje u prikrajku i ne krase Jug kao prije.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

storm_raider
Kontakt:

pon nov 19, 2018 11:47 pm

Moje misljenje je da ce biti baklji.. a nekih gluposti vise od toga jako tesko..
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

nikson
Kontakt:

pon nov 19, 2018 11:54 pm

Evo sad ja bio s jednim momkom, kupili su oruzje od srpskih paravojnih formacija....pa ce napravit sranje....Allahu dragi pa sta vam je vise. A i tebi storme nek je na obraz sve one sto su vrijedjali a nisi banovao :) A bilo ih je i previse....
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

storm_raider
Kontakt:

uto nov 20, 2018 12:07 am

nikson je napisao/la:
pon nov 19, 2018 11:54 pm
Evo sad ja bio s jednim momkom, kupili su oruzje od srpskih paravojnih formacija....pa ce napravit sranje....Allahu dragi pa sta vam je vise. A i tebi storme nek je na obraz sve one sto su vrijedjali a nisi banovao :) A bilo ih je i previse....
Banovan je koga sam vidio, nije storm jedini moderator. Znas i sam da drzimo kriterij...

Mozemo u PP malo, jos uvijek cekam zajednickog prijatelja.. :)

MiroslavKruzik

uto nov 20, 2018 12:40 am

storm_raider je napisao/la:
pon nov 19, 2018 10:24 pm
@Bosanac, nadam se da grijesis. A vidjecemo jesi li u pravu, ovdje nemojmo nemir unositi. Znaju svi da je ovdje najzdravija atmosfera i raja je to prepoznala, dok je ss.ba otvoreni neprijatelj Zelje, ali jasno ti je isto tako da kada izneses neku tvrdnju o viber grupama, dobro bi bilo i da imas neki dokaz. Ne citam licno te forume koje si spomenuo, ali na klixu znam da ima dosta manijaka i sumnjam da bi takve stvari pisali. Rekla - kazala, za nesto tako ozbiljno, ne moze proci tek tako. Nadam se da shvatas.
Storme niti mi je u cilju da bacam suplju niti da unosim neke mahalske,danas sam sam bio na forumima i vidio sve sta se pisalo i zagovaralo,pozivalo se otvoreno i jasno sam odbio da budem dio toga. A evo da li je administracija povukla te objave na temi tamo to ne znam,nisam veceras provjeravao. I sam sam rekao da nije mjesto da se o onome pise,ali bolje upozoriti i bar da se na neki nacin preduhitri jedna od planiranih stvari a sprijeciti ih niko ne moze kao ni proslu tekmu kuci,osim organa javnog red i mira. Sta drugo da ti kazem, evo izbrisi mi post tamo i daj ban trajni ako mislis ili mislite da sam namjerno unio nemir time sto sam obavijestio sta sam citao i propratio. Nikakav problem, ja prvi bih volio da se nista ne desi, ebe mi se za ban sto neki spominju, uvijek postoji opcija citalac foruma i nece mi biti tesko,iskreno. I vrlo dobro znam kakvu politiku vodi ss.ba i ostali portali, i sam sam bio dio dizanja jednog sportskog portala sport24.ba i znam kako se krojila politika tih suparnickih portala kad je Zeljo u pitanju. Sportski pozdrav

MiroslavKruzik

uto nov 20, 2018 12:42 am

shzna je napisao/la:
pon nov 19, 2018 9:57 pm
Ako se ne ispostavi ovo tačnim, nadam se da će gore potpisane osobe biti trajno uklonjene s foruma.
Ma to je najmanji problem,ako je to rjesenje da se nista ne desi evo odma potpisujem trajni ban. Najiskrenije. Pozdrav

storm_raider
Kontakt:

uto nov 20, 2018 12:56 am

Bosanac1993 je napisao/la:
@Bosanac, nadam se da grijesis. A vidjecemo jesi li u pravu, ovdje nemojmo nemir unositi. Znaju svi da je ovdje najzdravija atmosfera i raja je to prepoznala, dok je ss.ba otvoreni neprijatelj Zelje, ali jasno ti je isto tako da kada izneses neku tvrdnju o viber grupama, dobro bi bilo i da imas neki dokaz. Ne citam licno te forume koje si spomenuo, ali na klixu znam da ima dosta manijaka i sumnjam da bi takve stvari pisali. Rekla - kazala, za nesto tako ozbiljno, ne moze proci tek tako. Nadam se da shvatas.
Storme niti mi je u cilju da bacam suplju niti da unosim neke mahalske,danas sam sam bio na forumima i vidio sve sta se pisalo i zagovaralo,pozivalo se otvoreno i jasno sam odbio da budem dio toga. A evo da li je administracija povukla te objave na temi tamo to ne znam,nisam veceras provjeravao. I sam sam rekao da nije mjesto da se o onome pise,ali bolje upozoriti i bar da se na neki nacin preduhitri jedna od planiranih stvari a sprijeciti ih niko ne moze kao ni proslu tekmu kuci,osim organa javnog red i mira. Sta drugo da ti kazem, evo izbrisi mi post tamo i daj ban trajni ako mislis ili mislite da sam namjerno unio nemir time sto sam obavijestio sta sam citao i propratio. Nikakav problem, ja prvi bih volio da se nista ne desi, ebe mi se za ban sto neki spominju, uvijek postoji opcija citalac foruma i nece mi biti tesko,iskreno. I vrlo dobro znam kakvu politiku vodi ss.ba i ostali portali, i sam sam bio dio dizanja jednog sportskog portala sport24.ba i znam kako se krojila politika tih suparnickih portala kad je Zeljo u pitanju. Sportski pozdrav
Ja samo pozivam na to da se pazljivo neke stvari pisu, dovoljno je bilo svakakvih gluposti, ne trebaju nam tenzije. Neka se ova Uprava nosi sa svojim obavezama, a na skupstini ce se sve reci. Skupstina je jedino legalno i legitimno mjesto. Navijaci su nedvojbeno izglasali na svim forumima da daju podrsku ovoj Upravi, i to velikom vecinom, ali isto tako su naglasili da je krajnje vrijeme da se sportski dio kluba ustroji!

MiroslavKruzik

uto nov 20, 2018 1:32 am

uto nov 20, 2018 12:56 am
Bosanac1993 je napisao/la:
Ja samo pozivam na to da se pazljivo neke stvari pisu, dovoljno je bilo svakakvih gluposti, ne trebaju nam tenzije. Neka se ova Uprava nosi sa svojim obavezama, a na skupstini ce se sve reci. Skupstina je jedino legalno i legitimno mjesto. Navijaci su nedvojbeno izglasali na svim forumima da daju podrsku ovoj Upravi, i to velikom vecinom, ali isto tako su naglasili da je krajnje vrijeme da se sportski dio kluba ustroji!
Naravno, potpisujem tvoje napisano. Hijerarhija se mora znati i po njoj postupati, red i disciplinu imamo i ne sumnjam da ce se sve uciniti da izađemo jaci iz ovog. Nema tu s moje strane nista suprotno od tog sto si vec naveo. Opet ponavljam, ja sam svjesno napisao i znao kako ce to odjeknuti ali ne bih ni u kom slucaju da nisam citao i zelja mi je bila skrenuti paznju na to, znajuci i da cu biti ismijan ili uklonjen,no svejedno mi je bilo i tada a evo i sada. Nije mi u interesu da na ovako ustinu rijetko zdravom forumu pisem takve stvari, ne bih ni bio dio istog ako mi je to cilj. Svako dobro Storme a i svima.

Plava Porodica
Kontakt:

uto nov 20, 2018 6:36 am

naHlupala bi nas njihova murija da valja :ganja:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

uto nov 20, 2018 7:58 am

I to bi jedva docekali.

ublehas
Kontakt:

uto nov 20, 2018 8:00 am

Brkoo je napisao/la:
pon nov 19, 2018 11:34 pm
bogi je napisao/la:
Prijedlog: Oformiti skupstinu ljudi zaduzenu za sport, gdje ce oni predlagati i izlagati pred Beslijom, Odovicem i svim clanovima kako strucnog staba tako i upravnog odbora, javno i transparentno ukazivati na greske istih ljudi bez trazenja glave u cilju stvaranja sve jaceg i mocnijeg Zeljeznicara.
@Kospa @Brkoo
@Bogi

Formirati Komisiju sa članovima iz Skupštine (eventualno i vanjski saradnici -ugovor o djelu). Zna se ko sve sjedi tamo (eh, brko, brko..). Pitanje je dali bi se predloženi i odazvali ali to bi barem dalo odgovor na neka pitanja. Komisija bi bila direktno odgovorna Skupštini, indirektno Upravi, savjetodavno Stručnom štabu uključujući i Bešliju. Misimović kaže za članove Uprave da rade volonterski. Od ove komisije se to ne bi moglo tražiti zato tu i jeste Uprava uključena (bonusi/premije ako "ubodu").
Mi navijači smo tu da dajemo podršku. Ima nas svih kategorija. Manijaci, navijači, simpatizeri i neizostavni selfi prolaznici.

Da ne budem krivo shvaćen. Uprava je najodgovornija a ova akcija i eventualno njena realizacija bi nam barem nametnula određenu disciplinu ili karakter kako već hoćete gdje mi inače 2-3 kola dižemo u nebesa a zatim pljujemo.
Ne moze ulica voditi klub. Mora postojati odgovornost u svemu sto se tice kluba a pogotovo za dovodjenje igraca. Evo sad trazimo igraca za poziciju krila i navijaci izaberu npr. Pecu. Sta ako taj Peco bude teski promasaj u rangu Joce Stokica? Ko ce odgovarati za tako nesto? Da onda Beslija i trener kazu mi ga nismo zeljeli al eto navijaci ga htjeli ili konzilij sportskih savjetnika bio uporan i vecina glasala za njega? Ili zamisli dodju navijaci nekog igraca na stadion tu utakmicu i onda svi oni kolektivno glasaju za njega..

Mozemo volontirati za klub, mi sa ovog foruma mozemo napraviti npr. grupu u kojoj cemo stavljati igrace koje skautiramo( npr. Svako od nas ima zaduzenje da za svoju poziciju nadje igrace, npr. ja trazim krila, minimalno 5 igraca sam nasao i sad ih pratim jedan duzi period) i onda na kraju posaljemo spisak ljudima u klubu koji ga detaljno pregledaju. Ono sto je kljucno je da u klubu moramo imati strucne osobe, ljude koji pregledaju spisak i onda (npr.@bogi nahvalio Kisica iz Olimpica u svom izvjestaju, stavio ga na prvo mjesto i pod "must buy" jer je kao ogroman potencijal), ode skaut kluba i pregleda 10 utakmica Olimpica da se na djelu uvjeri u kvalitete doticnog igraca..
Ovdje se slažem. Ne mogu navijači birati igrače treneru. To ne radi ni Uprava (koliko god to pojedinci tvrdili). Mislim da nam je to i glavni problem što uprava udovoljava sve treneru (u skladu sa mogućnostima).
Slažem se da pojedinci koji više "skautiraju" igrače iz naše lige i okruženja mogu napraviti neke izvještaj o igračima i iste poslati klubu, pa neka oni pregledau i odluče da li se isplati pratiti te igrače. Sve ostalo je neozbiljno.

neroazzuro
Kontakt:

uto nov 20, 2018 8:45 am

Pa to bi bila provala epskih razmjera sa više aspekata. Prvo što bi digli cijenu svakom igraču čim bi njegov klub i agent saznali da je on želja navijača. I kad ne mogneš ispoštovat cijenu eto nezadovoljstva tih istih navijača i to ili preskup ili lažovi što obećavate ono što ne možete ispuniti.
Druga stvar, karakterne osobine svakog igrača su nešto što navijači ne znaju, a vrlo su važna stvar. To se sve provjerava nezvaničnim kanalima.
Treće, svaki od tih igrača bi se vjerovatno podigli u nebesa što bi izazvalo antagonizam kod saigrača.
Onda očekivanja navijača od tog igrača. Pitanje je koji bi igrač bio dovoljno jaka ličnost da se nosi s tim, itd...
Znači, uloga nas navijača je da navijamo, podržavamo, kritikujemo, predlažemo i sl., a nikako da odlučujemo.
Vidjeli ste kako izgleda kad navijači pomisle da se nešto pitaju.

storm_raider
Kontakt:

uto nov 20, 2018 9:07 am

I ne znam za vas, ali meni su rezultati ankete do sada iznenadjujuci.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto nov 20, 2018 9:17 am

Rezultati ankete su odraz da raja ni sama ne zna sta zeli. Mnogi zele promjene samo radi promjene, a rezultati ankete su takvi da ih je strah sta ce se poslije desiti. Niko sa Amarom ne garantuje rezultat, a sa Upravom se zna da ce ispuniti sve sto su obecali.
Alea iacta est!

Plava Porodica
Kontakt:

uto nov 20, 2018 9:18 am

Ne, želim samo vidjeti Amara Osima u klubu.
Neka zamjene pozicije.
Gospodar u klub.
Drugi u skupštinu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Niko
Kontakt:

uto nov 20, 2018 9:34 am

Onog uhvatila paranoja pa izmišlja nekakve viber grupe ... :roll:

Prijedlog da navijači biraju pojačanja je vrh. Još ni jedan klub u istoriji fudbala nije imao nešto tako, ili ja ne znam za to. Pravo rješenje ... :shock: :skoljka:

storm_raider
Kontakt:

uto nov 20, 2018 9:35 am

Plava Porodica je napisao/la:
uto nov 20, 2018 9:18 am
Ne, želim samo vidjeti Amara Osima u klubu.
Neka zamjene pozicije.
Gospodar u klub.
Drugi u skupštinu.
Misimovic i Amar nisu protuteza jedan drugom. Jedan je uspjesan privrednik, drugi je uspjesan trener. Hastor moze biti protuteza Misimovicu recimo, a Amaru recimo Marinovic (ili neki bolji trener). Nemojmo mijesati kruske i jabuke.

Njih dvojica zajedno bi cudo napravili.

Dio o tome da navijaci biraju pojacanja... dajte ljudi, pa jedva smo dio mahale izbacili iz kluba.

Dominic
Kontakt:

uto nov 20, 2018 9:36 am

bogi je napisao/la:
@Kospa @Brkoo
@Bogi

Ja mislio ovo neka zajebancija, neko se malo zaigrao. Ja dobre emisije... :pljesak:

alombardo
Kontakt:

uto nov 20, 2018 9:37 am

Zvone u Sarajevu, dali će biti šta o krovu?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 21 gost.

Prijava