za_zivot_cijeli je napisao/la: ↑pon nov 12, 2018 12:26 pm
ljudi dragi, ovo nema veze sa trenerom.
ovdje je problem u odnosima, u svim segmentima. ovdje je problem sa samopuzdanjem igraca, sa karakterom i kucnim odgojem igraca. ovdje je problem sa vanjskim i unutrasnjim pritiscima. tek onda dolaze eventualne takticke greske. hoce li neko reci da je GOSK bolja ekipa, da je Krupa bolja ili Simin Han!?!
nisu bolji. samo imaju normalniju atmosferu u svojim redovima. po prvi put svi dolaze na novoobnovljeni teren i imaju zelju da lijepo i dobro odigraju, a istovremeno zbog svih nasih unutrasnjih problema nas skalp nikada nije bio jeftiniji. svima njima su to dodatni motivi a nama opterecenje. tome u prilog ide i cinjenica da daleko bolje igramo na strani nego kuci.
za trideset godina provedenih na toj Grbavici ja sam sinoc prvi put dozivIo da mi na stadionu neko jebe matar i to oni koji danas zive na slavi moje i nekih ranijih generacija koje su tu stajale prije njih i stvorile taj TM87. nekad nas je bilo na hiljade, bilo nas je toliko da nismo mogli svi stati iza desetine okacenih transova duz 70 metara ograde. a danas!? danas se ne mogu skupiti da stanu iza jednog transa dugog 7 metara a imaju obraza da zeljovcima jebu majke. dosli smo do te tacke unutrasnjeg razdora.
u takvoj atmosferi ne moze biti dobar rezultat.
na to dodajmo jos sve ove hostaplere koji rovare radi licnih interesa i dobijamo ovo sto dobijamo. da ne spominjemo nedostatak sportskog strucnog kadra u klubu koji bi bio kadar izvuci nas iz ovakve situacije...
Mene kop visd nece vidjeti,mozda i tribinu promjenim,sve su prilike.Neznam sta sam do sad cekao.Kop nam je postso smjesan,imas 10 ozbiljnih likova koji se ponasaju krajnje neozbiljno a ostalo su djecurlija s curicama.Neznaju dati podrsku kako treba,nemaju glasa,a i kako bi ga imali jad su prepuseni.
Na to sve dodaj ono paljenje svog travnjaka,unistavsnje svoje imovine,...pa ja ni sad nevjerujem...jel ono moguce,imaju li te lobanje imalo mozga.Znaju li oni da je ono krvavo stecena imovina i kroz sta se sve moralo proci zadnjh 100 godina kao i ove zadnje 2-3 godine,da bi se sve ono steklo...i ono doslo da unisti...pa to je bez imalo razuma.Nek probaju futsvci,raspali zaradit 5-6stoja posteno,pa nek nesto kupe pa to uniste.Ako imaju nekog u raji ko zna citati,nek im procita sta normslna raja,normalni manijaci misle o onom sljamu...ono nije Zeljo,ono nisu manijaci...ono je moralna bjeda...nek ih je stid.
Svi normalni manijaci treba da napusta jug,pa kad tamo bude samo njih 10-20 sa onih 50-ak djecaka i djevojcica,mozda ce im i mozgovi malo proradit.
Ja sam unisten,gorak okus
Jos ako i uprava popusti(nedaj Boze)...lesinari su vec spremni...i da porucim ovima sto ponavljaju ovu frazu 'hajde bar milimeter'...
NI MILIMETAR...se zna na sta se odnosi,odnosi se na to da nema odstupanja pred dusmsnima,hijenama,lesinarima,sakalima...i ostalom bagrom,koji gledaju samo sebe,kojima Zeljo nista neznaci,koji bi oca svog izdali zarad svoje koristi.
NI MILIMETRA braco,izdrzimo ovo,nedajmo Zelju,moramo se ujedinit,ko nikad do sad