PratimsamoPlave je napisao/la: ↑sub nov 03, 2018 10:30 pm
Ma treba biti malo i objektivan i hladne glave pogledati sve.
Sta smo ocekivali od ove sezone? To smo i dobili. Igru bez igre povremeno to simpatixno izgleda povremeno uzasno jer se sve proba nabrzinu.
U sezonu smo usli bez za nas najboljih igraca Zakarica, Voje, Ramovica, Graovca.
Dodas da te razocarao Vranjes, Hajdarevic ne napreduje kako treba.
Zakaricevih 18 golova 11 asistencija nismo uspjeli nadomiriti, Krpic veci kiler od Voje ali fali u igri, Ramovic povrijedjen Cuki tu i tamo ga zamjeni.
Saban je urario ono sto Hajdarevic nije, a to je bilo kakav napredak. Graovca isto nismo namirili. To je puno. Od zadnje pobjede na derbiju nama je ja mislim samo Fejzic igrao. Toliko o tome.
Treba vremena, mora se neko ozbiljnije posvetiti ovome. Koliko god da smo treci ovo je neozbiljno.
Kad pogledas statistiku da ti je Zec drugi strijelac, a prosle sezone covjek je izbacem zbog slabe realizacije, sve treba da vam je jasno.
Dosta toga finog je receno ovdje. Na zimu se neke stvari mogu pametno odraditi. Eto npr za Krpica, mi nemamo nikakvu zamjenu. Lijepo bi bilo imati opciju koja je karakteristikama skroz drugi igrac, kao npr Vojo sto se spominjao da bi mogao produziti, ali ode gdje ode...
Sabanadzovic pravo fino igra u zadnje vrijeme, on svoj posao radi maksimalno korektno. Strasno dobro se snalazi pod pritiskom. Osmanovic me pozitivno iznenadio. Ima petlju, znanje, fizikalije. Sto se Hajdarevica tice, u pravom sistemu je radilica i razbijac od krucijalnog znacaja. A mi smo sve osim sistema i zdrave atmosfere, tako da nam je momak beskoristan, nista ne moze ponuditi.
Veselinovic je u ovoj utakmici pokazao vise nego Zec i Zajmovic u zadnjih par. I to nesto govori, sa kakvim krilima igramo zadnje vrijeme. I skontas da je Veseli zadnjih par tekmi zdrav, ali ne igra!?
Sad, sta ce nasi uraditi na zimu...imamo finu podlogu u vidu nasih mladih igraca i proljece se mora podrediti njihovom razvoju uz par konkretnih pojacanja koji su iskusniji (ne nuzno 30+ godina, zna se na sta ovdje mislim). Sigurno je da takav plan moze donijeti i puno bolje rezultate nego sto ih sada imamo, a i igru.
Puno je pitanja, a malo odgovora
A ovo za sudjenje, kada se ovako otvoreno sada radi, strah me i pomisliti sta ce biti na proljece.