čet sep 27, 2018 10:53 am
Ljudi nisu igrali visoki presing. Oni su igrali presing po cijelom terenu od prve do zadnje minute. Fizički i taktički su posložena ekipa. Igraju pravilno. Koristim košarkaški rječnik, jer ne znam drugačije objasniti. Meni su izgledali kao dopingovani. Fantastično. U ekipi imaju jednog Husejinovića, Alispahića, Ivetića - sve stariji igrači, a trče k+o navijeni. nevjerovatno. Sinoć smo igrali koliko nam je Sloboda dozvolila, ali ova ekipa Slobode će kod kuće uvijek imati problema na postavljenu odbranu.
I još nešto. Pod visokim presingom podrazumjevam, njiohovu zadnju liniju na centru, a toga nije bilo. Fascinirao me je i Nalić - pravi gospodin. Naučio je svoje igrače da poštuju igru. Tjera svog igrača, kod izmjene, da što prije izađe. Nisu se bunili (previše) kod čistog penala za njih. Svaka im čast.
Mi smo upali u njihov ritam i pogubili se. Počeli igrati, odnosno nadtrčavati se sa njima. Frka, trka, izbij, nabij...nismo imali igrača (osim Ćurjurića) koji zna stati na loptu. Slobodine šanse su bile iz grešaka proizvedenih presingom po cijelom terenu. Košarkaški cijelu utakmicu su odigrali - igrača. Nemamo lidera na terenu.
Gošk - mislim da ćemo dobiti, ali samo ako budemo igrali svoju igru i stali na loptu. Makar se pokušavali dodavati svih 90 minuta.
Zadnja izmjena:
avlami97, dana/u čet sep 27, 2018 10:54 am, ukupno mijenjano 1 put.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.