sub jul 28, 2018 11:18 am
Nakon sto su se slegli utisci od cetvrtka, da i ja napisem koju rijec..
Misljenja sam da smo odigrali dosta ispod svojih trenutnih mogucnosti, a da je Apollon bio blizu svoga maksimuma.. Jednostavno protiv ekipa ovakvog kvaliteta svaka improvizacija u taktici se skupo placa. Po mom misljenju imali smo dosta pehova (povreda Blagog, Sinise, da ne pricam i Ramovica.. kiksevi Vece). Ono sto je najvise uticalo na onako blijedu partiju je po mom misljenju prije svega vrlo losa kretnja nasih centralnih igraca, prije svih Vranjesa i Arezine. Vranjes je odavno daleko od svog zenita, Arezina je oduvijek bio previse statican igrac za ovako ozbiljne utakmice. Da je Blagi bio spreman za prvih 11, uradio bi mnogo vise od Vranjesa, a da ne pricam od Ramovicu umjesto Arezine. Krcmarevic se potpuno odrekao bilo kakve probojnosti po desnom boku. Tu nas je dosta kostala povreda Sinise, bez obzira koliko on bio ofanzivno limitiran igrac. Rodin je pokazao da ce biti ozbiljno pojacanje, ali na stoperu. Curjuric je takodjer igrao neko desno krilo bez okomitih kretnji, vise je ulazio u sredinu i pokusavao nesto kreirati. Ta limitirana desna strana nas je mnogo kostala da bilo sta ozbiljnije uradimo u ofanzivi.
U nastavku sezone, ocekujem Curjurica u sredini standardnog pored Blagog, dok ce se Haris i Saban opet rotirati iz utakmice u utakmicu. Vranjesu bih se odmah zahvalio, on nam jedostavno pored ove cetvorice plus Ramovic plus Arezina, pa i Dacic, nije uopste potreban. A prilicno je skup. Zec i Veseli su mi i dalje samo igraci za klupe tako da se nadam da ce Jazvic biti pojacanje.
Protiv Celika bih sutra izveo ovo:
---------------------Zajmovic-------------------
Zec----------------Arezina------------Jazvic
----------Sabanadzovic---Blagojevic----------
Pavic---Rodin------Bakrac---------A.Sehic
---------------------Kjosevski------------------
Protiv Apollona:
---------------------Krpic-------------------
Zajmovic-----------Curjuric---------Veseli/Zec
----------Hajdarevic---Blagojevic----------
Pavic---Rodin------Bakrac---------Sinisa(?)
---------------------Kjosevski------------------