uto jun 26, 2018 10:40 am
Ako sagledamo transfer politiku naseg kluba u posljednjih nekoliko godina, sigurno smo napredovali u istoj, a to temeljim na nekoliko cinjecica.
Iako je u posljednje vrijeme bilo turbulentno sto se tice igraca, hajmo izdvojiti posljednjih nekoliko transfer rokova:
Vranjes - igrac prevage koji je lose iskoristen
Hadzic - trebao biti bolji od Sinise, bili smo svi ubjedjeni da ce biti nadgradnja, al smo se zajebali svi od uprave, preko Papca, do nas navijaca. Jedno 90% nas je mislilo ovako
Modic - mladi igrac omladinske skole Milana koji realno ima fudbalsko znanje i koji je mogao da postane igracina, ali je problem sto nije htio raditi na sebi, niti je dobijao priliku za igru. Svi vide sta se pokusalo i nije uspjelo jbg
Mehremic - letva pa letva, greska struke, a ponajvise greska Adzema. Da se on ubacivao svaku 3. tekmu pljunite me ako ne bi izgledao jedno 60% bolji, jer bi mogao probiti na trk.
Jusufi - ne znam ni ko je momak nit zna li igrati
Cubara - meni se svidjelo sto je on doveden. Mislim da se pokusavalo nesto kao sa Zajmovicem, ali ista stvar kao s Modicem, nismo momka ni vidjeli
Cini mi se da je ovo zimski prelazni. Pored ovoga gledali smo da na zimu sto manje mijenjamo, zadrzali kostur ekipe, evo pokusavali smo produziti ugovore, uspjeli sa Blagojevicem, sa Vojom se nismo uspjeli dogovoriti ok, a sa Graovcem ne mozemo zbog menadzera jer nam je jednostavno puno.
Mislim da se je radilo na produzenjima ugovora vec mjesecima, pored toga sto je Papac bio neadekvatno rjesenje za tu poziciju(Opet smo se svi zajebali u vezi s njim), ali da nam se jednostavno nije dalo, al bukvalno.
Mi ne mozemo nuditi uslove koje drugi mogu i to je tako.
Kada bi dovodili igrace koji su "za Zelje" onda bi to bili igraci tipa Graovac i Miro, al mi nemamo para za takve igrace, dzaba kad nemamo, Zakaric je najbolji igrac lige na papiru, al on meni nije za Zelje.
Pored toga treba spomenuti jos posljednje tranfer rokove gdje je doveden Zec, Zajmovic, Ramovic, Zakaric, Projic, Kajkut. Treba takodjer napomenuti raskide ugovora sa igracima koji nam ne trebaju, te Zebu u strucnom stabu, kao i promovisanje pun k**** juniora medju kojima su Saban i Hajdar, a pored njih se i Kemo pokazao kao adut.
Poenta je sljedeca:
"Iako je u klubu dosta turbulentno jer smo pod imperativom titule, trazimo trenera, trazimo skaute, trazimo SDa, trazimo nacin igre, lutamo i pokusavamo da uklopimo sve kockice u hodu, mi u poredjenju sa nama od prije 2 godine napredujemo, samo sto ne napredujemo u toj mjeri da u jednoj sezoni popravimo ovo sve, ali i pored raznih malverizacija sa svih strana, pa i internih mi napredujemo, a osvojeni kup prosle godine to govori"
Zbog ovog svega ja mislim da je nerealno govoriti da nismo nista naucili, a to citam na ovom forumu svaki dan od strane razlicitih ljudi.