DamcevskiZeljo je napisao/la: ↑pet jun 15, 2018 7:39 pmMozes li reci ko?storm_raider je napisao/la: ↑pet jun 15, 2018 7:35 pmNakon Veselinovica jos ce jedan doci i to je to sad za sad.

DamcevskiZeljo je napisao/la: ↑pet jun 15, 2018 7:39 pmMozes li reci ko?storm_raider je napisao/la: ↑pet jun 15, 2018 7:35 pmNakon Veselinovica jos ce jedan doci i to je to sad za sad.
Jel to ta neka famozna 10-ka ,sto je Krcmarevic najavio. On je najavio tada uz eventualni ostanak Graovca i Zakarica ,dolazak jednog stopera,beka i ofanzivnog veznjaka. I ako bi ovi otisli njihove zamjene . Ako sam ja to dobro shvatio. Eto nek su ova 2 stopera pokrivena,nek Veselinovic je taj bocni,znaci fale veznjak i zamjena za Zakarica. Uz konstataciju da mi imamo samo jednog napadaca,ako ce Zaim igrati krilo .Mujagic je daleko od ozbiljne opcije trenutno. Ovo je daleko od onih famoznih 20% . Osim ako taj veznjak i zamjena za Zaku ne budu na tom nivou. Naravno uz napomenu da Sinana nece biti jos dosta dugo.storm_raider je napisao/la: ↑pet jun 15, 2018 7:35 pmNakon Veselinovica jos ce jedan doci i to je to sad za sad.
I mene zanima
kad ce tabela?AsharaK je napisao/la: ↑pet jun 15, 2018 10:09 pmviewtopic.php?f=90&t=730&p=332127#p332127
Tipovanje, dan 3.
i Zajmovic je ponikao kod nas Veca-Kemo-Saban-Hajdar i Zajma 5/11cikazubo je napisao/la: ↑pet jun 15, 2018 1:02 amBio bi najsretniji da imamo stalno 3-4 djecaka u prvih 11, ali to na duze staze nije realno ni na puno visem nivou od naseg.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑čet jun 14, 2018 11:55 pmKao sto rekoh,da bi isli u daljnju diskusiju,moramo postaviti standarde.Meni standard nije dovoditi manje loseg igraca,koji bi zamjenio ovog koji je gori i tako kratkorocno dobio na rezultatu.To niti je vizija,niti ispravan put kojim Zeljo treba ici.cikazubo je napisao/la: ↑čet jun 14, 2018 11:33 pm
Pa kakve vi onda igrace ocekujete, da skautiramo sad ove sa svjetskog ?
Zeljo i ne samo Zeljo vec svaki klub u ovoj ligi nema kompletnog igraca, takav moze samo zalutati tipa Graovac kod nas.
Igraci koji mogu igrati u Zelji:
-djeca iz op.
-povratnici
-propale zvijezde
-istroseni stranci
-nepoznati igraci iz kkubova koji su slabiji od Zelje
Dakle,prednost trebaju dobiti mladi i talentovani igraci u nedostatku mogucnosti da ugrabis nekog poput pomenutog Graovca(uvijek gledati i traziti takve igrace u medjuvremenu) ili mogucnosti da dovedes bas pravo pojacanje(jos uvijek nismo na tom nivou).
E to je vizija kluba,to je proizvodnja igraca,to je gradjenje Zeljinog DNK itd.
Prije nego me poklopis pricom,pa kako mladog da guramo,a zelimo rezultate,titule i sl.,odgovoricu vrlo jednostavno:Mi ne bi ubacivali 11 mladih igraca,a trazimo titulu,vec ubacujemo 3-4,a od ta 3-4, dvojica vec mogu nositi teret igranja u 1.timu.Takodje,niko od ove "djece" nije,niti jos uvijek treba biti nositelj nase igre.Zato imamo Kjosevskog,Blagojevica,Vranjesa,Zakaracia,Krpica.Dakle,idealna platforma za sprovodjenje ideje koju pomenuh,a ne dovodjenje polovnjaka kakve predlazete!
Sada imamo upravo taj prosjek, Anel, Haris, Kemo mada i Veca je dijete s obzirom na rok trajanja golmana.
Po meni, tesko je ocekivati da imamo jos omladinaca u prvih 11, ne mislim na trenutnu situaciju nego generalno, al kada je vec rijec o trenutnom stanju ja samo jos Eldara Sehica vidim kao prospekt za prvi tim u bliskoj budicnosti tj vec sljedece sezone dok Tarika Dzindu ocekujem tamo one sezone da dobije ozbiljnu ulogu, od ostalih manje vise nista specijalno ne ocekujem i ne vidim ih u Zelji. Generalno sam sada prezadovoljan sa tim brojem, mislim da se mozemo sutati u guzicu da imamo i ove dijamante jer nam bukvalno s neba padaju vec godinama, djeci nit nudimo dobre terene, dobre trenere, finansijske uslove, sigurnu buducnost, nista, pricamo stalno o nekoj "Grbavici skoli fudbala" da nisam bio clan te "skole" povjerovao bi mozda al to je "Grbavica baza suhog talenta". Nadam se da ce ova struktura rijesiti i to pitanje kao sto rjesava i ostale stvari koje su bile zapustene do maksimuma, a vjerujem da hoce jer je redovna tema u javnim nastupima predsjednika.
Da se vratimo strukturi igrackog kadra, u prethodnom postu sam napisao grupe igraca koji igraju za vodece klubove ove lige, u svakoj ekipi imamo jednog do dva Graovca, bar 2 potrosena stranca, 2 igraca iz povrede, 2 veterana povratnika i par djece, na to smo svi osudjeni, ali zato je bitno uhvatit ako ti je tako draze "manje lose" od onih koje imaju konkurenti.
A u onoj emisiji sa Amarom taj isti predsjednik najavljuje evropu, i Bog zna sta vec, za nekoliko godina. Dobar natpis na indexu "bilo je lijepo dok je trajalo".
Stjepan Vego je svemirski brod za nase trenutne lijeve bekove. Da smo doveli Kvesica i Vegu imali bi odlicne lijeve bekove za ove lige. Kao da gledam, dovest cemo onog Damcevskog i onda ce reci pa eto on moze igrati i lijevog beka..