Ti si obeco sunce, kakva sad kisa ?
Koliko je to para zna li neko?CURVA je napisao/la: ↑sub jun 09, 2018 3:37 pmJa to pisem vec mjesec dana daj da se organizujrmo da napravimo neku akciju da se skupe pare i da se urade oni zidovi koje smo dobili sa juznom logitudinalom bas bi super izgledalo onaj prvi veliki zid bi uradio lik dzilde mi kao grupa najvise zaostajemo sa ovim grafitimacikazubo je napisao/la: ↑sub jun 09, 2018 2:26 pmForzaLjoZe je napisao/la: ↑sub jun 09, 2018 2:12 pmNa danasnji dan prije 7 godina umro je Skija.
U vrhunskom tekstu Jedan gol u zivotu Josipa Katalinskog, Boris Dezulovic se osvrce na ljudsku velicinu i Josipovo djelo.
Skija je bio dijete radnicke porodice sa Ilidze. Zahvaljujuci njemu dugujemo izjavu Ribara o ratnicima.
Misljenja sam da se ne cijeni njegova uloga. Na turniru u njegovu spomen mi ne nastupamo redovno niti kakav slican memorijalni turnir organizujemo. Treba li bi.
Josip je uvijek isticao talenat nase djece i vaznost ulaganja u djecu. Zanimljiva je prica o tome kako ga je Milan Ribar otkrio: na casu fizickog sarajevske Prve gimnazije.
U godini osvajanja titule nas najbolji strijelac.
Veliki Skija!
Pokoj mu dusi.
Najljepsi grafit na stadionu, steta sto je pokriven.
Volio bi kada bi novi zid na pomocnom uljepsali muralima nasih najvecih legendi, slicno kao sto su robijasi uradili, ovdje bi to bilo i lakse za izvest jer zid nije visok, ali je dovoljno dug da imamo portrete najvecih legendi uz neke odgovarajuce natpise.
Ne znam ima li neko na forunu ko bi to mogao pokrenuti, da znam crtati samo bi potrazio fizicku pomoc i sam to uradio, jedan sam pokusaj imao prije par godina u svojoj ulici pa sam na kraju prekrecio natpis "1921"![]()
I da im krv na slamku pije! Nema kod nas uspjeha bez diktatora, pokusa li biti raja s igracima gotov je.MrkiMedo je napisao/la: ↑sub jun 09, 2018 3:58 pmKrcmarevic je, sto se mene tice, polozio i sa izjavom da proslu sezonu treba arhivirati te se okrenuti novoj me kupio. Sad samo nek se dokaze da zna na terenu, nek bude pametan i u ''hodu'' ispravlja greske i mislim da nam vise nista ni ne treba od ternera.