Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

alombardo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 05, 2018 8:16 am

Utakmica sa olimpikom kad vernes selimovic na kosevu pogada, pored mene gkavonje zeljovci jebu amru slagiranog oca. Danas isti ti hoce da siluju misimovica, e moji zeljovci. Senade ni milimetra

ublehas
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:17 am

Plava Porodica je napisao/la:
uto jun 05, 2018 7:34 am
ma nema sve puca od pozitive.
tjeraju adžema, opravdano, jer je ispunio jedan od dva cilja. da je taj jedan najveći, ostao bi i dan danas. pa i da su druge okolnosti možda bi preživio.
a oni konstantno godinama u jednom polju savršeno dobri, a u onom najbitnijem savršeno loši. trebali su dići guzice iz fotelja davno. klasično licemjerstvo, svi su krivi osim njih.
sve je povezano. oni su na vrhu piramide. oni biraju trenera. oni biraju sportskog direktora. direktor i SD koordiniraju prvim timom te omladinskim pogonom na čelu sa šefom omladinskog pogona. za svaki neuspjeh imaju podjednake odgovornosti. vješto se skrivaju iza onih dobrih strana. ko im može zamjeriti kad radimo ono što nikada prije nismo.
ali dosta je javašluka u sportskom dijelu. javašluk, nego šta.
napolje!
Prvo, konstatacija nigdje veze. Svake godine (osim one sa Edisom) igramo evropske tekme. Ove godine smo uzeli i pehar (kup). Radimo pošteno i na terenu i van, i to je jedini razlog što zaostajemo za Zrinjskim. U konkurenciji gdje su nam protivnici klub koji je u vlasništvu milijardera i klub koji je politički projekat, nama u dvije sezone titula bježi za nokat. Pored toga veći dio budžeta ida na stabilizaciju kluba. Vraćaju se dugovi, gradi se stadion, ne prave se novi dugovi...naravno, mogli su kao i prije spucati sve pare na igrače, uzeti titulu, i onda se svi pokupiti i gledati kako se dešavaju situacije kao sa Borcem...I da ne zaboravimo, prije nam se znalo dešavati da se ne izađe u evropu po nekoliko godina, da i kad izađemo ne dobijemo licencu...I ti još imaš obraza reći da sa smo sportski svršeno loši. Drug, to je u najmanju ruku zlonamjerno!

ublehas
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:19 am

Što se tiče trenera, ja nisam zadovoljan. Smatram da ako nismo mogli dovesti boljeg, onda je trebao ostati Adžem, al' eto.
Sad nam samo ostaje da damo podršku, i da se nadamo da smo se svi ogriješili o ovog novoh.
Neka nam je sretno.

ChWilla
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:21 am

nađite te anonimne, a ozbiljne ljude i nagovorite ih da se angažuju. mogli ste i u svakom trenutku dosad. možda bi se i sadašnji bunili manje nego što mislite da to stvarno bude tako.
gradi željo boli te *****

Plava Porodica
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:24 am

mulalić i ratništvo.
kostić i evropski eksperiment.
slavko i stara škola..njemačka.
adžem i naša djeca vol2.
koji je smjer kluba narednih godina? svake godine imamo novi kurs i plan za naredne godine.
po čemu funkcionišemo?
evo neka mi ovo odgovori neko i apsolutno me više ništa ne interesuje.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:25 am

alombardo je napisao/la:
Utakmica sa olimpikom kad vernes selimovic na kosevu pogada, pored mene gkavonje zeljovci jebu amru slagiranog oca. Danas isti ti hoce da siluju misimovica, e moji zeljovci. Senade ni milimetra
nije nas previše bilo na toj utakmici, posjeta i atmosfera dosta slični ovom sad finalu kupa. ali i tad je bilo milion "nepobitnih" razloga za nezadovoljstvo - borac šampion (mada se tad nije moglo još stisnuti pa otvoreno proglasiti kup neuspjehom), nas nabio "nekakav" makabi u evropi, ružno igramo, pobjeđuje nas travnik, gubimo vođstvo 2-0 kod kuće...onda eldin napravi glupost, pa ***** i njega i onoga ko ga je doveo...i jeste bilo psovki amaru, ne horski, ali je bilo. da nismo dobili sve su šanse da bi krenule i horski.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u uto jun 05, 2018 8:26 am, ukupno mijenjano 1 put.
gradi željo boli te *****

Analitičar1921
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:26 am

Razmišljam i čekam sa se slegne. Mi navijači smo najviše krivi, treba otići Amaru u stan gdje živi i za uho ga uhvatiti te ga dovesti na stadion i postaviti ga za trenera. Ne vidim drugačiji način. Za UHO I NA TEREN

mula
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:26 am

Obistinilo se ono što sam i pretpostavio i čega sam se pribojavao.
Najviše mi je krivo što je Ado smjenjen, čovjek nije zaslužio. Po meni je ova sezona bila više uspješna nego neuspješna. Bilo je više pozitivnih stvari. Zajmovic,Hajdarevic, Šaban,Osmankovic dobili su u ovoj sezoni odličnu minutažu. To je rijetkost da jedan klub sa tako neiskusnim igračima ostvari ovako dobar rezultat. Ado je imao muda, to je uradio promovisao je te igrače na najbolji moguci način, kalio je te igrace jednu sezonu tako da u sljedecim budu okosnica kluba, ali je tim i sebi skočio u stomak. Sljedece sezone aBd ako osvojimo titulu niko nece spomenuti Adzema kao čovjeka koji je napravio temelje za taj trofej, ali ...
Imao je on i svojih grešaka, koje su plod neiskustva, najveća od tih je neriješen rezultat u Mostaru, poraz od Mladosti i jos neke utakmice.
Mislim da nije posteno da Adzem bude zamjenjen sa covjekom kao što je Slobodan Krčmarević. Da je to Vinko, Osim , Sliskovic ili neko treći bilo bi mi jasno. ali ovaj u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije osvojio nijedan trofej, dok je zanimljiv i podatak da se ni u jednom klubu nije previše zadržao – najviše prvenstvenih utakmica (24) ubilježio je na klupi Rudara.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

igla
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:27 am

Ja bih razumio da postoji jasna opozicija, tj. opozicija jakih ljudi koji kazu: evo mi hocemo, ne daju nam.

Ne mislim na ublehe koje su se pojavljivale po gg.ba, jer onda i ja mogu reci da ja hocu da budem uprava. Ovako se sve svodi na pricu, uprava napolje, koga umjesto njih? Ma ne znam, bitno je da oni odu, dodje Amar.

storm_raider
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:29 am

mulalić i ratništvo.
adžem i naša djeca vol2.
koji je smjer kluba narednih godina? svake godine imamo novi kurs i plan za naredne godine.
po čemu funkcionišemo?
Dozvolices, ali pitanja u rangu jednog bivseg forumasa koji je trazio da mu uprava objavi javno plate igraca.

Nekada sam stajao na tom Jugu, nije mi ni interesovalo ko je Uprava, a borili smo se za Europu, a danas kada i Kup osvojis, Europu na Grbavici igras, tribina ti je napravljena, novi teren se pravi, taj isti Jug najavljen da se pravi iznova, i poziva se ostavka tih ljudi koji su to omogucili. Podsjeca me na KK Bosnu situacija dosta, samo su bolji ljudi od tadasnjih Bosninih kod nas u klubu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

omladina1921zeljina
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:32 am

slika
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

storm_raider
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:32 am

ChWilla je napisao/la:
uto jun 05, 2018 8:25 am
alombardo je napisao/la:
nije nas previše bilo na toj utakmici, posjeta i atmosfera dosta slični ovom sad finalu kupa. ali i tad je bilo milion "nepobitnih" razloga za nezadovoljstvo - borac šampion (mada se tad nije moglo još stisnuti pa otvoreno proglasiti kup neuspjehom), nas nabio "nekakav" makabi u evropi, ružno igramo, pobjeđuje nas travnik, gubimo vođstvo 2-0 kod kuće...onda eldin napravi glupost, pa ***** i njega i onoga ko ga je doveo...i jeste bilo psovki amaru, ne horski, ali je bilo. da nismo dobili sve su šanse da bi krenule i horski.
Dobro se sjecam te utakmice, a i utakmice prije te. Ista scena, samo druge glave. Ne trebaju nama pitari, dovoljni su nam takvi.

storm_raider
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:34 am

Sretno Ado! Za mene si vec sada jako svijetla pojava u klubu i mnogi drugi ce to da shvate kada se prasina slegne. Molim te da ostanes u klubu, Zeljo te treba!

droba
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:38 am

Amar da je htio bio bi trener. Ja gotivim Amara ali brate ne mozes biti i trener i menadzer i sporski direktor i predsjednik kluba i ekonom i td itd. To je jedini razlog sto Amar nije preuzeo Zelju zato sto nece da ima ljude iznad sebe koji ga mogu pozvati na odgovornost i naravno dug koji mu treba isplatiti. Sto se tice novog trenera niti smrdi niti mirise ali treba mu dati priliku da pokaze sta zna. Većina raje ovdje na forumu je realna i shvata ako hoces trenera sa dobrim Cv moras platiti. Primjer ko garantuje Bajernu uspjeh sa R. Kovač, najveci dosadasni domet trener Frankfurta a sad u velikanu. Ja razumijem upravu pokusava se malo razdrmati ekipa i unijeti neka disciplina u ekipu a to nije moguce sa domačim trenerom jer ovdje je sve drzi vodu. A koliko para toliko i muzike moje misljenje je da ne mozemo puno izgubiti sa ovim trenerom a u najboljem slucaju mozemo puno dobiti ako se pokaze, a za sve ostalo imamo Odu :baklja: :baklja: :baklja: :baklja:

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:39 am

ne znam sta da kazem... amar je rekao za petrovica kad je dosao u zelju, da je to pun pogodak ili totalni promasaj... tako gledam i slobodana... ili cemo fuliti kao sa kosticem, ili ce biti renesansa naseg kluba... nadam se ovom drugom...
100/94/37/34 - i to je to!

Vortex
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:40 am

Sretan Zubandan plava nacijo. Nemojmo da rasprava oko trenera zasjeni ovaj za nas veoma lijep datum a još prije jer je jubilarna obzirom da je 20 godina prošlo.
Biće što će biti. Mislim da se sve previše uzima srcu i previše ozbiljno. Brate treba mao i poravniti, odmoriti od dešavanja u klubu. nadajmo se da će sve biti ok na kraju. :palacgore:

SirAlexFerguson
Kontakt:

uto jun 05, 2018 8:51 am

mulalić i ratništvo.
adžem i naša djeca vol2.
po čemu funkcionišemo?
Zamolio bih te druže ako može da nam ti napišeš šta bi ti uradio da si na mjestu Misimovića? Molim te opsirnije, ne moras odmah. Kad stignes. Pozdrav
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Paranoja
Kontakt:

Ljudi shvatite, bilo je namjere da se iskusniji i bolji trener postavi na čelo ali to i košta. Ne možeš dovesti čovjeka iz susjednih država ili Kodru ili Mešu ili koga god je već raja sanjala za ispod deset hiljada mjesečno, ovo je pozicija sa najviše pritiska a na kojoj i nije baš da se može neka evropska karijera graditi.

Ostat će Blagojević i Graovac 90%, Vojo će ići vjerovatno ali zadržati dva od tri najbolja igrača od kojih nijedan nije bio pod ugovorom nije mala stvar u našoj ligi. Svaki od njih također zahtjeva veliku platu, očekujemo da imamo reprezentativce za trenera i igrače i da su nam mjesečno bruto troškovi zaposlenih 200.000 a dobijemo od ulaznica mjesečno u dvije tekme 50.000KM. Od sponzora se isto to nabere na nekih 100.000KM godišnje i logično je onda da ako ne napraviš neki veći izlazni transfer da se ne može tako dugoročno poslovati. Neće Misimović prodati Megamix samo da bi Želji doveo Mešu i da mu odvoji pola miliona bruto za dvije godine, ljudi su previše igrali menadžer igrica i nemaju nimalo realnosti i smisla o stvarnom poslovanju firmi (Željo je biznis na kraju krajeva, živi i posluje od prihoda a ne od donacija ili države).

Podržite trenera, nije ni odradio trening a krenuli smo sa ovim našim najdebilnijim mentalitetom na svijetu pljuvanja i prozivanja, 'ta će on, debil, bolje ja znam i slično. Imamo dobar kostur ekipe, poprilično mlad i uz par pojačanja (ja bih volio vidjeti lijevog beka i krilo) možemo opet konkurisati za titulu, najveće nade polažem u odlazak Sliškovića jer bi možda sam njegov odlazak možda poremetio njihov način igre te da bi napokon podbacili malo.

mirzza
Kontakt:

uto jun 05, 2018 9:06 am

Sretan Zubandan plava nacijo!
Adzeme ko ti je kriv sto si razocaran, sam si kriv i sam si se doveo u ovu situaciju, odmori razmisli i opet se vrati u juniore. Ti i tvojih istih 11, Kajkut i Mehremic zbog toga ja danas gledam Krcmara i novu neizvjesnost.

Plava Porodica
Kontakt:

uto jun 05, 2018 9:10 am

SirAlexFerguson je napisao/la:
mulalić i ratništvo.
adžem i naša djeca vol2.
po čemu funkcionišemo?
Zamolio bih te druže ako može da nam ti napišeš šta bi ti uradio da si na mjestu Misimovića? Molim te opsirnije, ne moras odmah. Kad stignes. Pozdrav
ne moram na široko.
postavio prave, skuplje ljude na pozicije kojim se rukovodi sporski dio kluba. prva Sportski direktor. druga šef stručnog štaba. treća šef OP.
ne prolazne osobe kojima će neka psovka biti razlog za povlačenje, ne osobe kojima će prva ponuda iz UAE biti prihvatljiva jer će već ovdje biti osigurani toliko za miran i lijep život.
e od te trojice ljudi sve treba zavisiti. od njihovog plana i programa rada. od njihovih dogovora i procjena. a tek onda na red dolaze skauti, treneri u op, stručni štabovi i igrači.
mi možemo živjeti i igrati fudbal sa Šabanom i Haretom. ne treba nama vranješ jahić i još neki da bi bili prvi. a takvi najviše novca iz budžeta uzmu.
kad se bude nudio za najbitnije pozicije i biti će rezultata. ovo ostalo je samo žali bože para, živaca, zdravlja.
možda moje razmišljanje i nije pravilno, ali sve dok magarac predvodi vojsku lavova a ne obrnuto džabali je ovo sve.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava