Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 28, 2018 9:58 am

kad niko više ne bude htio da se bavi klubom, ni za pare ni bez njih, neki će i dalje govoriti čuj pritisak...
gradi željo boli te *****

alombardo
Kontakt:

pon maj 28, 2018 10:10 am

Naknadna pamet,bošnjački proizvod

ForzaLjoZe
Kontakt:

pon maj 28, 2018 10:22 am

Nemojte me pogrešno shvatiti, molim vas.
Niti da pretpostavite da Želju manje volim od toga da sam inficiran plavom bojom.
Samo je stvar činjenice da se dešava deja vu. Sjećam se Farukovog mandata u Klubu i postavljenih stolica, njegove velike borbe s dugovima i super razmaženih pojedinaca naviklih na narodnu tuđim... gloginje mlatit. Koliko smo patili za tim radovima na stadionu, gacali po blatom okruženom Koševu i konstatovali da nam je za uspjehe u Amarovom periodu u Evropi, nedostajalo grotlo Grbavice. Otjerao se Plišek, Džeki se klociralo. Lekcije koje sam naučio tada su o strpljenju neophodnom da se infrastruktura izgradi, ekipa napravi, mladi igrač pokaže kvalitet.
E to nam se ponovo dešava, ponovo se stvara za mene vještački konstruisana loša atmosfera. Osnovna razlika između perioda tada i sada je u interesu ljudi za Želju: generacije mladih navijača tek u nastajanju, sada sve manje ljudi na tribinama zbog sve lošije situacije u državi, rastućoj emigraciji, nikakvom natalitetu i opštem propadanju sporta (KK Bosna, recimo). Zato u mojoj glavi buja ovaj kataklizmički scenario koji je možda, ali možda pretjeran... Mada neki dokazi iz okoline idu njemu u prilog.

Nadam se nekom zaokretu u svijesti ljudi, ali naviknut da sebe izuzimamo od vlastite odgovornosti, tek neki evropski uspjeh bi mogao vratiti ponos i radost asociranu s klubom i ponovo rastjerati sive oblake. Ako se ponovi prethodna sezona, nema te sile koja može spriječiti zaustavljanje promjena koje traju već 2-3 godine.

Kad i ako preživimo teret dugova prema poreznoj upravi i dobavljačima koje su kreirale prethodni sazivi, mislim da nas sljeduje opet red priče o privatizaciji, neki novi bananamen i slično...
Ne treba gledati dalje od komšija iz Titove. Ne živimo mi u dva odvojena mikrosvijeta, nego zajedničkom gradu i državi. Tako nam uspijeva ponoviti njihove greške: redamo trenere ko na traci, mijenjamo igrače iz sezone u sezonu, na tribinama smo kada ekipu ide, raspale su se navijačke tribine oba kluba. Hoćete da tvrdite da griješim? Sjećate se da su nekad oni na članskim imali Mrzim Željezničar, a da je naša najveća psovka njima bila Gazi pitare, ponosni što ih ignorišemo. E pa sad ne prestajemo o njima da pjevamo i da ih psujemo na razne načine. Dakle, radimo ono što su oni radili i rade nama.
U kontinuitetu razvoja događaja, fali još jedna plava Sabrina, da se svi proveselimo.

Mnogo pišemo, premalo djelujemo. Da li bi jedan obični navijač trebao više biti zabrinut zbog mlake podrške sa tribina ili dešavanjima u Klubu?
Nekada prije rata osim Zdenka Jelića, veze nisam imao ko sjedi u upravi kluba. Pogledam utakmicu, sutradan u novinama pročitam propuštene detalje.

Zapravo, mislim da je u ovom trenutku podrška potrebna jugu na kojem smo svi nekada stajali. Pa ako jug ne ide, možda da zaori svaki pojedinac među nama u narednoj sezoni? Gdje su zastave, transparenti, šalovi, dresovi? Sve je više pojedinaca koji na utakmice dolaze bez jednog-jedinog rekvizita. Sami smo odabrali put koji je posve pogrešan u mojim očima. Zašto ne možemo biti kao Stamford Bridge, da se zastave viore sa svih tribina? Zašto se furamo na poluprazno Koševo?
Zadnja izmjena: ForzaLjoZe, dana/u pon maj 28, 2018 10:45 am, ukupno mijenjano 3 puta.
Odjebi Rusmire!
NAPOLJ UPRAVI!
Svi na Grbavicu!

alombardo
Kontakt:

pon maj 28, 2018 10:38 am

Ovo je historijska prilika za željezničar da se etablira normalan klub, ako je fukare ne unište. Podrška upravi je potrebnija nego ikad.

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 28, 2018 10:50 am

e ako adzem ostane trener :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

pon maj 28, 2018 10:52 am

ama ne.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 28, 2018 10:56 am

Cojk se nasikira objasnjavajuci
Željezničar ante portas !

teteac8684
Kontakt:

pon maj 28, 2018 10:57 am

Samo da je po marku uzimao što je govorio da ne ostaje :kafa: :kafa:

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 28, 2018 10:57 am

kako vazda iskoči kad neko spomene :ganja:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Pompey
Kontakt:

pon maj 28, 2018 11:00 am

Plava Porodica je napisao/la:
pon maj 28, 2018 10:50 am
e ako adzem ostane trener :D
Sutnja znaci odobravanje i ocito je da klub suti i ne javlja nista za Adzema, tako da mozda postoji mogucnost i da ostane. U tom slucaju se gubimo pravo.
Ja sam zabrinut...
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Premier
Kontakt:

pon maj 28, 2018 11:15 am

Ako Adzem ostane trener treba otici prosvjede napraviti neke haha...salim se ali ne vidim kakvu svijetlu buducnost vide s Adzemom, pa njemu da Suareza dovedes on ce opet Kajkuta ubacit pred kraj meca..

cikazubo
Kontakt:

pon maj 28, 2018 11:16 am

Vjerujem vam da nece ostati.
Ali zbog cega cekaju s objavom na zvanicnoj da je bivsi ako je vec sve gotovo ?

SWRA_1921
Kontakt:

pon maj 28, 2018 11:18 am

Bravo za Besliju. Steta zbog Papca a Adzem je morao davnih dana dobiti fajront

stila
Kontakt:

pon maj 28, 2018 11:18 am

https://fkzeljeznicar.ba/foto-povratak- ... car/32206/
Mirsad Bešlija je novi skaut FK Željezničar. Legendarno krilo Želje i nekadašnji reprezentativac BiH vraća se u klub nakon što je 2012. godine završio igračku karijeru, tokom koje je igrao za Slaven iz Živinica, visočku Bosnu, Racing Genk, Hearts, Saint-Truidens i u dva navrata za Željezničar.

cikazubo
Kontakt:

pon maj 28, 2018 11:20 am

Lijepo, sretno Mirsade.

sajo10
Kontakt:

pon maj 28, 2018 11:22 am

Posto je ovako i Cenan poceo, kao neki skaut. Jel to znaci da se SD nece traziti za iducu sezonu?

Kospicar
Kontakt:

pon maj 28, 2018 11:24 am

sajo10 je napisao/la:
pon maj 28, 2018 11:22 am
Posto je ovako i Cenan poceo, kao neki skaut. Jel to znaci da se SD nece traziti za iducu sezonu?
+1
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

storm_raider
Kontakt:

pon maj 28, 2018 11:25 am

ForzaLjoZe je napisao/la:
pon maj 28, 2018 10:22 am
Nemojte me pogrešno shvatiti, molim vas.
Niti da pretpostavite da Želju manje volim od toga da sam inficiran plavom bojom.
Samo je stvar činjenice da se dešava deja vu. Sjećam se Farukovog mandata u Klubu i postavljenih stolica, njegove velike borbe s dugovima i super razmaženih pojedinaca naviklih na narodnu tuđim... gloginje mlatit. Koliko smo patili za tim radovima na stadionu, gacali po blatom okruženom Koševu i konstatovali da nam je za uspjehe u Amarovom periodu u Evropi, nedostajalo grotlo Grbavice. Otjerao se Plišek, Džeki se klociralo. Lekcije koje sam naučio tada su o strpljenju neophodnom da se infrastruktura izgradi, ekipa napravi, mladi igrač pokaže kvalitet.
E to nam se ponovo dešava, ponovo se stvara za mene vještački konstruisana loša atmosfera. Osnovna razlika između perioda tada i sada je u interesu ljudi za Želju: generacije mladih navijača tek u nastajanju, sada sve manje ljudi na tribinama zbog sve lošije situacije u državi, rastućoj emigraciji, nikakvom natalitetu i opštem propadanju sporta (KK Bosna, recimo). Zato u mojoj glavi buja ovaj kataklizmički scenario koji je možda, ali možda pretjeran... Mada neki dokazi iz okoline idu njemu u prilog.

Nadam se nekom zaokretu u svijesti ljudi, ali naviknut da sebe izuzimamo od vlastite odgovornosti, tek neki evropski uspjeh bi mogao vratiti ponos i radost asociranu s klubom i ponovo rastjerati sive oblake. Ako se ponovi prethodna sezona, nema te sile koja može spriječiti zaustavljanje promjena koje traju već 2-3 godine.

Kad i ako preživimo teret dugova prema poreznoj upravi i dobavljačima koje su kreirale prethodni sazivi, mislim da nas sljeduje opet red priče o privatizaciji, neki novi bananamen i slično...
Ne treba gledati dalje od komšija iz Titove. Ne živimo mi u dva odvojena mikrosvijeta, nego zajedničkom gradu i državi. Tako nam uspijeva ponoviti njihove greške: redamo trenere ko na traci, mijenjamo igrače iz sezone u sezonu, na tribinama smo kada ekipu ide, raspale su se navijačke tribine oba kluba. Hoćete da tvrdite da griješim? Sjećate se da su nekad oni na članskim imali Mrzim Željezničar, a da je naša najveća psovka njima bila Gazi pitare, ponosni što ih ignorišemo. E pa sad ne prestajemo o njima da pjevamo i da ih psujemo na razne načine. Dakle, radimo ono što su oni radili i rade nama.
U kontinuitetu razvoja događaja, fali još jedna plava Sabrina, da se svi proveselimo.

Mnogo pišemo, premalo djelujemo. Da li bi jedan obični navijač trebao više biti zabrinut zbog mlake podrške sa tribina ili dešavanjima u Klubu?
Nekada prije rata osim Zdenka Jelića, veze nisam imao ko sjedi u upravi kluba. Pogledam utakmicu, sutradan u novinama pročitam propuštene detalje.

Zapravo, mislim da je u ovom trenutku podrška potrebna jugu na kojem smo svi nekada stajali. Pa ako jug ne ide, možda da zaori svaki pojedinac među nama u narednoj sezoni? Gdje su zastave, transparenti, šalovi, dresovi? Sve je više pojedinaca koji na utakmice dolaze bez jednog-jedinog rekvizita. Sami smo odabrali put koji je posve pogrešan u mojim očima. Zašto ne možemo biti kao Stamford Bridge, da se zastave viore sa svih tribina? Zašto se furamo na poluprazno Koševo?
Mislim da ce ovaj put biti bolje. Ipak puno je vise ljudi uz ovu Upravu, nego sto je bilo uz Faruka onomad, a i Misimovic, uz ogromno postovanje prema Faruku, je okupio bolje ljude oko sebe. Na kraju krajeva, Zeljo ima i ovaj forum, koji ce uvijek podrzati sve pozitivne procese, a jasno ukazivati na sve negativno, pa bili to i navijaci koji iz svojih ascare interesa laju.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

pon maj 28, 2018 11:27 am

to vam je to. jer teška je titula sportskog direktora :kafa:

djoxxx1921
Kontakt:

pon maj 28, 2018 11:27 am

Welcome back! Odlican potez

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava