Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

kvalitet
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 13, 2018 12:06 am

kAtzie je napisao/la:
sub maj 12, 2018 10:04 pm
Adzem je imao moju punu podrsku sve dok nas nije poceo praviti budalama. Iskljucivo njegova greska sto smo popusili titulu prvaka. Okitili smo se titulom Kupa, cestitke svima na tome pocevsi od uprave pa sve do ljudi sto odrzavaju teren. Ali ja sam i dalje pri stavu da Adzem treba da ide iz jednostavnog razloga, a to je da on ni sam ne zna sta hoce. Pocevsi od zavaljivanja igraca na neprirodne pozicije preko forsiranje istih igraca pa sve do taktike. Ja, majke mi, se ne sjecam da sam ga ikada vidio da je zagalamio sa klupe. Igrace koji su fenomenalno zatvorili prvi dio prvenstva je jednostavno unistio. Hajmo redom. Zec daje gol u Banja Luci za pocetak serije uzastopnih pobjeda, u drugoj sezoni lik vise vremena proveo na Trebevickoj zicari nego u klubu. Zeric zabije gol za prvenstvenu pobjedu u Sirokom, kasnije ga ni na mapi. Doslovno. Onda mali Anel. Zabio pobjednicki gol protiv Sirokog u Kupu, kasnije preselo na tribine. Ramovic odigrao fenomenalan prvi dio sezone, zabio gol pitarima u derbiju, bio nosilac tog nekog presinga sa Ubiparipom i Zecom. Doduse, povreda ga je malo spotaknula ali ne koliko ga je Adzem uhakao.

Ovo su CETIRI veoma jasne, vidljive, greske koje mogu ici na dusu Adzemu i nikome vise. A, nisu jedine. Bilo je tu jos dosta fula, kao postavljanje Keme za defanzivnog veznog. Ili guranje Ramovica na krilo. Ili Vranjesa na AM. Pa, on je htio Dzenana na posudbu u rahmetli Celik poslati. A, mali Dzeno nam iznio drugi dio sezona na svojim ledjima haman.

Stvarno nisam tip koji se olako zivcira, nemam kratak fitilj. Al' brate, koliko mi je Adzem zivaca pokidao, to nije realno. Pa da osvoji Ligu Prvaka sa Onim Borcem iz Jelaha sto su ih nasi juniori natamburali 5-6:0, on ce za mene ostati neznalica.

Sta vam je ba, kakav Adzem. Uozbiljite se malo.

Zivjeli.
Ja i dalje ne vjerujem da postoje neki koji prizivaju ostanak Adžema. Sve što si napisao stoji i 100% je tačno. Svi argumenti za njegov ostanak su smiješni.

Spominje se kontinuitet - to se radi kad vidiš da ima smisla, u našem slučaju da imamo neki prepoznatljiv stil igre i slično. Mi to nemamo.

Osvojen Kup. Dobro. Svaka čast. Ali imati na raspolaganju najbolju ekipu u državi (ili jednu od 2 najbolje ekipe) i osvojiti Kup i nije baš impresivno. Cilj je prvenstveno bila titula. Tu je popušio. Kup je samo utješna nagrada.

Kažete bolji od drugih u ligi. Netačno. Npr. Sablić JESTE bolji trener od Adžema. Sa slabijom ekipom je PONIŠTIO Adžema na Grbavici. Bili su bolji od nas i u onim utakmicama na Pecari kad smo pobijedili, ali svejedno. To su svakako "stariji" susreti, u fudbalu se ne živi od prošlosti.

Adžem mora ići jer nije pokazao da zaslužuje ostati. Uopće ne treba gledati na to ko će ga zamijeniti, jer on zbog svog rada nije zaslužio da nastavi voditi Želju. Katzie je sve to fino objasnio. Ne zaslužuje ostati samo zato što nemamo nekog extra kvalitetnog trenera u opticaju. Možete ispod pisati druge razloge zašto bi trebao ostati, ali vjerujem da bih ih vrlo lako pobio.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

MrkiMedo
Kontakt:

ned maj 13, 2018 12:44 am

U anketu ubaciti i opciju oba daju i 3+ :ganja:

storm_raider
Kontakt:

ned maj 13, 2018 6:20 am

Jedna lijepa vijest. Bice dogovoreno izmjestanje Zekinog bureka sa stadiona. Ostalo sve sto strsi ce biti u nivou tribine skresano,.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Hadzijalagic
Kontakt:

ned maj 13, 2018 7:40 am

Kad?

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

mirzza
Kontakt:

ned maj 13, 2018 8:10 am

Šta je sa poslovnim prostorima na istoku?
Kad ce se raditi?

storm_raider
Kontakt:

ned maj 13, 2018 8:22 am

Kada krenu panoi @Hadzijalagicu.

ForzaLjoZe
Kontakt:

ned maj 13, 2018 9:22 am

storm_raider je napisao/la:
sub maj 12, 2018 7:59 am
Kako da ne bude imperativ kada Zeljo od svog postanka simbolise radnicku klasu i ono sto za nju znaci moranje? Bezbrojno lupanje hrabrih rudara u utrobi zemlje, beskonacne trece smjene casnih zeljeznicara, nadanja sirotinje sirom Balkana. Sve to je krojeno imperativom, borbom, padovima i ustajanjima. Grbavicom. Zeljo je zaista filozofija, generacijska borba i istinski Germinal.
Kako dobar post...
Za Partizan si navijao jer ti je otac vojno lice. Za Zvezdu radi UDBA, kasnije uspjeha. Cigan ili vojnik.
Ako si iz Zagreba, ponositi si Dinamovac. Cak te ni purger ne vrijedja.
Ako si se rodio u Dalmaciji ili Hercegovini, Hajduk i Velez ti prirodom pripadaju.
Za Zelju navijas ako si potomak radnicke klase.
Za Sarajevo navijas, ako mrzis Zeljeznicar.

Ne Kospicari, ne Manijaci, ne Strumfovi.
Kanticari.
Odjebi Rusmire!
NAPOLJ UPRAVI!
Svi na Grbavicu!

exdomorocki
Kontakt:

ned maj 13, 2018 9:46 am

kvalitet je napisao/la:
ned maj 13, 2018 12:06 am
kAtzie je napisao/la:
sub maj 12, 2018 10:04 pm
Adzem je imao moju punu podrsku sve dok nas nije poceo praviti budalama. Iskljucivo njegova greska sto smo popusili titulu prvaka. Okitili smo se titulom Kupa, cestitke svima na tome pocevsi od uprave pa sve do ljudi sto odrzavaju teren. Ali ja sam i dalje pri stavu da Adzem treba da ide iz jednostavnog razloga, a to je da on ni sam ne zna sta hoce. Pocevsi od zavaljivanja igraca na neprirodne pozicije preko forsiranje istih igraca pa sve do taktike. Ja, majke mi, se ne sjecam da sam ga ikada vidio da je zagalamio sa klupe. Igrace koji su fenomenalno zatvorili prvi dio prvenstva je jednostavno unistio. Hajmo redom. Zec daje gol u Banja Luci za pocetak serije uzastopnih pobjeda, u drugoj sezoni lik vise vremena proveo na Trebevickoj zicari nego u klubu. Zeric zabije gol za prvenstvenu pobjedu u Sirokom, kasnije ga ni na mapi. Doslovno. Onda mali Anel. Zabio pobjednicki gol protiv Sirokog u Kupu, kasnije preselo na tribine. Ramovic odigrao fenomenalan prvi dio sezone, zabio gol pitarima u derbiju, bio nosilac tog nekog presinga sa Ubiparipom i Zecom. Doduse, povreda ga je malo spotaknula ali ne koliko ga je Adzem uhakao.

Ovo su CETIRI veoma jasne, vidljive, greske koje mogu ici na dusu Adzemu i nikome vise. A, nisu jedine. Bilo je tu jos dosta fula, kao postavljanje Keme za defanzivnog veznog. Ili guranje Ramovica na krilo. Ili Vranjesa na AM. Pa, on je htio Dzenana na posudbu u rahmetli Celik poslati. A, mali Dzeno nam iznio drugi dio sezona na svojim ledjima haman.

Stvarno nisam tip koji se olako zivcira, nemam kratak fitilj. Al' brate, koliko mi je Adzem zivaca pokidao, to nije realno. Pa da osvoji Ligu Prvaka sa Onim Borcem iz Jelaha sto su ih nasi juniori natamburali 5-6:0, on ce za mene ostati neznalica.

Sta vam je ba, kakav Adzem. Uozbiljite se malo.

Zivjeli.
Ja i dalje ne vjerujem da postoje neki koji prizivaju ostanak Adžema. Sve što si napisao stoji i 100% je tačno. Svi argumenti za njegov ostanak su smiješni.

Spominje se kontinuitet - to se radi kad vidiš da ima smisla, u našem slučaju da imamo neki prepoznatljiv stil igre i slično. Mi to nemamo.

Osvojen Kup. Dobro. Svaka čast. Ali imati na raspolaganju najbolju ekipu u državi (ili jednu od 2 najbolje ekipe) i osvojiti Kup i nije baš impresivno. Cilj je prvenstveno bila titula. Tu je popušio. Kup je samo utješna nagrada.

Kažete bolji od drugih u ligi. Netačno. Npr. Sablić JESTE bolji trener od Adžema. Sa slabijom ekipom je PONIŠTIO Adžema na Grbavici. Bili su bolji od nas i u onim utakmicama na Pecari kad smo pobijedili, ali svejedno. To su svakako "stariji" susreti, u fudbalu se ne živi od prošlosti.

Adžem mora ići jer nije pokazao da zaslužuje ostati. Uopće ne treba gledati na to ko će ga zamijeniti, jer on zbog svog rada nije zaslužio da nastavi voditi Želju. Katzie je sve to fino objasnio. Ne zaslužuje ostati samo zato što nemamo nekog extra kvalitetnog trenera u opticaju. Možete ispod pisati druge razloge zašto bi trebao ostati, ali vjerujem da bih ih vrlo lako pobio.

Znaci krivi su Oda,Čapljić,Edis,Kostić,Petrović i Ado,a strukture nisu,nije ni SD.
Daj ba te price macku o rep okacite.
Znaci Baka je zasluzan za titulu a nije Šula,Lasić i Beus....
Otvorite oči.
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

Kospa
Kontakt:

ned maj 13, 2018 9:55 am

Ako Amar ne bude, Oda je najbolje rjesenje. Kodro je taraba sjecam se jos kad su ga pitari otjerali. Mešu ne bi jer bi mu raja nakon par kola sve na kamaru slozila a on fakat jest legenda i ne bi volio da to dozivi
... Godine života svoga tebi dao sam...

LeBlue
Kontakt:

ned maj 13, 2018 9:57 am

Covic koji stoji iza Zrinjskog juce na ceremoniji u Blajburgu. Isti taj Zrinjski fino plati Krupu sa Vrbasa ciji su djedovi zrtve tih koje Covic podrzava. Isti taj klub iza kojeg Covic i njegova politika stoji hladno potplati sudiju baliju iz Mostara. I nesto mi sada pametujemo.

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

ned maj 13, 2018 10:01 am

Mogla bi ovo danas biti fina utakmica za gledati. Nema rezultatski značaj. A i fina prilika za ove što su manje igrali da pokažu da se i na njih može računati.
Fejzić- Hadžić, Graovac, Ćubara, Beširević- Blagojević, Šabanadžović- Žerić, Ramović, Zec- Ubiparip.

Izmjene: Modić, Projić i Zeba.
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

storm_raider
Kontakt:

ned maj 13, 2018 10:04 am

ForzaLjoZe je napisao/la:
ned maj 13, 2018 9:22 am
storm_raider je napisao/la:
sub maj 12, 2018 7:59 am
Kako da ne bude imperativ kada Zeljo od svog postanka simbolise radnicku klasu i ono sto za nju znaci moranje? Bezbrojno lupanje hrabrih rudara u utrobi zemlje, beskonacne trece smjene casnih zeljeznicara, nadanja sirotinje sirom Balkana. Sve to je krojeno imperativom, borbom, padovima i ustajanjima. Grbavicom. Zeljo je zaista filozofija, generacijska borba i istinski Germinal.
Kako dobar post...
Za Partizan si navijao jer ti je otac vojno lice. Za Zvezdu radi UDBA, kasnije uspjeha. Cigan ili vojnik.
Ako si iz Zagreba, ponositi si Dinamovac. Cak te ni purger ne vrijedja.
Ako si se rodio u Dalmaciji ili Hercegovini, Hajduk i Velez ti prirodom pripadaju.
Za Zelju navijas ako si potomak radnicke klase.
Za Sarajevo navijas, ako mrzis Zeljeznicar.

Ne Kospicari, ne Manijaci, ne Strumfovi.
Kanticari.
Mi Zelju moramo cuvati u sebi, biti protkani Zeljom, pa sve to onda prenijeti na potomstvo. Suhoparan, prazan i bez soli i secera je zivot koji nije upotpunjen Zeljom. Za mene je Zeljo mnogo vise od fudbala, za mene je Grbavica mnogo vise od stadiona. Zeljo je prva ljubav, a Grbavica mjesto randevú-a sa prvom ljubavlju. A ko moze biti toliko sretan da svake druge subote ozivi prvu ljubav? A tek mi, koji smo pocasceni da Zelju imamo tu, blizu, i da ga uvijek zelimo. Na kraju krajeva zar upravo sreca i nije zeljeti ono sto imas, svakoga trena sve vise i vise?

Plava Porodica
Kontakt:

ned maj 13, 2018 10:28 am

Ne igraju danas Blagojević i Kemo kartoni.. ni Sinisa i Zaimaga povreda.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

1921.ba
Kontakt:

ned maj 13, 2018 10:29 am

Zna li neko koliko imamo love od ulaska ovog Vejlea od Memije u prvu ligu. Koliko se sjećam imali smo neki dogovor da kad uđu u ligu još nešto isplate.
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Hadzijalagic
Kontakt:

ned maj 13, 2018 10:41 am

Zrinjski je politicki projekat od samog pocetka. Covic pokusava napraviti "stolni" klub hrvata za koji ce raditi citava HDZ hercegovina. Ako vec to nije dovrsio onda je jako blizu a protiv takvih projekata ce se biti jako tesko boriti. Za par godina ce i Siroki biti samo filijala i ispomoc Zrinjskom i to ne samo u fudbalu nego i u ostalim ekipnim sportovima jer su se Covicevi poltroni infiltrirali u sve strukture koje donose odluke u nasem fudbalu. Vecina Covicevog glasackog tijela je u Mostaru i njegovoj blizoj okolini. Na ovom podneblju su rijetki slucajevi uspjesnih sportskih kolektiva iza kojih ne stoji politika. Takvi kolektivi su ekscesi a mi smo ti rijetki medju njima. Trebamo biti ponosni na tu cinjenicu ali i svjesni da ce biti potrebno puno truda i zrtvovanja Zeljinih entuzijasta u borbi protiv protiv tog sistema.. Zato je potrebna podrska trenutnoj upravi jer su se uhvatili u kostac sa problemima sa kojima u proslosti niko nije smio i za sada se na mnogim poljima uspjesno bore.. Jedni imaju vlast iza ledja dok nama vlast opstruise gdje god moze. Volio bih samo znati koliko je puta inspekcija posjetila Zrinjski i uporediti taj broj sa posjetama nasem klubu. Vlast pokloni Zrinjskom stadion a nama nasa vlast do zadnjeg odlaze izdavanje dozvola i trazi mane da bi usporila nas napredak..

Sve u svemu uvijek smo morali ici tezim putem i vjerovatno ce tako biti i u buducnost ali samo tako smo i naucili..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 13, 2018 11:10 am

Danas bi ja ovako poceo:

Hadzic - Kemo - Cubara - Projic
Modic - Saban
Zeric - Ramovic - Zec
Vojo

Grbavica
Kontakt:

ned maj 13, 2018 11:15 am

zar ne rece neko da kemo i blagojevic imaju kartone ili sam ja pobrko?
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 13, 2018 11:21 am

Nista onda Graovac :D
Nisam upratio to.

neroazzuro
Kontakt:

ned maj 13, 2018 11:42 am

Ne znam, kako vrijeme ide Kodro mi se čini kao ubjedljivo najbolje realno rješenje, ako je uopšte realno.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned maj 13, 2018 11:48 am

ne zaboravite da HDZ drzi finansije i poreznu na nivou drzave i federacije.
dugorocno gledajuci, to je za nas i ostale veci problem nego Beus u Savezu. on je tu od danas do sutra a oni su finansije poklopili prije 20 i kusur godina i do danas se nista promjenilo.

njima se moze i moci ce se........
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava