ned apr 22, 2018 1:31 pm
Ko zna ?
Po meni niko nije trener za nas u ovoj ligi, svi ce po istoj matrici popadati, svejedno je bio tu Zizovic, Sablic, Marinkovic, isti bi nas scenarij docekao, jer nema tu covjeka da je steucan do te mjere da ima 5-6 sistema i rjesenje za svaku situaciju, da zna sa ovim mahalcima, i da ima petlju da se nosi s pritiskom velikog kluba i duple krune.
Meni je npr cudno sto su Odovic, Edis, Slavko i Adzem svi redom imali sjajne serije kada smo izgledali fkt superiorno i da se dizemo iz pepela, ali svi su redom pali kad je najbitnije, sami sebi skrate roster, ogranice se na 13-14 igraca, igra odjednom totalno nenastane, uvuce se neki hinjaluk i nemir u svlacionicu, trener pogubi konce, a mi cupamo kose na kraju svake sezone. Kostic je jedini izuzetak, on je jedini u startu pokazao da je ubleha.
Imali smo dakle sve profile trenera, Odu dokazanog domaceg trenera za lijepu igru, Edisa motivatora, Kostica mladog modernog stranca, Slavku trenera starog kova koji gaji cvrst fudbal i igru na rezultat, Adzema mladog domaceg trenera koji zna raditi s mladim igracima.
Al ispadose svi da se tako izrazim "lafo" treneri, prvi lafo zna uvest posjed i igru kratkih pasova, drugi lafo zna emotivno voditi ekipu, treci lafo zna moderne metode, cetvrti lafo zna spremiti ekipu i igrati na rezultat, peti lafo zna sa mladim.
Sve su to lafo treneri, a jedan je lafac, i dusa me boli sto bez njega izgleda na sportskom planu ne mozemo nista, to je bas bijedno i jadno da je samo jedan covjek u stanju u nesto vise od 20 odigranih sezona u stanju selektovati i ustrojiti igrace, uvesti stistem i osvajati titule.
Otkaz Adzemu nista nece donijeti, ako cemo dati otkaz samo eto da bi nesto uradili onda pravimo jos jedan korak unazad, ako ne mogu Amara docest ostavi Adzema, iskesiraj za jos bolje igrace i to je to..