pon apr 16, 2018 12:36 pm
Svi smo mi protiv “smjene radi smjene” ali u ovom momentu je situacija takva da nam to igra. Ironicno.
Da ces uspjeti naci dobrog, ozbiljnog trenera za duze staze u ovakvoj situaciji - neces. I da ima takvog on se ne bi prihvatio posla sad. Treba ti sok terapija (ofucan izraz) jer ti samo to daje nadu da ce se ekipa trznuti. Treba ti neko da digne trofej s ekipom, eventualno odigra Europu, a dok on to radi; bujrum, trazi neku dugorocniju opciju.
Najbezbolnije po sve bi bilo Adzema vratiti u OP i dati Odi da nas povede do kraja. Par mjeseci moze izdrzati na klupi, uprkos svemu. Onda se gospodski oprostiti od njega i naci mu mjesto u klubu, osvojio nesto ili ne.
Svi mi znamo da bi Amar bio najbolje rjesenje, ali on nece, ne zeli i to je to. U principu, uprava sad ima izbor: Adzem ili trofej. Ako se svjesno odluce za Adzema, od trofeja nista. Ako se odluce za rez i sokiranje ekipe, sanse za trofej su nam puno vece.
Ne moram napominjati da je ovo iznad samo moje misljenje. Mozda grijesim.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj