Utakmica kao ona protiv Slobode. Prvo poluvrijeme katastrofa, ne mogu biti zadovoljan. Drugo poluvrijeme smo se dozvali, pa se moglo vidjeti ko je ekipa koja se pita. Meni je bitna pobjeda, igrom nisam zadovoljan, ali kao što kažem, pobjeda je važna. Ovo su bodovi koji bi mogli biti ključni. Ne znam kako su neki očekivali trpanje danas, pa ljudi ovo je liga za prvaka...
Moja analiza po onome što sam vidio:
KJOSEVSKI- igrač utakmice za mene, spasio nas je, ima nesigurnosti nekih ali ja sam zadovoljan. Hvala Veca.
HADŽIĆ- izgubljen, kao da nema pouzdanja, ali treba shvatiti, ipak mu je prva utakmica. Treba i njemu vremena da se adaptira...
GRAOVAC- odličan, kao i uvijek
BOGIČEVIĆ- ja sam zadovoljan i njegovom partijom, bilo je grešaka, ali Bogi je odigrao dobru partiju
MEHREMIĆ- nisam zadovoljan, u prvom poluvremenu katastrofalan, postavljanje loše, previše bježao od svoje pozicije prema štoperima, to dovodi do opasnosti... Ja se nadam Projiću protiv Zrinjskog.
BLAGOJEVIĆ- igrač utakmice br.2, odlična partija, bilo je lijepih poteza, zanimljivih ideja koje nažalost nisu prošle. Čestitke i za 100. nastup mozgu ekipe!
HAJDAREVIĆ- ništa specijalno
VRANJEŠ- iznenadio sam se njegovim skokovima, mnogo je danas radio, borbeno odigrano, ali moraće bolje
ZAKARIĆ- u drugom poluvremenu smo napokon vidjeli starog Zakaru
ZAJMOVIĆ- slabo
UBIPARIP- hvala majstore, kao i uvijek mnogo radi za ekipu, još onaj sprint u devedesetoj... Kapa dolje kralju!
Od izmjena bih izdvojio Ramovića. Dozvao se, strašno odigrao one minute koje je dobio, bravo Sinane.
Eh, još samo da kažem za posjetu. SRAMOTA! Stidite se svi koji se nazivate navijačem Željezničara, koji ste bili u mogućnosti, a niste došli. Stidite se! Hoćete titule, hoćete sve, a nigdje vas. AKO NEĆETE SAD, NEMOJTE DOLAZITI NI NA DERBI, NI PROTIV ZRINJSKOG, A NI NA PROSLAVU TITULE (ako Bog da). Takvi likovi nam nisu potrebni.
I još da spomenem onog sa sjevera "izbiiiij"
Kralju šta uzimaš daj i meni
Moram napisati i za Krupu. Ljudi igraju odlično. Niko se protiv njih neće naigrati. Igraju lijepo, brzo, i vjerovatno da imaju ime i navijače kao što imaju Željo, Sarajevo itd. mogli bi daleko otići. Ljudi su za malo vrijeme uradili veliki posao i na tome im treba čestitati, bez obzira na sve.