sub jan 20, 2018 11:48 pm
Ma klupska karijera i reprezentativna su dvije potpuno razlicite stvari. Dovoljno pogledati Ozila u Arsenalu i Njemackoj, dva razlicita igraca.
Imamo obicaj da donesemo zakljucak za mnoge igrace prebrzo i bez razmisljanja. Projic nije ni dosao, a poceli ga prozivati zbog plate, za koju niko ni danas ne zna kolika je, ali bitno je da se prica. Meni nije jasno zasto bi neko doveo prije Galesica nego Vranjesa, to bi znacilo potpuno pogresnu politiku gomilanja igraca na jednim pozicijama, a imali bi manjak na drugim. Ponavljali bi neke greske iz proslosti. Treba nam dobro izbalansirana ekipa sa dobrom atmosferom i timskim duhom. Nekim pogresnim odlukama se to moze poremetiti. Ramovic je u potpunom zamahu, Zeba je na klupi i ne buni se, ceka svoju priliku, na Dacica ce se racunati, i kada bi sad doveli Galesica, mislim da to ne bi bio dobar potez. A ne znam bas koliko je dobar na poziciji centralnog veznog.
Meni je najbitnije da ekipa igra dobro, da Adzem fino radi, u miru, bez pretjerane euforije. Treba nam malo i to je to. Cubara je dosao na mala vrata, tu je Mehremic, svi ce oni imati priliku da se dokazu, pa i taj Vranjes i Hadzic ako dodju, nista se ne bi trebalo docekivati na noz jer na svakoj poziciji po prvi put nakon dugo vremena bi imali dva fina rjesenja. Imali bi vremena novi i za adaptaciju u jednoj zdravoj atmosferi, a stari se nece osjetiti pretjerano ugrozeno, sta vise, borit ce se jos vise da se pokazu i dokazu Adzemu.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?