čet jan 11, 2018 12:49 pm
Živimo u Državi punoj domaćih izdajnika, koji na sve načine podmeću klipove zarad ostvarivanja vlastitih interesa, koji se prevashodno odnose na materijalna (finansijska) dobra. Kamuflirani su u odjeću borbe za nacionalne interese. Takvi su posloženi od vrha do dna piramide zvane država. Jedan od takvih je i Nedžad Koldžo, koji je već jednom stavio veto na izgradnju stadiona, kada su u igri bili mađarski investitori. Mi njima pomoćni teren oni nama moderan stadion i tada bi DžoKolu bio zaklonjen pogled sa prozora na zelenu površinu pomoćnog terena.
Slažem se sa Senadom Misimovićem da je luksuz trenirati na pomoćnom imajući u vidu atraktivnost, cijenu i vrijednost pomenute parcele. Ta parcela bi riješila mnoga pitanja, a vjerujem i normalnu egzistenziju Želje u narednom periodu - dugoročno. Međutim, da bi se to desilo, mora se donijeti novi Regulacioni plan u kojem će biti naznačeno da "zelena površina" mijenja namjenu u građevinsku, a dok je Načelnik taj koji jeste, to se neće desiti.
Naši balansiraju i moraju tako, jer su oni rogati još uvijek. Ohrabruju riječi "radimo to što moramo, a ne zato što volimo". Riječi iz koje su izbačene emocije, a iste zadržane u srcu.
Nije Tile bio budala, kada je govorio da "neprijatelj nikada ne spava", a najžešći i najopasniji su oni koji dolaze iz sopstvenih redova - domaći izdajnici. Takvi se najviše kunu u Želju pred navijačima, a kada pregovaraju o uslovima (Jahić, Bekrić...) onda se ta ljubav očituje u ciframa kao da pregovaraju sa pitarima. Imena sam naveo kao primjer, osoba koji svojim stavom najminornije utiču na štete koje se proizvode, a i medijski su eksponirani. Takva ljubav Želji ne treba.
Imamo stvarne neprijatelje i to velike (u svakom smislu riječi), iako su me bezbroj puta uvjeravali kako sam paranoičan i neprijatelje izmišljam. Mene je zabrinula jedna rečenica Misimovića, u kojoj kaže da će 2018. biti jedna od najtežih. Pretpostavljam da je kroz tu rečenicu mislio na podapinjanja, postavljanje klipova u točkove zahuktale mašine, borba sa općinarima (čitaj Džokol), pitarskim marifetlucima i podvalama, Beusovim sudijama...i ne daj Bože da ne osvojimo titulu ili Kup, tada bi svekolika "ljudska mudrost" bila izražena kroz "prijateljski nastrojene medije, forumaše, fejsbukovce i ine dobronamjernike".
Svašta sam zadrobio. Halalite.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.