IvanOsim je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 1:18 pm
Duboko sam razocaran ovim produzenjem ugovora Stevanovicu na godinu i pol.
Fakat mi ga je muka gledati na terenu, a toliko volim Zelju.
64 utakmice nisi uspio uputiti centarsut iz kojeg ce tvoj saigrac zabiti pogodak, da ne pricamo o nekom golu.
Jos hladno odbije nase uslove, postavi svoje i na pola puta se nadjemo.
A nismo se na pola puta mogli naci sa boljim igracima.
Aj nema veze, popunit cemo rubriku zutih kartona.
Tuga.
Bravo za teren.
Jedan od najboljih desnih bekova u Željinoj istoriji je Branisalav Bane Berjan. Odigrao je "milion" utakmica u našem dresu i ne sjećam se da je par puta prešao na suparničku polovinu terena, a kamoli da je uputio kakav upotrebljiv centaršut ili asistirao. Međutim, Banetova igra u defanzivi ga je učinila najboljim desnim bekom Želje. Na kontra strani je igrao Nenand Neno Starovlah koji je imao najbolji centaršut od svih bekova u istoriji ex YU lige. Probijao i centrirao, te nerijetko bio i asistent. Nakon njega dolazi Mirsad Baljić Žvaka koji je, također, čuda pravio po lijevoj strani. Starovlah i Žvaka su držali lijevu stranu u tom periodu, dok je Bane deceniju (možda i više) bio neprikosnoven na desnoj.
Moguće je da ono što Siniša radi po boku, upravo od njega traže treneri i ništa više, a znajući sve njegove mane i vrline. Mnogo si se brate "okomio" na Sinišu. Moje mišljenje.
@Veteran1965, ja nisam za Vukotićev koncept uvaljivanja u kredit, ali bih razmislio (ukoliko nismo finansijski moćni - trenutno) da poslovne prostore istočne tribine nekom ponudimo na koncesiju (ako ima zainteresovanih), a da zauzvrat dobijemo sređene poslovne prostore i krov na istom. Makar taj krov bio isti kao i na sjeveru. Time bi dobrano zaštitili cijelu tribinu, jer tribina bez krova je kao kuća pod pločom. Ako bi to bilo moguće na period od 5 godina ili kraće, tim bolje. Ne znam koliko bi koštao krov na istoku identičan onom na sjeveru? Ne uraditi ništa po tom pitanju (vremenski period od 2-3 godine) je mrtvi kapital (p. prostori).
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.