Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Kospicar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon dec 18, 2017 10:59 am

Koliko kostaju dresovi za clanove
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

fcz
Kontakt:

pon dec 18, 2017 11:07 am

Kospicar je napisao/la:
pon dec 18, 2017 10:59 am
Koliko kostaju dresovi za clanove
69KM.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

LeBlue
Kontakt:

pon dec 18, 2017 11:14 am

Zna li mozda neko da li mi moramo da kupimo zemlju za buduci trening kamp, ili to daje jedna opcina po povoljnim uslovima? Mislim da taj trening kamp trebamo gledati u fazama, gdje nam za pocetak samo treba nekoliko kvalitetnih terena i svlacionice. Kad se gledaju ti ostali kampovi u regiji ili sirom Evrope i cijena tih kampova, tu je dosta stvari inkludirano koji nama za pocetak nisu toliko ni potrebni. Najvaznije je da imas 1) kvalitetne strucne ljude i trenere u OP, 2) dobre terene, 3) nacin da se stipendisu djeca koja imaju iznad-prosjecni talenat. Pogotov sa tim zadnjim je dosta lakse privuci talenat. Mozda se treba gledati na firme koje bi bile zainteresovane da stipendisu mlade igrace, isto kao npr sto se radi sa studentima. Ja nisam za to da se ima neko uze partnerstvo sa nekim poznatim klubom iz vana, jer odma stvari postaju vise kompleksne i sukob interesa.

IvanOsim
Kontakt:

pon dec 18, 2017 11:33 am

Sto se tice samog trening kampa, mi cemo prilikom radova (teren, jug, zapad, pomocni, garaza na platou istoka) imati ogromne kolicine zemlje i mjesanog otpada, tako da lokalitet kampa ne mora primarno biti ravnica, mozemo uzeti i neki blagi nagib il neravnicu, te onda poravnati sa tim viskom, time bi ubili dvije muhe, ne bi morali placati za otpad, mislim po kamionu 50 KM, a i poravnali teren.
Kamp bi se trebao (morao) graditi u fazama, gdje bi na pocetku bilo bitno da napravimo jedan teren dobar sa 1500 mjesta tribina a u podnozju iste sve potrebne sluzbe, a nakon toga jedan teren u balonu, jos jedan vanjski, te jedan manjih dimenzija, mislim da bi to bilo sasvim dovoljno.

salle86
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:09 pm

LED displeji...
kako sam pretpostavio, a juče sam poslao mailove na nekoliko adresa kompanija koje se bave proizvodnjom (i ugradnjom istih) i cijena je otprilike 2,000KM+PDV za 1m2 ... ono što nama treba, jedan komad izađe između 40 i 45,000 KM u fazonu da "ništa ne znamo mi već da ljudi sve odrade".
Na prvu bi se reklo skupa investicija, pa možda i na drugu.
11 takvih je pola miliona KM ... brojem 500,000 KM
Reklame koje po gradu gledamo, plaćaju se po sedmici reklamiranja, reklama traje 8 sekundi minimalno 500 ponavljanja i košta 400 KM.
Na godišnjem nivou jedan LED displej "proizvede" 21,000 KM
Mi, da bi ugraditi 11 komana i vratili pare, treba da "halalimo" 2 godine i tek onda će "pare da kaplju"... mjesečno nekih 20 milja.
Ovde nije uračunata struja koja se potroši te ostale dadžbine, i šta već ide sve uz to...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Plava Porodica
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:18 pm

Ma joj daj da mi teren uradimo, a poslije ima kamara preostalih stvari.
Meni je opet i od tih led displeja važnije ofarbati preostala tri reflektora, kad ih vidim onakve muka mi..
A tek dalje, poslovni prostori na istoku, krov, jug, i kamp koji će koštati ponajviše od svega toga.
Kažu u klubu da će se baviti velikim projektima umjesto sitnijim, meni se to baš i ne sviđa.
Sitnijim projektima smo do sad sve obezbjedili, a ići u tako krupne projekte gdje nemaš nikakav siguran godišnji prihod para u klub, je ogroman rizik.
Ali, opet ti ljudi bolje znaju od svih nas, sretno njima a i nama.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

salle86
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:22 pm

Plava Porodica je napisao/la:
pon dec 18, 2017 12:18 pm
Ma joj daj da mi teren uradimo, a poslije ima kamara preostalih stvari.
Meni je opet i od tih led displeja važnije ofarbati preostala tri reflektora, kad ih vidim onakve muka mi..
estetski jesu refkeltori ružni ali isto para (ne)donosi i onaj ofarbani i ova 3 koja to nisu
ovo što klub želi da uradi sa vanjskim dijelom sjevera nije čisto šminkanje već spajanje ugodnog sa korisnim
mi od poslovnih prostora na sjevernoj tribini mjesečno zaradimo cca-20,000KM
iste te pare možemo imati sa bilbordima/led-om
o tome se radi, potencijal koji nije iskorišten
a još kad se privede kraju ova cesta i pusti u pogon, kad se uklone bageri, mašine i razni građevinski materijali, kad naselje prodiše...tek tad će ovaj prostor za reklame dobiti na cijeni/značaju
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Elegant
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:25 pm

Teren i poslovni prostori ispod istoka su prioritet !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Vrag

pon dec 18, 2017 12:28 pm

prioritet su ekipa i teren

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:40 pm

Nisam pametan. Od reklamnih panela i prostora ispod istocne tribine mi cemo imati zaradu za buducnost, tako da se to namece kao dobro rjesenje. Trening kamp je nuzan za dalji razvoj omladinskog pogona, ali to je iznimno skupa igracka, cak i da dobijemo zemljiste za dzaba. A sto se terena tice, polovicna rjesenja ne bi smjela dolaziti u obzir. Drenaza je u katastrofalnom stanju i nuzno je izvrsiti potpunu rekonstrukciju terena. Poslije toga, nabaviti mehanizaciju i strucne ljude za odrzavanje istog. Juznu tribinu necu ni spominjati, jer naravno da se niko nece ukljuciti iz nivoa vlasti i saveza da pomogne.
Od svega ovoga, jedino od UEFA-e mozemo dobiti odredjena sredstva za teren, te od Kantona 500 hiljada sto je obecano, a za nadati se da ce to leci prije izbora, na ljeto, kada bi se i radio teren. Onih 200 hiljada sto Koldzo konstantno obecava kao da su iz njegovog dzepa pare ne zelim ni da spominjem, jer od toga nema nista, a ako nekad i legne, to se vise toliko provlacilo, te za ovu godinu, pa narednu, pa narednu, da mi se smucilo slusati, kao da su dva miliona u pitanju.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:42 pm

Prioritet je da mi punimo tribine kako bi obezbjedili osnovu za napredak kluba
イビチャ・オシム

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:46 pm

Izlija je napisao/la:
Evo dosla je i odlicna igra, pa nisu bas pune tribine. Garant se izvlacimo na vrijeme, koji cemo izgovor imati na proljece...
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Vrag

pon dec 18, 2017 12:53 pm

Izlija je napisao/la:
Ponudi im nesto pa ce se puniti tribine. Sve smo probali osim dobrog fudbala.

Leon_Professional
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:57 pm

Prioritet je Dino!!!! :kafa:

salle86
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:58 pm

Vrag je napisao/la:
pon dec 18, 2017 12:53 pm
Izlija je napisao/la:
Ponudi im nesto pa ce se puniti tribine. Sve smo probali osim dobrog fudbala.
Da ti neko masira jajca ?
Željo nije samo fabrika, firma...pa da "prodaje" nešto. Za mene lično to je porodica, a kad porodica nešto radi, ljudski je "odazvati" se i pomoći koliko možeš...i kako možeš
Nikad, ali nikad nisam na Grbavicu išao jer je protivnik Sarajevo, Široki...niti što Željo igra ko Barsa...išao sam, idem i ići ću jer igra Željo.
A onih 5-10 KM sedmično ili u dvije sedmice svakako bih "bacio" negdje drugo, tih 2-3 sata koja tu provedem sa rajom bih svakako proveo negdje drugo, u džjamiji, kafani, parku...
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Vrag

pon dec 18, 2017 1:00 pm

Ne znam zasto to meni pises ? Idi to vazi onim ostalim 8000-10000 navijaca.

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon dec 18, 2017 1:05 pm

Sve price i planovi oko investicija padaju u vodu kada imas ogroman dug. Teren se mozda moze zavrsiti kada se na jednom racunu nadju sredsva koja je obecao Kanton, Grad, Opstina, bar nesto od saveza i eventalno da se povuce dio iz fondova UEFA.
Ovo ostalo je trenutno bajka...cini mi se. Kamp, JUG, zapadna tribina...sve su to projekti koji ce kostati preko 5 mil. KM, neki mozda duplo vise.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Elegant
Kontakt:

pon dec 18, 2017 1:05 pm

Od sve buduce infrastrukture, zelja i mogucnosti, je najbliza rekonstrukcija terena na ljeto pod uslovom da dobijemo obecanih 500.000 od kantona, 200.000 od Koldze, uz pomoc saveza (ako savez zeli reprezentaciju u glavnom gradu) + uefa (koju savez mora kontaktirati). Ako se ova pomoc ne ostvari zaboravite na teren.

Ostalo sve: fasada na sjeveru LED ekrani, krov/poslvni prostori na istoku, jug, kamp ... to je na duze staze, u bolja vremena. Sam je Misimovic rekao da u 2018. klub mora da udari temelje za buducnost svega sto treba da se radi - ogroman i jako tezak posao.

Na stranu sve to ono sto je zaista kjucno ove sezone je sportski rezultat na kraju iste !
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u pon dec 18, 2017 1:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

salle86
Kontakt:

pon dec 18, 2017 1:07 pm

Vrag je napisao/la:
pon dec 18, 2017 1:00 pm
Ne znam zasto to meni pises ? Idi to vazi onim ostalim 8000-10000 navijaca.
realnost je da ljudi u BiH loše žive, realnost je da je mnogima 10-20 KM sedmično dati za nešto ako baš i ne moraš luksuz
svak se zabavi svojim brigama, a blago nama kad nam je najveća briga Željo ;)
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon dec 18, 2017 1:10 pm

Mi ovdje i pričamo o tome kako bi pomogli klubu i privukli kojeg navijača na tribine, ova ekipa sa foruma je redovna na utakmicama. Ne smijemo čekati da nam klub sve obezbjedi, moramo i mi zasukati rukave i pomoći.
イビチャ・オシム

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava