Moderator/ica: storm_raider

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.
 
Ukupno glasova: 15
 
ChWilla
Postovi: 14191
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 8:27 am
Lokacija: Jug D
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 7:16 pm

neopaženo prođe i izjava krstajića od nekidan kad reče da opština/grad bijeljina od godišnjeg budžeta od oko milion maraka obezbjeđuje 40-50%. redovnog godišnjeg budžeta. a ovdje se pravi priča od sto i dvjesto hiljada za infrastrukturni projekat od opšteg značaja iz opštinskog budžeta od tridesetak miliona. a sega mega priča se pravi od toga što će kanton "jednom u životu" dati milion za dva travnjaka iz budžeta od oko sedamsto miliona...
gradi željo boli te *****
 
Veteran1965
Postovi: 2221
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 5:18 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 7:18 pm

Intervju Ade Adžema:

"Kada je Zrinjski posljednjeg dana septembra mjeseca na Grbavici savladao Željezničar golom Nemanje Bilbije i odveo Plemiće na "plus sedam", činilo se da je Premijer liga BiH odlučena nakon deset kola i da će pehar ostati u Mostaru.
No, nisu tako mislili Admir Adžem, trener Plavih i njegovi izabranici. Fudbalski klub Željezničar od 30. septembra do 10. decembra, kada je odigrano posljednje kolo jesenjeg dijela sezone, nije doživio poraz. Nanizao je sedam pobjeda i jedan remi, te se probio na lidersku poziciju.

Plavi imaju 41 bod, bod više od Zrinjskog, a uz to su i u polufinalu Kupa BiH, nakon sjajnih partija u četvrtfinalu protiv Širokog Brijega...

O jesenjem dijelu sezone i planovima za proljeće za Faktor je govorio Admir Adžem, trener Željezničara.

Da li Vam je žao što je završen jesenji dio sezone, s obzirom na to da je Željezničar u finišu polusezone dominirao?

- Ne, nije mi žao, jer zaista igrati po onako lošim terenima nema smisla i igrači su ti koji su najviše trpili. Nadam se da ćemo i na proljeće nastaviti u ovakvom ritmu sa kraja jesenje polusezone.
Malo ko je očekivao da ćete u posljednjih šest utakmica ostvariti šest pobjeda, uključujući i trijumf u derbiju, te tri uzastopne pobjede protiv Širokog Brijega, što daje datni obol ovoj seriji. U čemu je tajna uspjeh furioznog finiša - fizička sprema ili?

- Svakom pobjedom raslo je samopouzdanje ekipe i uvjerenost u naš kvalitet. Svakako da je kontinuirani i predani rad donio efekte i da smo u finišu sezone izgledali trkački moćno.

Željo je jedina ekipa iz vrha tabele koja ima priliku osvojiti i Kup. Sigurno je da je Vaša, ali i želje navijača dupla kruna. Hoće li biti kalkulacija na proljeće, odnosno da li će prioritet biti Premijer liga ili Kup? Smatrate li da Željo konačno može trofej(e) vratiti na Grbavicu?

- Imamo izuzetnu priliku da se borimo za oba trofeja. Klub kao što je Željezničar je zaista dugo bez trofeja i učinit ćemo sve kako bi se dobro pripremili i upustili se u borbu bez ikakvih kalkulacija za oba trofeja. Nadam se da ćemo uspjeti i obradovati naše navijače, a to bi bila i satisfakcija za sve ljude koji vrijedno rade u klubu.

Ko je najzbiljniji konkurent Želji u borbi za trofeje?

- Zrinjski, Sarajevo i Široki su timovi koji će sa nama voditi borbu do samoga kraja.

Pojedinim igračima ističu ugovori, među kojima su i standardni prvotimci Bogičević, Stanić i Stevanović. Jesu li obavljeni razgovori sa njima i da li će neko od njih trojice ostati na Grbavici?

- Moja želja je da sva trojica ostanu sa nama. Dokazali su da zaslužuju nositi dres našeg kluba. Sportski direktor Saša Papac pregovara o produžetku saradnje sa spomenutim igračima.
Sigurno je da će biti i pojačanja u zimskom prelaznom roku. Na kojoj poziciji će Željo tražiti pojačanja?

- Tražit ćemo pojačanja na pozicijama koje nam nisu bile adekvatno pokrivene. To se prije svega odnosi na odbranu, gdje smo tokom sezone imali određene probleme.

Kada biste mogli birati, kojeg igrača ili više njih iz PLBiH biste doveli na Grbavicu?

- Ne bih odgovorio na to pitanje. U našoj ligi ima kvalitetnih igrača, ali moji igrači su za mene najbolji.

Navijači Želje i javnost u našoj zemlji oduševljeni su Željinim omladincima, koji su, slobodno se može reći, Vaš produkt, jer ste ih trenirali u juniorskom timu. Jeste li Vi zadovoljni izdanjima Harisa Hajdarevića, Anela Šabanadžovića i Denisa Žerića?

- Mladi igrači se razvijaju onako kako želimo i zaista su pokazali da se na njih može osloniti. Mnogo im u svemu pomažu i stariji igrači i zaista imaju sve preduslove da se razviju u vrhunske igrače.
Hoće li još neko od juniora ove zime biti prekomandovan u A tim?

- Ne pripreme ćemo povesti najvjerojatnije još jednog, dvojicu kako bismo vidjeli da li su spremni upustiti se u borbu za mjesto u ekipi sa starijim kolegama. A svakako to će im biti i podstrek za još jači rad.

Imate li kakav savjet za Omera Joldića, koji će sa juniorima u play-offu za osminu finala Omladinske Lige prvaka igrati protiv Atletico Madrida?

- Imamo stalnu komunikaciju i neki specijalni savjet nemam osim da im poželim sreću u toj utakmici i da predstave naš klub u najboljem svjetlu među fudbalskim velikanima."
Samo 5% i ni stolice više!!!!
 
11plavih'92
Prijatelj foruma
Postovi: 964
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 7:56 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 7:29 pm

mirzza je napisao/la:
ned dec 17, 2017 2:34 pm
mirzza je napisao/la:
ned dec 17, 2017 9:15 am
Nisam upratio, šta je sa poslovnim prostorima na istoku i da li je bilo priče oko terena za utakmicu juniora?
Da li još imamo duga za istok?
Da li iko ima odgovor na ovo?
Za Istok treba da se plati jos cca € 50 k
5. - 7. Okt 1992.
 
Avatar
salle86
Postovi: 5196
Pridružen/a: sub feb 20, 2016 12:34 am
Lokacija: Ilidža
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 7:46 pm

ne tako davno...ali ipak ko da ima 100 godina

phpBB [video]
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙
 
Avatar
Ch.Willa1986
Postovi: 524
Pridružen/a: uto jan 17, 2017 9:00 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 7:49 pm

11plavih'92 je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
ned dec 17, 2017 2:34 pm
mirzza je napisao/la:
ned dec 17, 2017 9:15 am
Nisam upratio, šta je sa poslovnim prostorima na istoku i da li je bilo priče oko terena za utakmicu juniora?
Da li još imamo duga za istok?
Da li iko ima odgovor na ovo?
Za Istok treba da se plati jos cca € 50 k
Ako je tako, napunimo istok 2-3 puta i kraj price... :)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

 
LeBlue
Postovi: 1771
Pridružen/a: sri okt 19, 2016 2:44 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 7:52 pm

Veteran1965 je napisao/la:
ned dec 17, 2017 5:54 pm
zubanovic89 je napisao/la:
ned dec 17, 2017 5:16 pm
Gledam United sad na Sport Klubu sve i jedna reklama je kladionica, kako nama ni jedna nije sponzor ne kontam :D
Nekoliko je različitih oblasti koje u svom svakodnevnom radu generiraju velike promete i dobit. I oni najviše i prate nogometne klubove, i kao sponzori i kao oglašivači. Osim već spomenutih kladionica, tu su pivari,zatim auto industrija, naftna/plinska industrija, telekom operateri, bankarski sektor,veliki trgovački lanci, zatim mnogo se oglašavaju turističke agencije, proizvođači hehe opreme, multinacionalne kompanije i da ne nabrajam dalje ovo mi je prvo palo na pamet.
Svi znamo šta i u kojem obliku od ovoga mi kao sponzore imamo. Problem ne Želje nego društva uopšte je što sjedište i vlasništvo većine ovih firmi nije u Sarajevu. Dio je u škutoriji, a djelom su neke regionalne priče okrenute pretežno Zagrebu ili Ljubljani.
Još jedan izazov je što ljudi misle da se u Sarajevu sve mora davati x2 nama i torpedu, pa onda najćešće izaberu da ne daju nikome. Hercegovci i ako daju, bace mrvice, dok većinu guraju u hdz projekte dole. Mi čak imamo izazovi sa javnim, odnosno državnim firmama, za razliku od drugih dijelova države, gdje se takve stvari guraju politički.
Na primjer zrinjski na dresu nosi reklamu nekog PPD (prvo plinarsko društvo) iz Zagreba. Interesantno, po meni klasični politički pristup.
Mi moramo nekako te hercegovce" primorati"da investiraju ovdje, jer tu rade najveće promete i ostvaruju dobit prodajom proizvoda i firmi koje zastupaju, a sponzorišu naše direktne konkurente...da ih ne spominjem, zna se koje su firme.
I vrijeme je teško, malo je onih koje možemo ubjediti da je ulaganje kroz marketing u Želju isplativa investicija..možda na dugi rok, ali trenutno...
Ja svakako svima u upravi skidam kapu, na današnjem vaktu se boriti sa ovakvim stvarima, nije niti malo lako. Biti transparentan, raditi pošteno i po zakonu, gledati naprijed, graditi jasne strategije, SVAKA ČAST!!
Putpuno si upravu. Postoji dobar broj kompanija koje bi mogle pomoci klubu a koje ostvaraju i najveci dobit u kantonu sarajevo, ali one to nerade. To su domace i strane kompanije, ali do sada kako izgleda nazalost nisu imale tog motiva. Nije da se nema, vec je samo stvar prioriteta, da li su kompanije ili drzava u pitanju. Bas kao sto si naveo, mi moramo nastaviti da radimo tim transparentnim putem i nadati se da ce veci broj kompanija viditi perspektivu da sponzorisu nas klub.
 
dell21
Postovi: 2341
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 6:39 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 7:53 pm

Mogli smo to uraditi napuniti ali nismo :(
 
ChWilla
Postovi: 14191
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 8:27 am
Lokacija: Jug D
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 7:55 pm

uvijek ima neki "dobar" razlog da ne napunimo.
gradi željo boli te *****
 
struja
Postovi: 679
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:05 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:01 pm

ChWilla je napisao/la:
ned dec 17, 2017 7:55 pm
uvijek ima neki "dobar" razlog da ne napunimo.
Vala baš.Jednom se prispalo drugom se prisralo itd.....
 
Avatar
mirzza
Postovi: 1401
Pridružen/a: sri feb 17, 2016 12:37 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:22 pm

11plavih'92 je napisao/la:
ned dec 17, 2017 7:29 pm
mirzza je napisao/la:
ned dec 17, 2017 2:34 pm
mirzza je napisao/la:
ned dec 17, 2017 9:15 am
Nisam upratio, šta je sa poslovnim prostorima na istoku i da li je bilo priče oko terena za utakmicu juniora?
Da li još imamo duga za istok?
Da li iko ima odgovor na ovo?
Za Istok treba da se plati jos cca € 50 k
Sto se prije ovo rijesi prije ce poceti kapati od izdavanja prostora. Nadam se vec na proljece da cemo imati ovo zavrseno, tako da se pare vracaju.
Da li je suplja da je uslov za izdavanje prostora krov na istoku?
 
Avatar
AsharaK
Administrator
Postovi: 18964
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:50 pm
Lokacija: Gračanica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:25 pm

nije uslov
Željezničar ante portas !
 
Avatar
AsharaK
Administrator
Postovi: 18964
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:50 pm
Lokacija: Gračanica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:34 pm

slika
Željezničar ante portas !
 
Avatar
Dominic
Postovi: 1130
Pridružen/a: čet feb 18, 2016 8:52 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:42 pm

AsharaK je napisao/la:
ned dec 17, 2017 8:25 pm
nije uslov
Sta znaci onda kada Senad Presidente kaze: ''Mi imamo problem da rijesimo neaktivne poslovne prostorije Istoka i sporost u lokalnoj zajednici da rijesimo taj problem. Sedam mjeseci nismo u stanju da to rijesimo''? Na sta misli ovdje? Neke dozvole, sta?
 
Avatar
AsharaK
Administrator
Postovi: 18964
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:50 pm
Lokacija: Gračanica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:43 pm

Dominic je napisao/la:
ned dec 17, 2017 8:42 pm
AsharaK je napisao/la:
ned dec 17, 2017 8:25 pm
nije uslov
Sta znaci onda kada Senad Presidente kaze: ''Mi imamo problem da rijesimo neaktivne poslovne prostorije Istoka i sporost u lokalnoj zajednici da rijesimo taj problem. Sedam mjeseci nismo u stanju da to rijesimo''? Na sta misli ovdje? Neke dozvole, sta?
pa tim misli vjerovatno na neke sporove sa lokalnom zajednicom, ne liči mi to na krov.
Željezničar ante portas !
 
Avatar
godrina
Postovi: 1421
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 11:42 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:48 pm

AsharaK je napisao/la:
ned dec 17, 2017 8:34 pm
slika
i ja sad gledam, maestralno izgleda
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost
 
Avatar
salle86
Postovi: 5196
Pridružen/a: sub feb 20, 2016 12:34 am
Lokacija: Ilidža
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:50 pm

ko, ovaj bager ? :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙
 
Avatar
Grbavica
Postovi: 7189
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:00 pm
Lokacija: A sektor
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:54 pm

i ovaj burek treba skresat yebo majku do makijata će se proširiti
Ko nas je kleo, nije dangubio.
 
Avatar
AsharaK
Administrator
Postovi: 18964
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:50 pm
Lokacija: Gračanica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:55 pm

da ga mogu skresat, do sad bi ga skresali :D
Željezničar ante portas !
 
Veteran1965
Postovi: 2221
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 5:18 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:57 pm

A valjda buregdžiji nekad i istekne ugovor...
Samo 5% i ni stolice više!!!!
 
Avatar
ono.na
Postovi: 594
Pridružen/a: čet feb 25, 2016 12:13 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 8:58 pm

Treba na toj strani samo stihove pisati da prkosimo dushmanima
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Online

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], rodrigo87 i 30 gostiju.
 

 

Prijava  •  Registracija