Ajzea je napisao/la: ↑ned dec 10, 2017 8:29 pm
Ma ovi sto su danas mogli doci, a nisu, neka ne dolaze ni na proslavu titule na kraju sezone.
Ma mi se moramo boriti za svakog navijača, simpatizera, dijasporca, selfijevca..karta po karta, simpatizer, po simpatizer, navijač po navijač. Oko milju i po dvije bolesnika nije nikada upitno. Međutim u ovoj situaciji nama je svaka članska, svaka godišnja, svaka pojedinačna karta za sve tribine i te kako bitna, i svaki navijač nam je bitan. Može se cijeli elaborat napisati oko ove posjete. Mislim da je raja totalno izgubila povjerenje, i razočarana je još uvijek od gubitka titule, i mislim da je to osnovni razlog. Sjetimo se da mi proiv Zete i AIK-a nismo imali full pun stadion, pa kada ćemo imati ako ne tada? Zadnji put napunili smo ga protiv Slobode na otvaranju istoka. Ovo što trener i ekipa rade, dakle borba, igra za gol više, pa i rezultat je polazna tačka za dolazak na stadion. Nakon ovoga bi trebala ići nadogradnja, atraktivna pojačanja, marketing, termini utakmica, informacije iz i oko kluba, razna istraživanja i osluškivanja želja navijača, i mnogo, mnogo stvari. Moramo shavtiti da je to jako ozbiljan posao, koji teško mogu raditi dva ilitri čovjeka, a sa druge strane traži i dodatnu investiciju u sve te procese...i opet neka se ekipa jednom oklizne, dovodimo se u situaciju da publika koju strpljivo skupljaš ponovo odjednom ode, i opet ostanemo na ove sigurne dvije milje...