Jednom rječju bih opisao posljednje tri utakmice: mangupluk.
Ono što mi se najviše svidjelo jeste kako igramo presing i kada povedemo, primjeri protiv Mladosti i Sarajeva su bili pokazaoci toga. Nekada mi i djeluje da prvo poluvrijeme čekamo da se i umore protivnici i da se fokusiramo na organizovanost pa počnemo drugo punom parom i uglavnom to rodi plodom.
Zanimljiv će biti odabir igraa za iduću utakmicu, dok većina nas ne želi vidjeti Zebu ili Kajkuta u prvoj postavi, ne znam koliko su spremni naši glavni trkači (Ramović, Ubiparip, Zakarić) odigrati 3 intenzivne u 9 dana i onda opet očekivati iduće srijede da igraju od prve minute. Kada sam već to rekao, strah me da ćemo izgubiti na fluidnosti ukoliko bude veza nešto poput Šaban, Blagi i ispred njih nešto poput Zec, Kajkut i Zeba. Pola tih igrača se ne kreće dovoljno a za presing na visokom nivou nisu fizički spremni. Ako će već Kajkut igrati od prve minute u napadu, radije bih želio vidjeti Žerića i Zaimovića koji su barem trkači pa Zebu za zadnjih pola sata što je i otprilike njegov realan doprinos.
Problem će biti sa iznošenjem lopte jer Šaban i Blagojević (pretpostavka da će oni početi) će morati sami da iznose loptu jer će ostali biti previše istureni (kao protiv Zrinjskog na Grbavici) kada su Zeba i Kajkut igrali presing a na redini ostajala rupa sa obzirom da nisu mogli stići da se vrate kada ispadnu.
Bio bih zadovoljan sa dva remija u dvije iduće utakmice što bi značilo da ostajemo u vrhu tabele i osigurano polu-finale kupa.