Ovo sto kaze Omer na kraju " Znaš ti šta je ovo!!!" ta rečenica sve oslikava. Još se nije sleglo, još mi ne znamo šta je ovo, al saznat cemo kad United ili Kraljevski klub dođu u dolinu. To djeci iskreno želim. Ovi momci su otškrinuli mnoga vrata jer ako se išta prati od strane skauta, prati se ovo takmičenje. Koliko god uživali u ovim trenucima, treba ih malo "zalediti" i hladne glave se okrenuti derbiju.
I meni je žao što nije subota zbog vremena, pa i zbog praznika, zašto mi to ne bi domovini poklonili najveci derby.. No, nema fajde o tome sad razgovarati..Naše je da se napuni dolina. Da svi daju zadnji atom snage navijajuci. Apelujem na vođe da se forsira navijanje koje svak' zna. Trebamo pitarima održati lekciju, ponavljanje je majka znanja.
Volio bi da se sva Grbavica plavi, svi u PLAVO. Koji ce nam djavo crnina. PLAVO JE U MODI!
Dalje, razglabao bi malo i o taktici ali sve to pada u vodu kada krene lopta sa centra. Treba nam hladna glava, samopouzdanje, vjetar u leđa..
Ako bi jednu stvar na taktickom planu izdvojio to je kretanje igrača, mnogo moramo trčati. Volio bi da u toku utakmice Zakarić zuji svuda, da pređe lijevo a Zec desno, da Rama ode lijevo, Ubiparib na njegovo mjesto a Zeko u napad i tako tokom utakmice da bar 3-4-5 puta bude promjena mjesta.
Ono sta je sigurno da će Zakarić biti udvajan maksimalno, e sad kada on nije tu gdje ta dva panja trebaju da udvajaju nece im biti svejedno..Pući će negdje garantujem. Što više treba šutati. Svaku (polu)priliku treba maksimalno iskoristiti i biti pribran.
Trebamo uigrati prekid, bar dviej tri kretnje, bit će puno prekida i treba nam nešto smisljeno.