Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LeBlue
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub sep 30, 2017 1:15 am

Leon_Professional je napisao/la:
sub sep 30, 2017 12:48 am
Kud dovedosmo brata nema nam sad pobjede. :D

Al fakat kad vidis ove brojke, samo najveci optimisti mogu naci opravdanje za njegov dolazak.
Prvi moj post kad je on dosao bio je da nam treba neko ko nece oscilirati, ko ce biti od pomoci i poboljsati tim. Pa sam se pitao da li ovaj to moze i rekao vidjet cemo jer vrijeme je pred nama. ( i dalje je vrijeme pred nama )
Medjutim, kad sam pregledao TM vcrs i jos sad ovo procitao, ne mogu da shvatim zasto bas ovaj igrac. Jer ga Adzem nije gledao stoposto, a bgm ni Cenan.
Koga dovede ne znam.

Samo da ovo ne bude jos jedna lopata pri iskopavanju sopstvenog groba.
To ne bi volio. A svaki pogresan potez se ceka.

Predispozicije da bude ono sto nam treba izgleda nema po brojkama. Alli, vrijeme je pred nama.
Sve je to do nas, kako mi na to gledamo. Kao da je velik problem ako covjek dodje i bude do kraja ugovora i nepokaze dovoljan kvalitet. Problem je samo ako dodje i zauzima mjesto mladim igracima i nazor se gura. Tu je vec problem. Ali upravo to nevjerujem da ce se desiti, posto Adzem svakako daje sanse mladim igracima. Ako on bude kao Projic meni je to OK. Treba nam sirina. Meni je licno naslov i zavrsetak teksta glup. Dobro je opisao karakteristike igraca i njegova karijera do sada. Ali glupa je paralela sa tim sto su trenutno Mujagic i Zeric sa mladim timom vezano za CL kval. utakmice. Pa cemu je tu problem? Svakako ce dobiti priliku i u A timu kao do sada. A trenutno nam mogu pomoci sa mladim timom, evt njihov uspjeh je dobra promocija omladinskog pogona. Stvara se prica kao Kajkut je u A timu a Mujagic vracen.

Grbavica
Kontakt:

sub sep 30, 2017 1:22 am

Dabogda i istok da pocnu do februara...
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Izlija
Moderator
Kontakt:

sub sep 30, 2017 1:40 am

Ma ne mora on biti ekstra igrač, dovoljno je da bude malo bolji od trenutnih i da se nama igra fino popravi.
イビチャ・オシム

SanMan
Kontakt:

sub sep 30, 2017 1:41 am

Čoek je doveden da može zamjeniti Bogićevića (naš najbolji stoper),
a zamislite Bogija i njegove karijere da nije igro u Želji, nebi ovom bio ni do koljena

gavran
Kontakt:

sub sep 30, 2017 6:53 am

Jutro omladino
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Kospicar
Kontakt:

sub sep 30, 2017 7:35 am

Sabahajrula hadzija
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

black64
Kontakt:

sub sep 30, 2017 7:35 am

Leon_Professional je napisao/la:
sub sep 30, 2017 12:48 am
Kud dovedosmo brata nema nam sad pobjede. :D

Al fakat kad vidis ove brojke, samo najveci optimisti mogu naci opravdanje za njegov dolazak.
Prvi moj post kad je on dosao bio je da nam treba neko ko nece oscilirati, ko ce biti od pomoci i poboljsati tim. Pa sam se pitao da li ovaj to moze i rekao vidjet cemo jer vrijeme je pred nama. ( i dalje je vrijeme pred nama )
Medjutim, kad sam pregledao TM vcrs i jos sad ovo procitao, ne mogu da shvatim zasto bas ovaj igrac. Jer ga Adzem nije gledao stoposto, a bgm ni Cenan.
Koga dovede ne znam.

Samo da ovo ne bude jos jedna lopata pri iskopavanju sopstvenog groba.
To ne bi volio. A svaki pogresan potez se ceka.

Predispozicije da bude ono sto nam treba izgleda nema po brojkama. Alli, vrijeme je pred nama.
Hocu da vjerujem da znaju sta rade al po prvi put za mene ko navijaca jedan veliki znak pitanja.Ko je Slovenac zasto,kako,cemu.Svaki korak koji su iz uprave radili do sada imalo je neku logiku.Infrastukura,rjesavanje dugova,uvodjenje reda u omladinski pogon.Moje misljenje da igraci koji nisu na vecem nivou od vecine nasih igraca i oni koji ne mogu podici nivo igre na veci nove,takve igrace ne trebaju da dovode.Vrijeme ce pokazati al sam veliki skeptik po pitanju ovog igraca i njegovih partija koje moze pruziti.

ponosannavas
Kontakt:

sub sep 30, 2017 7:55 am

Vise puta sam pisao. U redu ne slazete se sa mnom ali drago mi je da se Adzem slaze. Prrstao sam se nervirati zbog pisanja ovdje, a mnogo teze se navikavam da se ne uzima drugo misljenje kao relevantno. Ponovit cu ovo svoje koje se slaze sa dolaskom ovog Elsnera. Nama treba jedan vezni i jedan stoper. Izgleda da smo sa ovim momakom rijesili obje pozicije. Sto vezni? Imamo samo tri iskisnija vezna ZZ, Ramovic i Blagoja, od kojih jedan moze ozbiljne trkme igrati 30 min bez obzira na godine, nrgo po svojim igrackim kvalitetima, a drugog prebacuje svaku drugu tekme. Sad kod Adzema mozemo reci da je svaku trecu ili cetvrgu los. Bolje izgleda dosta. Ostalo su djeca. Jedan od njih je klasicni destruktivac, a ostala trojica ucestvuju u ligi prvaka a i igrat ce za repku Saban mozda i na EP u vrijeme naseg prvenstva. Sjecate se tako je i Amir isao. Tako je isto i sa cetvrtim stoperom Velicem. Ulazimo i u period gdje imamo i kup, a problrmi sa kartonima mogu biti samo gori. I vama ne treba Elsner? Isto tako Adzem preferira u nekim sluvajevima 3-5-2 pa mu i tada treba jos jedan stoper i da su svi zdravi i bez kartona. Bitno je isto tako da ovi nasi junori budu opet prvaci, zbog opet lige prvaka naredne godine jer nam je placeno sve, a i djeca igraju kbalitetne tekme, pa cr obi malci morati odigrati i pokoju tekmu za juniore. Zbog toga a i zbog promocije sklole a i samih igraca je bitan i rezultat koji Hare spominje, mada je prece napraviti igraca. U juniorima su vec bitniji rezultati jer ako tada ne moze napraviti rezultat protiv svoje generacije onda je upino ima li i kvalitet, sem pokojeg pojedinca kojeg ima i Vitez koji je zadnji na tabelama. Isto tako u tekmam kao sto je bila ova u Tuzli je mozda cak i konttapruduktivno ubaviti dijete, a kao sto rekoh imamo samo tri starija (od kojih dvojica igraju istu poziciju-to sam zaboravio gore reci) i Hasanovica koji je moja jedina zamjerka Adi za tekmu u Tz. Nece Ado zapostaviti djecu, ali mu treba sirina i treba mu nekad i rezultat da ga ne bi prozivali strucnjaci sa tribina i foruma. Ja sam bio za veznog Dadu Sadikovica i jos jednog stopera ali jbg nema vise svega na trzistu kao sto je bilo. Malo jeste stariji igrac ali na godinu je tu a mozda se sa njim i produzi a Bogi ode pa nam opet zatreba sgoper u januaru. Mozda se tad Adzem odluci da dovede veznog a da ovaj bude iskljucivo stoper.

Veteran1965
Kontakt:

sub sep 30, 2017 8:53 am

Iskusan igrač na možda najbitnijim pozicijama u timu (stoper, zadnji vezni), gdje je konkurencija tanka.To je po meni razlog dovođenja Elsnera.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

kemo
Kontakt:

sub sep 30, 2017 8:57 am

Veteran1965 je napisao/la:
sub sep 30, 2017 8:53 am
Iskusan igrač na možda najbitnijim pozicijama u timu (stoper, zadnji vezni), gdje je konkurencija tanka.To je po meni razlog dovođenja Elsnera.
Dino Hasanovic (zadnji vezni, stoper, lijevi bek)

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub sep 30, 2017 8:58 am

Pompey je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
pet sep 29, 2017 6:40 pm
Ide prilog na N1 !
Drug, nebi tvog priloga
Bio je, tokom dnevnika...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

black64
Kontakt:

sub sep 30, 2017 9:20 am

ponosannavas je napisao/la:
sub sep 30, 2017 7:55 am
Vise puta sam pisao. U redu ne slazete se sa mnom ali drago mi je da se Adzem slaze. Prrstao sam se nervirati zbog pisanja ovdje, a mnogo teze se navikavam da se ne uzima drugo misljenje kao relevantno. Ponovit cu ovo svoje koje se slaze sa dolaskom ovog Elsnera. Nama treba jedan vezni i jedan stoper. Izgleda da smo sa ovim momakom rijesili obje pozicije. Sto vezni? Imamo samo tri iskisnija vezna ZZ, Ramovic i Blagoja, od kojih jedan moze ozbiljne trkme igrati 30 min bez obzira na godine, nrgo po svojim igrackim kvalitetima, a drugog prebacuje svaku drugu tekme. Sad kod Adzema mozemo reci da je svaku trecu ili cetvrgu los. Bolje izgleda dosta. Ostalo su djeca. Jedan od njih je klasicni destruktivac, a ostala trojica ucestvuju u ligi prvaka a i igrat ce za repku Saban mozda i na EP u vrijeme naseg prvenstva. Sjecate se tako je i Amir isao. Tako je isto i sa cetvrtim stoperom Velicem. Ulazimo i u period gdje imamo i kup, a problrmi sa kartonima mogu biti samo gori. I vama ne treba Elsner? Isto tako Adzem preferira u nekim sluvajevima 3-5-2 pa mu i tada treba jos jedan stoper i da su svi zdravi i bez kartona. Bitno je isto tako da ovi nasi junori budu opet prvaci, zbog opet lige prvaka naredne godine jer nam je placeno sve, a i djeca igraju kbalitetne tekme, pa cr obi malci morati odigrati i pokoju tekmu za juniore. Zbog toga a i zbog promocije sklole a i samih igraca je bitan i rezultat koji Hare spominje, mada je prece napraviti igraca. U juniorima su vec bitniji rezultati jer ako tada ne moze napraviti rezultat protiv svoje generacije onda je upino ima li i kvalitet, sem pokojeg pojedinca kojeg ima i Vitez koji je zadnji na tabelama. Isto tako u tekmam kao sto je bila ova u Tuzli je mozda cak i konttapruduktivno ubaviti dijete, a kao sto rekoh imamo samo tri starija (od kojih dvojica igraju istu poziciju-to sam zaboravio gore reci) i Hasanovica koji je moja jedina zamjerka Adi za tekmu u Tz. Nece Ado zapostaviti djecu, ali mu treba sirina i treba mu nekad i rezultat da ga ne bi prozivali strucnjaci sa tribina i foruma. Ja sam bio za veznog Dadu Sadikovica i jos jednog stopera ali jbg nema vise svega na trzistu kao sto je bilo. Malo jeste stariji igrac ali na godinu je tu a mozda se sa njim i produzi a Bogi ode pa nam opet zatreba sgoper u januaru. Mozda se tad Adzem odluci da dovede veznog a da ovaj bude iskljucivo stoper.
Treba postovati tudje misljenje i ne treba biti iskljuciv al od svega je najbitnija kvalitetna diskusija sa argumentima koje treba suociti.Cijenim vecinu onoga sto si napisao od formacija koje Adzem preferira preko obaveza koji imaju juniori u narednom periodu.Ono sto meni bode oci je to da covjek dosao niotkud bez dana treninga sa kvalitetom igraca iz trece kineske lige.Veliko je pitanje i to je moje misljenje dali ce on kao takav moci se odma iskoristiti kao igrac za prvi tim i dali ce dati dodatni kvalitet nasoj igri.Vidjecemo vrijeme je najbolji pokazatelj.Iskreno bi volio da se odma nametne i bude jedan od najboljih al iskreno sumnjam i na to imam pravo.

Tryg
Kontakt:

sub sep 30, 2017 9:26 am

Durgo je napisao/la:
Pompey je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
pet sep 29, 2017 6:40 pm
Ide prilog na N1 !
Drug, nebi tvog priloga
Bio je, tokom dnevnika...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Hahaha E sto se slatko nasmija slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub sep 30, 2017 9:40 am

Odlične vijesti što se tiče gradnje stadiona ovih dana :11:
Grbavica kao u pubertetu, sve ljepša i ljepša.
Koliko je samo bilo zavrzlama oko istoka i dozvola, a sad jug ide samo tako. To govori o tome koliko smo ozbiljan igrač postali. Jug na projektu stvarno izgleda perverzno, a uživo ne mogu ni da zamislim kakva će to tribina biti...
Što se tiče Elsnera, @ponosni je fino objasnio. Nama treba ovakav igrač, ugovor mu nije dug, a prošle sezone dva igrača koja su stigla u septembru su se pokazala odličnim i bili su jako bitan segment igre u toj polusezoni. Neka tako bude i sa ovim. Nama treba igrač od zadatka kad zaškripi, sami sebi unosimo nervozu kad ganjamo rezultat, moramo nešto mijenjati, a nemamo koga uvesti. Od njega se neće očekivati da bude glavni na terenu, već da "da ruke". Nešto slično kao i Kajkut, samo s još manjom odgovornošću.
Dođe li ovaj šta Luki Elsneru, donedavnom treneru Olimpije i Domžala? :D
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Okolele
Kontakt:

sub sep 30, 2017 9:44 am

Ma ovaj je doveden da bude kao back up sta vam je..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

zeka_tm87
Kontakt:

sub sep 30, 2017 9:47 am

Eisenbahner1921 je napisao/la:
sub sep 30, 2017 9:40 am
Odlične vijesti što se tiče gradnje stadiona ovih dana :11:
Grbavica kao u pubertetu, sve ljepša i ljepša.
Koliko je samo bilo zavrzlama oko istoka i dozvola, a sad jug ide samo tako. To govori o tome koliko smo ozbiljan igrač postali. Jug na projektu stvarno izgleda perverzno, a uživo ne mogu ni da zamislim kakva će to tribina biti...
Što se tiče Elsnera, @ponosni je fino objasnio. Nama treba ovakav igrač, ugovor mu nije dug, a prošle sezone dva igrača koja su stigla u septembru su se pokazala odličnim i bili su jako bitan segment igre u toj polusezoni. Neka tako bude i sa ovim. Nama treba igrač od zadatka kad zaškripi, sami sebi unosimo nervozu kad ganjamo rezultat, moramo nešto mijenjati, a nemamo koga uvesti. Od njega se neće očekivati da bude glavni na terenu, već da "da ruke". Nešto slično kao i Kajkut, samo s još manjom odgovornošću.
Dođe li ovaj šta Luki Elsneru, donedavnom treneru Olimpije i Domžala? :D
Brat.

SirAlexFerguson
Kontakt:

sub sep 30, 2017 9:49 am

Nije se mogao dovesti provjeren igrač u ovom periodu, ugovor na godinu, iskusan pozicija/e koje skripe, ne gubimo na njemu ništa a mnogo možemo dobiti. Graovac malo malo crveni, Bogi star treba odmora, i Kemo. U sredini manje više može uskočiti. Ja sam zadovoljan, neka momak radi i bude bolji od konkurencije i neka igra. Dobijamo li dobiti Zrinjskiiiiiiiiiiiiiiiiiii i koliko razlike? :zeljeznicar1:
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Okolele
Kontakt:

sub sep 30, 2017 9:52 am

Ma pobjeda sa dva ili vise..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub sep 30, 2017 10:12 am

Hvala @zeka
Danas nam treba što bolja podrška na stadionu. Prošli put kad smo ih uzeli 2:1, mi smo zaista bili igrač više, a u sredini nam zajedno igrali Bekrić i Zeba. Što se tiče danas, njima ne igraju Jović i Galić (kojem želim brz oporavak) i koliko sam vidio dolze samo sa 4 defanzivca (nikog na klupi, ugledao se Baka na Adžema haha). Pretpostavljam da će njihova postavka na terenu biti slična onoj iz pretprošle sezone kad je bilo 0:0 i prošloj kad su nas uzeli 0:1, govorim o utakmicama na Grbavici. Oni nemaju razloga srljati, da izgube opet imaju 2 boda prednosti nad nama, a svaki drugi rezultat ih ostavlja usamljene na vrhu. Zato moramo iskoristiti šanse koje napravimo, realizacija mora biti na nivou. Prošle sezone smo bili bolji od njih, zabili nam nekako gol i mi se kasnije raspali. To nam se danas ne smije dogoditi. Vjerujem u pobjedu, u anketi po običaju neću glasati.
Mislim da će suđenje biti korektno, bolje rečeno sumnjam da će biti velikih grešaka. Sve će oči biti uprte na ovu utakmicu, ako se ovdje šta desi o tome će se puno pričati. Ako im se bude navlačilo, to će biti na manjim utakmicama, na kojima se i osvaja prvenstvo.
Zgazi ih Željo na našoj Grbavici!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

ChWilla
Kontakt:

sub sep 30, 2017 10:36 am

raja su opravdano skeptična zbog zadnjih godina karijere, ali kad pogledaš raspored u oktobru i novembru jasno je da treba taj profil da može zamijeniti dvije pozicije. u suštini mi klasičnog, baš defanzivnog veznog i nemamo...i anel i hajdarević i blagojević su više srednji. a danas ćemo imati od stopera na klupi samo velića koji je igrao u srijedu u bugarskoj pa se vraćao autobusom...hoće l' biti dobar ili neće, to se kod nas nikad ne zna, valjali su nam i lošiji na papiru, a promašaji bili i mnogo bolji.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

Prijava