Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned sep 24, 2017 1:33 pm

Pa evo @chwilla zar misliš da mentalno ove igrače možeš pripremiti na takvo nešto? Iste one koji dvije godine zaredom u najbitnijim momentima sezone protiv ne tako jakih protivnika ne osvoje dva od šest bodova, već jedan i to nazovegu. Je li za to treba neka motivacija, psihička i mentalna spremnost?
Ovako će biti i u narednom periodu sigurno, bar dok se dobrano ne iskorijeni cijela generacija, i ne dođe tu nova. Sa više muda i pameti. Rijetki su danas takvi u Želji.
I opet će se ova priča vrtiti za 20.dana nakon Zenice. Isto sve će biti. E neka mi neko kaže da je Čelik ekipa.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

ned sep 24, 2017 1:36 pm

pa ne znači to da se ne može iz nekog nad-razloga, nego da ekipa nije dobro selektirana. jel taj isti ćulum igrao i za nas upravo zbog ovakvih...
gradi željo boli te *****

Amidza
Kontakt:

ned sep 24, 2017 1:39 pm

Ma ne mora ni to bit jedini nacin. Zrinjski se sa njima nece potuc, ali ce ih izbezumit pas igrom i kombinatorikom.

Mi se tuc ne znamo, a ovo iznad nam ide samo ponekad.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Plava Porodica
Kontakt:

ned sep 24, 2017 1:42 pm

Ali koje su kvalitete tog Ćuluma, ili Kokota? Odnosno tih tipova igrača. Imaju oni svoju ulogu, i jedan i drugi su imali svojih minuta u sezoni i bili od koristi.
Što mi ne možemo spustiti loptu i igrati fudbal kao što smo pokušali prvih 5.minuta sinoć..ali jednom zaprijetiše i naši potonuše i sve propade.
Glava i ništa više.
A oni nas samo takve čekaju na ziceru, jer znaju kakvi smo..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

ned sep 24, 2017 1:43 pm

može to puno bolje i sa ovakvim igračima. recimo sablja bi to bolje spremio, iako po meni u totalu slabije zna fudbal od adžema. on ih je i pobijedio 2016. kad su bili najjači na njihovu izbij-nabij taktiku, i bez da ih je nadigrao.

MrkiMedo
Kontakt:

ned sep 24, 2017 1:44 pm

Zna li neko gdje ce se prodavati ulaznice za reprezentsciju ?
Izvinite na offu

Leon_Professional
Kontakt:

ned sep 24, 2017 1:49 pm

Amidza je napisao/la:
Ma ne mora ni to bit jedini nacin. Zrinjski se sa njima nece potuc, ali ce ih izbezumit pas igrom i kombinatorikom.

Upravo to.
Al los teren, a i mi s loptom nismo na nivou Zrinjskog, a ni oni nisu nalozeni na Zrinjski kao na nas.

Zrinji na Grbavici X sasvim dobar. Razlika 5 boba ostaje ista, a ako krenu naprijed mozda mogu i izgubiti. Oni ce oprezno igrat protiv nas, nece grlom u jagode.

mirzza
Kontakt:

ned sep 24, 2017 1:52 pm

mali plavisa je napisao/la:
ned sep 24, 2017 1:33 pm
mirzza je napisao/la:
ned sep 24, 2017 1:06 pm
Adzemu četvorka, zbog Bogicevica i Siniše jučer. Ako im produzi ugovor nek se odmah ispise. Siniša je ultra polovnjak ja goreg beka od njega i Livaje nisam u Želji gledao.
Ti kad se naklatis ne popustas samo cekas kakav kiks da opletes, Sinisa je odigrao dosta dobrih tekmi kod nas, sad je ocigledno da je pao totalno, Bogija znamo da mrzis iz dna duse, al eto ti si njih zapikirao I uzeo na zub a niko ali bas niko sinoc nista nije pokazao sem Zakarica!!! SRETNO MOMCI JA SAM UVIJEK UZ VAS PA GUBILI IL DOBIJALI!!! ZELJOOO OOOO
Tako je, samo u interesu i budućnosti Želje. Siniša je za Novog Pazara i daleko najlošiji bek kojeg smo imali. Imao je sreću što je Miro bio na tojklupi strani pa sese cinio dobar.
Bogu može kao treći stoper ali za prvu postavu i Želju nije.
Tako je kako je, na zimu obojici šut karta.

Elegant
Kontakt:

ned sep 24, 2017 1:57 pm

MrkiMedo je napisao/la:
Izvinite na offu
Nije jos objavljeno, u narednim danima ce biti obavjestenje predpostavljam.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zubanovic89
Kontakt:

ned sep 24, 2017 2:06 pm

Po meni je Sinisa sinoc glavni krivac za poraz. Ne samo zbog loseg postavljanja kod gola, nego generalno nista dobro nije uradio. Ja da se pitam ne bih mu produzio ugovor. U pobjedu protiv Zrinjskog sam siguran 100%, ko da igramo protiv GOSKa. Volio bih samo da napunimo Grbavicu.

Amidza
Kontakt:

ned sep 24, 2017 2:09 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned sep 24, 2017 1:49 pm
Amidza je napisao/la:

Upravo to.
Al los teren, a i mi s loptom nismo na nivou Zrinjskog, a ni oni nisu nalozeni na Zrinjski kao na nas.

Zrinji na Grbavici X sasvim dobar. Razlika 5 boba ostaje ista, a ako krenu naprijed mozda mogu i izgubiti. Oni ce oprezno igrat protiv nas, nece grlom u jagode.
To je to. Vjerujem da ce opreznije krenut na nas, jer ipak im puse nazad.

Steta sto nismo dobili u Tuzli, puno bolje bi za nas bilo, bolje bi se ekipa osjecala, a i vise bi raje doslo. Ovako, bice zajebano. Bez Graovca smo na tromim i visokim stoperima, koji su uz to losi na lopti. Koji god bude igrao. Njihov presing ce nam predstavljat problem, zato je sreca sto se nece smjet toliko otvorit.

Nadam se pobjedi, bitno je pred pauzu, a i da im pusemo za vrat.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

LARSSON
Kontakt:

ned sep 24, 2017 2:24 pm

Rezultati i tabela nakon 5. kola

viewtopic.php?f=79&t=565

Naredna sedmica ide tipovanje za 6. kolo a i za Kup

Kospicar
Kontakt:

ned sep 24, 2017 2:32 pm

Bas me zanima, kako odjednom nakon onakvih pozitivnih postova i hvalisanja svakog igraca, nakon jedne tekme, Slobode, sve pada u vodu, niko ne zna hodat a kamol igrat. Smijesno.
Dobro je Slavko rekao:”Kod nas il si sampion svijeta il ispadas iz lige, nemamo sredinu u komentarima.”

Citirat cu se za koju sedmicu, post prije krupe oa ce nekima tek onda biti jasno.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

ChWilla
Kontakt:

ned sep 24, 2017 2:44 pm

ovo je pogrešno spremljena konkretna utakmica i zdravo. svi su znali kako će oni igrati i od toga se nije odstupilo..."samo" se nije našlo rješenja. ekipa ima potencijala, čak i oni najkritikovaniji u njoj i dalje mogu dati dosta za nivo ove lige...ali nema (još) konstantu. utakmica vrlo dobro počela, ali oni kao da su nakon dobrog starta rekli lako ćemo i stali.

igla
Kontakt:

ned sep 24, 2017 2:57 pm

Niko nama ne brani da igramo agresivno i borbeno, te da želimo pobjedu. To nije seljački, seljački je da njihova djeca npr ne vraćaju lopte otkako smo primili gol, seljački se valjati, zadržavati igru, udarati bez potrebe.

Ići sa željom za pobjedu, motivisan, jako na svaku loptu i koncentrisan, to ti niko ne može zabraniti.

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned sep 24, 2017 3:12 pm

igla je napisao/la:Niko nama ne brani da igramo agresivno i borbeno, te da želimo pobjedu. To nije seljački, seljački je da njihova djeca npr ne vraćaju lopte otkako smo primili gol, seljački se valjati, zadržavati igru, udarati bez potrebe.

Ići sa željom za pobjedu, motivisan, jako na svaku loptu i koncentrisan, to ti niko ne može zabraniti.
Dosta nasih navijaca tu na forumu su pobrkali loncice. Ta njih je agresivna igra i zelja za pobjedom seljacki pristup jer ocito smatraju da bi svi trebalo da skidaju gace kad mi dodjemo.
Nas problem je sto kod nas igraci nemaju ni a od agresivnosti u igri, zelja za pobjedom skoro da ne postoji, a o nekom znanju je visak trositi rijeci. Kao sto je Amar davno rekao razlika izmedju prvog i zadnjeg na tabeli je u 5 deka sve je u pristupu utakmici.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

avlami97
Kontakt:

ned sep 24, 2017 3:32 pm

Kospicar je napisao/la:Bas me zanima, kako odjednom nakon onakvih pozitivnih postova i hvalisanja svakog igraca, nakon jedne tekme, Slobode, sve pada u vodu, niko ne zna hodat a kamol igrat. Smijesno.
Dobro je Slavko rekao:”Kod nas il si sampion svijeta il ispadas iz lige, nemamo sredinu u komentarima.”

Citirat cu se za koju sedmicu, post prije krupe oa ce nekima tek onda biti jasno.
Citiram te zbog Slavkove izjave. Nema sredine, a pamćenje kratko. Medjutim, to me ne iznenadjuje koliko činjenica da nekada svjesno sa zlom namjerom znamo napraviti pravu forumsku harangu na pojedine igrače, trenere ili ljude iz Kluba, a da pri tome iznosimo paušalno ocjene o njihovom ucinku na, pored i van terena. U modi je bilo pljuvanje po Harisu Alihodzicu, a ja npr nikada nisam imao priliku zaviriti u njegov izvještaj o radu. Vjerojatno kao i ogromna većina, ali je bitno popljuvati. Hare je samo primjer, a subjekti pljuvanja (satro kritika) se mijenjaju zavisno od situacije i rezultata.

Iz mojih postova se moglo zaključiti da sam bio protiv smjene SP, prethodno i Kostica, kao i Sablje kolo prije kraja. Bio sam protiv smjena, ne zato što ih volim, nego radi kontinuiteta. Kontinuitet donosi rezultat. Bez obzira kako sezona završila želim da Adžem ostane bar dvije sezone na klupi. Ne želim da kontinuirano ponavljamo greške. Odigrano je 9 kola i imamo 2 poraza, tačno onoliko koliko ih je SP skupio u 26, a LzP još nije ni počela. Moramo igrati još 4 puta sa Zrinjskim, 3 puta sa pitarima...

Ubijedjen sam da u odredjenom trenutku krene hajka na uspješne, a tako je u protekloj sezoni bilo sa SP, Lendricem i Markovicem koji je nakon Mire i Lendre bio naš najbolji igrač skupa sa Vecom.

Znam ja nas...

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned sep 24, 2017 3:46 pm

Elegant je napisao/la:
MrkiMedo je napisao/la:
Izvinite na offu
Nije jos objavljeno, u narednim danima ce biti obavjestenje predpostavljam.
Objavljeno je. Sutra pocinje prodaja. Zvao sam centrotrans jutros, prodaja karata ce biti na autobuskoj na zeljeznickoj.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

salle86
Kontakt:

ned sep 24, 2017 3:49 pm

Leon :klanjase2: za analizu
Ono je čista perverzija i fakat se to da primjetiti, pogotovo sa tribina da se uvijek sve svodi na to da je kretnja bez lopte stran pojam, igrači se ne otkrivaju i onda Bogičević gradi igru većinom degažira lopte naprijed. Jovan se zna nuditi ali u dosta slučajeva je jedini koji to radi, jedini koji bi povukao loptu naprijed ali kako opet ostali stoje češće zasere time.

Dok god ekipa ne bude "disala" ko jedno, dok god ne budu gledali da ispravljaju jedni drugima greške umjesto da razmišljaju "boli me, on pogriješio on nek se vadi", dok god NE SKONTAJU DA JE BITAN SAMO KONAČAN REZULTAT A NE POJEDINAČAN UČINAK (ili to da se ima manje grešaka od saigrača) dešavaće se ovakvi kiksevi. Jbg

Edit. Mora se prestati razmišljati u fazonu "samo da sam manje lošiji od saigrača"
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cikazubo
Kontakt:

ned sep 24, 2017 3:57 pm

Kada je već riječ o kontinuitetu, interesantnu stvar je iznio Jusufbegović u onoj emisiji, a to je da se po nekim analizama rezultati rada novog trenera uočavaju tek nakon 6 mjeseci, do tada je sve kozmetika, motivacija, nijanse koje novi trener može donijeti ekipi, i ja kao laik se apsolutno slažem sa tim, i nadovezaću se na post iznad, bio sam protiv svih ovih otkaza počevši od Ode, Edisa, Slavke, pa i Kostića mada evo i nakon Želje u 2-3 kluba nije imao rezultate. Adi i njegovoj filozofiji se mora dati dugoročna podrška, bez obzira uzeli neki trofej ove sezone ili ne, razlika između Zrinjskog i ostalih je što oni imaju stil kojeg se drže, mijenjali su se treneri i igrači ali imaju taj sada već prepoznatljiv stil igre od kojeg ne odstupaju, vjeruju igračima koje planski dovedu u već gotov sistem, i već sada su atraktivna destinacija za sve igrače u PL, mi i kone smo stvorili atmosferu u kojoj nema povjerenja, u kojoj se previše priča, a nema plana, nema sistema. Svake sezone s drugom filozofijom ulazimo u prvenstvo, hoćemo na posjed i ljepotu s Odom, pa na motivaciju i presing s Edisom, pa na inovacije s Kostićem, pa stara škola sa Slavkom, sada sa omladinom i Adžemom, meni više nije problem ništa progutati sa Željom, tako da mi nije teško ispratiti još jednu titulu u Mostar, samo daj da stvorimo neki sistem i da damo neki smisao sportskom segmentu, ne može ništa preko noći, jeste teško s našim narodom i ovako velikim klubom, ali mora se napokon razraditi plan i sistem kojeg ćemo se dugoročno držati a po mom skromnom mišljenju to je podrška Adi, guranje vlatitih igrača i stvaranje najmoćnijeg omladinskog pogona u BiH..

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.

Prijava