uto sep 12, 2017 11:36 am
Citam brojne komentare o tome kako nasa ekipa treba da izgleda u buducnosti i kakva strategija treba da se primjenjuje...
Svima vam mora biti jasno nekoliko stvari,ako ciljamo na ulazak u neku od grupa bilo kojeg natjecanja.
Prvo,igraci iz BiH koji bi se skautirali,koji su mladi,talentovani i zeljni napredovanja,NIKAKO ne mogu biti stub koji ce omoguciti plasman u grupe.Zasto?Bas zato sto su jos uvijek mladi i sto im treba i vremena da se razviju i iskustva igranja itd.Oni su odlicna podloga da se uigravaju,budu sa timom,ponasaju se profesionalno i ulaze u uzu kombinaciju kad klub proda nekog od svojih vecih talenata sto je neminovno.Dakle,iz ovoga se jasno vidi da mi je posebno drago sto Ado,a i ljudi iz kluba,daju sansu nasim mladim igracima, jer je to korak u pravom smjeru.
Medjutim,to u buducnosti nece biti dovoljno i zato ne shvatam likove koji kazu da mi nismo ni Dinamo ni CZV da bi nekome dali 200-300 hiljada necega!?Ok,mi taj novac sada nemamo(zato i pisem u buducem vremenu),ali bez toga se ne moze naprijed!Dok ne budemo imali barem po jednog igraca u svakoj liniji koji ce toliko zaradjivati,mi necemo biti ozbiljna ekipa u danasnjim evropskim okvirima.To svima treba da vam bude jasno!
Dakle,da zakljucim i napisem sta bi to bila moja strategija,kad je u pitanju igracki kadar naseg kluba:
1.Organizovan OP
2.Jaka skauting sluzba (dovoljno u pocetku samo za nasu zemlju)
3.Forsiranje najtalentovanijih mladica naseg OPa zbog prepoznatljivosti nase igre,shvatanja znacaja kluba,te finansijskog poslovanja istog.
4.Obezbjedjivanje finansijskih sredstava za min.3 igraca koji ce moci GARANTOVATI uspjeh u nasoj ligi(trofej ili Evropa),uz koje ce mladici nauciti sta to znaci biti profesionalac i uz koje ce stasavati igracki.
Ovo su najnuznije tacke koje nas klub mora imati u bliskoj buducnosti,inace samo tapkamo u mjestu i zavaravmo se nekim napretkom.Bez ovih temelja nas nema na evropskoj fudbalskoj mapi.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!