Evo skoro cijelu sedmicu ne mogu ništa da napišem. Pročitao sam sve i samo ću reći nek nam je Bog na pomoći kakvi smo mi u glavama. Evo ne znam koja je ovo godina pisanja po forumima i non stop se stvari ponavljaju. Nikako da shvatimo par stvari. Nabrojat ću redom.
- kultura dijaloga je osnova veličine svake organizacije pa tako i sportske, a samim tim i njenih navijača. Predlažem da bilo kakve iole ružna riječ se briše i sankcioniše. Mislim da je ADžem pogriješio... je jedini način iskazivanja kritike koji bi ja dozvolio. Isto je i prema ostalim lošim stvarima
- mi pravimo klub iz temelja i ovo je jedini ispravan način vjerujete mi. Ima grešaka. Ja prvi kritikujem ali na način da mi niko nikad nije rekao da sam mrzitelj kluba mada me niko ovdje ne zna. Čak mi se neki i povjeravaju putem pp-a. Uvijek sam za poštene ljude koji imaju iskrene namjere pa makar u nekom segmentu i manje znali. Naučit će.
- nemoguće je napraviti ekipu za mjesec dana i to svi znamo pa hajde onda da to jednom ispoštujemo. Kritikovati možemo ali na način već gore objašnjen. Provjera i Adžem šta i kako može sa kojom ekipom i lako je biti genreal poslije bitke. Niko ne zna kako bi završili tekmu da je bilo tako kako vi to vidite da je trebalo biti. To je ŠBB KBB.
- molim vas komentarišite nakon što sagledate sve a ne odmah na prvu, pa zato molim da admini zabrane temu za vrijeme i poslije tekme na 24 sata. Molim vas da sve pažljivo saslušate prijenego napišete. Stranice se ispisale o nekim situacijama na promociji juga, a sve pogrešno, a niko da presluša šta je stvarno rekao SM. Onda Adžem se ismijava radi divje izjave subota subota i možda je bolje što smo ostali sa igračem manje, a čovjek nije ništa pogrešno rekao kad uzmete kontekst u kojem je to rekao. Lijepo je obajsnio i tok tekme sa Širokim. Ne znači ako kaže da su pali energetski da je to nedostatak kondijcije. To su dva različita pojma. Isto tako ima i drugih dijelova fizičke pripreme koji su jako bitni kao npr period oporavka nakon sprinta, eksplozivnost i sl.
- ovo je liga totoalno suprotna od Evrope i ti da bi bio uspješan na oba pravca moraš imati različite profile fudbalera. Ovdje se igra pomalo seljački nogomet i ne može nikako u Doboju kod Kaknja mali Šaban doći do izražaja. Isto tako ni Čomor u Evropi, ali u Kanju na onom terenu i uz onaj način suđenja Čomor je igračina.
- ovu ligu je teško izdominirati i biti mnogo bolji od ovih ekipa koje igraju ako se ne baviš prljvaim rabotama. Isto tako nema više ovdje ekipa koje možeš lagano dobiti. Ne dobija ni Zriinjski lagano iako jedini ima neku igru realno. Taj Zrinjski je prvih mjesec dva pod Blažom isto tako užasno izgledao kao mi sada. Kaže neki dan komentator na SK Venger kao da je novi trener pa probava nešto novo a ne neko ko je imao istu ekipu. Znači da novi treneri obično traže najbojlu varijantu u startu jel tako. Možda je i ono protiv GOŠK bilo dobro jer je bilo iznenađenje i samom Musi, koji je to na kraju i priznao.
- Željo je jedan pokret koji je godinma bio svi za jednog jedan za sve i ovaj gore link je primerj onoga šta je Željo ustvari. Mi smo se razmazili zadnjih godina. Željo je prije igrao i druge lige i bušio ga Zmaj od Bosne 9:1 ali nikad nije bilo više negativnosti nego sada kada možda imamo i najveći zamah u samom radu kluba i kada smo u prilici da se izdignemo iz ove sredine. Međutim kod nas ovi sa juga misle da kritika ide prema njima jer su debili a ustvari mi želimo da budu još bolji. Isto tako ove krtice oko kluba nisu Željovci. Zato ja ne želim više nikad da vidim Bekrića na terenu taman bio ROnaldo. Dokazane šupke ne mogu. Željo može napriejd samo ako smo zajedno. Svi ćemo profitirati. Bit će i posla za prave članove, za navijače i da zarade ako Željo bude veliki. U suprotnnom samo sitni šićar za grupicu blizu izvora. Bit će i zadovoljstva puno. Druženja. TO je ono što je Želju uvijek činilo velikim klubom mladi moji fini momci (nadam se da ćete razumejti jer ste mladi) i papci sa fejsa (ovi će teško razumjeti ali eto)
- Ovo što se tiče igračkog kadra ide dobro, samo sad treba dovesti još par igrača da se može iznijeti ova polusezona. Sve sam veći optimista u vezi Adžema ali mora dobiti i podršku. Ova liga je takva da se pravim zalagenjem i koncentracijom može osvojiti i sa ovim igračkim kadrom, ali uz malo širine. Znači svaka tekma kao da je Evropska i Željo je na vrhu. TO Adžem treba prelomiti kod igrača. I ne smiju psihiči padati. Za sve to treba malo vremena. Ovdje kod nas kažu jooj Široki pogodio stativu imali smo sreće, a na isti način i sa iste pozicije Zec u prvom poluvremenu šutirao sam bio malo neprecizniji. I kod stative je Veca bio na lopti. Široki je nparavio jednu dobru šansu a to je Menalo kad je pogodio prečku. Ostalo ništa ozbiljno. I naravno da će se Adžem prilagodjavati uigranijoj ekipi. nismo mi bolji samo zato što se zovemo Željo. Morate pogedati realno da je Željo u ovom momentu u podređenom položaju u odnosu na Široki i zbog uigranosti i zbog navike na novog trenera. Čak i kad imaš mnogo bolji igrački kadar ovo može biti problem, a pogotovo sad kod nas je to u par deka. Taj isti Široki je mongo iskusnijem i uigranijem Želji napravio deset šansi prije tri mjeseca. Morate jednom pogledati cijelu sliku a ne samo dio mi smo Željo. I veilki klubvi imaju periode stagnacije i pada jer se sa vremena na virjeme mora praviti nova okosnica tima. Nismo mi puno bolji od MLadosti nego je Barsa od Las Palmasa. naprotiv Barsa je mnogo bolja od njih nego mi od Mladosti. DOsta s manjei razlike u budžetima što dovodi do toga da dvije pogrešen ili prave procjene dovođenja igrača mogu dovesti i do bolje ekipe koja ima manji budžet. TO je teže Las Palmasu jer Barsa kupi sve što valja.
- molim vas dajte da baštinimo vrijednosti Željezničara, a ne da se bavimo glupostima. I Bog će nas tada pogledati. Ova sreća koju naki spominju je možda baš zbog toga što smo pošteni, dok drugi nisu pa je nemaju. A posložit ćemo mi to sve ako Bog da. Bit će Željo opet šampion, ali nije to cilj postojanja kluba niti vrijednost kluba. Željo je postao veliki kad je bio mali jer je baštinio vrijednosti. Sad kad je veliki u našim okvirima, ustvari je mali zbog toga jer ima navijače koji omalovažavaju i ne baštine vrijenosti. Kad skontamo da svi činimo Želju bit će nam lakše.