Sjevernu tribinu su izgradili u dva mjeseca, bukvalno izbetonirali brdo za nesto jace od mjesec, da bi ispunili kriterije vezane za kapacitet. Zapadna tribina im je san snova i volio bih ovakvu na nasoj GrbaviciLeon_Professional je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 9:10 pmOva Rujevica ima tribinu ista skoro kao istok kod nas. Ovaj "sjever" im je manji nego nas, "jug" im jedno tri cetiri reda za gostujuce navijace kafez napravljen. Eh ne znam kakva je ova s koje snimaju.
Ali kad bi mi Jug napravili Grbavica bi bila za ovo Wembly.
Samo podloga im je fantazija.
Ako se ne varam kostalo ih je 8 miliona kuna.
Kad bi nam savez i Uefa odradili ovakav teren uz izgradjen jug, Grbavica bi bila jedan od ljepsih stadiona u regionu.

Ali kostala je ogromne pare, pogotovo ovaj krov. Ja mislim da im je Rujevica zajedno sa ostatkom trening kampa kostala preko 20 miliona eura.
I jos jedna stvar. Da bi sve oni ovo dobili, morali su se rijesiti Kantride na jedan duzi vremenski period. Njihov novi vlasnik Volpi im je obecao rekonstruisati Kantridu, ali od toga nista, sada se izvlaci na to da su mu naftni poslovi u krizi. Mislim da je njemu krajnji clj da proda zemljiste na kojem je sada Kantrida, jer je izuzetno dobra lokacija, odmah do mora, odlicno za hotele i sta sve ne. Zamislite samo da nas neko preuzme, odselimo sa Grbavice u novi trening kamp sa ekstra stadionom negdje u Novom Gradu, i obecanjem da ce nam nekad u dalekoj buducnosti rekonstruisati Grbavicu za 50 miliona eura, po svim najvisim standardima. I godine prolaze, prolaze, a Grbavice nema.
Neke stvari se zaista ne mogu kupiti novcem. Draza mi je hiljadu puta ovakva Grbavica, koju navijaci zajedno sa upravom vrijedno obnavljaju i uredjuju, nego da neko dodje i iskesira ogromne pare, a da ne znas njegove stvarne namjere i jos ostanes bez Dolice cupova.