ponosannavas je napisao/la: ↑sub avg 19, 2017 12:12 pm
arctg je napisao/la: ↑pet avg 18, 2017 9:00 pm
Na našim ulaznicama za jug su naznačeni ulazi "B2, B3 i B4". Znači ponavlja se situacija od pretprošle utakmice na najružnijem stadionu u zemlji, odnosno tampon zona na jugu, prema istočnoj tribini. Daju ti tribinu i skrate ti je tampon zonom. Plus su opet postavili samo jedan predulaz na kojeg moraju ući i ovi sa ulaznicama za jug i ovi sa ulaznicama za zapad, pa tek pred samim tribinama se razdvajati. 5.000 ljudi na jedan ulaz, širine jednog metra. Da ne napominjem neuslovne ulaze na samu tribinu, stepenice, kapije i toalete koje nisu u funkciji. Ako na to još dodamo četničko paljenje našeg stadiona od strane krmadi koja se predstavlja kao navijači tzv. FK Sarajevo, neka svi iz Kluba odmah podnesu neopozive ostavke ukoliko su im zauzvrat obećali i promil više od 5% na narednoj utakmici i striktne mjere osiguranja na našoj ljepotici, Grbavici. Odmah! Također, ako imaju imalo obraza, sa krmadima više nikada neće napraviti zajedničku press konferenciju niti potpisati bilo kakav "memorandum". Obratite pažnju, gospodo iz Kluba koja ovo čita. Igranjem sa ovim stvarima igrate se direktno sa ljubavlju i odanošću onih koji vas podržavaju na vašem teškom putu da od Željezničara napravite giganta!
Ne volim fakat ovakvu retoriku. Obecali su im vise od 5%. Evo svi portali au to prenijeli. I sad treba da otjeramo upravu jel tako?
Ja vjerujem da ce uprava stititi navijace nase ali ne mozes ovako na prvu govoriti. Uprava vodi i politiku
kluba kako god to ruzno zvucalo. Nikad ne znas sta uprava zeli da postigne. Koliko si mogao upratiti recimo kanton propagira derbi i evropske tekme Zelje i Sarajeva. Pricalo se i sa policijom. Nama vlast treba jer reci cu ti ovi nam nimalo nisu naklonjeni. Zabiravljas da mi gradimo stadion. Da nismo dobili jos sve dozvole. Da treba i dalje da nas paze. Vi ne znate milion stvari kako funkcionise sve ovo u ovoj fucking drzavi. I u dosta uredjenijim nije lako nekad. Nase je da odemo na tekmu. Sve sto nam bide smetalo na toj tekmi treba da kazemo, da iznesemo upravi. Ispred navijaca to trebaju uraditi vodje grupe. I zbog toga ja trubim o tom udruzenju nasem. I onda na osnovu toga ide reakcija nasa. Derbi treba graditi a ne sumljam da ce pitari adekvatnu reakciju dobiti za sve sto zaseru, ali moras shvatiti da nije sve tako jednostavno i iskljucivo kqko to ti vidis u ovom postu. I vidim da imas i ove koji to podrzavaju. Bitno je dugorocno izvuci nama bolje i sad zasad u tim stvarima ovi iz uprave imaju punu podrsku. Vrlo vrlo rijetko su kiksali i to sitne stvari oko administracije, organizacije, prava, ekonomije, politike i sl. Inace ***** bi mi vidjeli onu tribinu. Ako kiksaju prvi cu ja reci kao sto kazem za sportski dio odmah cim vidim anomaliju.
Derbi se ne može graditi jer je mrtav, ne postoji više. Zahvaljujući prvenstveno krmadi i papcima koja se predstavljaju kao navijači bordo kurve, a onda i papcima iz naših redova. Tema nije vlast i ne znam otkud sada uvodiš MUP, Općinu i Kanton u priču, već čisto poštovanje propisa i pravila Saveza. Govorimo upravo o uslovima. Sa ovakvim uslovima kojeg nam je priredilo tzv. FK Sarajevo, kiksali su. Ako je našima normalno nakon ovakvih uslova svojim navijačima na lavoru dati krmadima puni komfor na našoj Grbavici (prilaz stadionu, velik broj karata, stolice, krov, toaleti), onda imamo veliki problem. Još bih da te upitam, znaš li pravi razlog zašto su krmad bojkotovala zadnji derbi na Grbavici? Sa ovom pričom o nekakvom udruženju, vođama grupe i sl. ipak bih rekao da ti ne znaš kako neke stvari funkcionišu u ovoj državi.