Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet avg 18, 2017 2:14 pm

Tuborg ili Varadero? :DD:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Okolele
Kontakt:

pet avg 18, 2017 2:24 pm

Najjaci su mi ovi bivsi i sadasnji igraci kad dan prije derbija pocnu da palamude kako znaju sta derbi znaci i bla bla a kod krene utakmica izgube se ko budale..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Charlie Sheen
Kontakt:

pet avg 18, 2017 2:27 pm

Jel Zeba odigrao ikad derbi da valja?

Hurmasica
Kontakt:

pet avg 18, 2017 2:28 pm

phpBB [video]

:D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

kb80
Kontakt:

pet avg 18, 2017 2:40 pm

Izvinjavam se, ali vidim da su se nasli uvrijedjeni neki ljudi i nadam se da ce im ovaj tekst pomoci da shvate na koga se mislilo, jos jednom izvinjavam se i necu vise ...

Tekst koji govori o skoro pa zaboravljenim vrijednostima dira u srce. Prenosimo ga u cjelosti:

“Na danasnjem vaktu, biti Sarajlija je veliki kompliment, cast i privilegija. Ne zato sto si stanovnik glavnog grada jer Sarajlijom ovim putem ne smatram sve ljude rodjene u ovom gradu. Sarajlija je nacin zivota. Isto kao sto pojam papak nema veze sa mjestom rodjenja, nego nacinu zivota koji je u kontru onom sto ja danas kod nas u gradu zovem sarajevski, kontra od onog sto ja danas smatram Sarajlijom. u Sarajevu se mozes roditi i biti papak, itekako, kao sto mozes biti rodom iz Klokotnice, a veci gospodin od ovog sto je odrastao u najstarijim sarajevskim mahalama.

To je stvar kucnog odgoja. Od rodjenja, roditelji te uce kucnom odgoju i kulturi ponasanja. Uce te da je red prvi pozdraviti starijeg od sebe, pomoci nani iz mahale ponijeti cekere, pricuvati vrata od avlije ili haustora starijem od sebe, otvoriti vrata kafica ili marketa nekoj djevojci koja uopste ne mora biti tu sa tobom. Kad persiras drugu osobu, ne znaci da je stavljas na veci nivo od sebe, nego i od sebe pravis gospodina u nivou te osobe koja je zasluzila tvoje persiranje.

Postovali smo starije. Nekad smo se takmičili ko će se prije ustati u tramvaju? Ko će pomoći komšinici iznijeti cekere sa pijace? Ko će pomoći starijim da pređu ulicu? Nismo čak ni igrali lopte u ulici od 3-6 da pustimo komšije da se odmore od posla. A takav je i bio kućni red koji nije bio napisan, potpisan, ovjeren i okačen u svakom haustoru kao sada. Tom redu su nas prvenstveno učili roditelji. Tom redu su nas odgajali u školama.

Čuvali smo tramvaje kao da su naši. U 33 godine zivota u Sarajevu nikad nisam ni inicijal napisao flomasterom u nekom autobusu, a kamo li isjekao sjedište nožem, razvalio vrata ili prebio revizora? Stitili smo slabije, nas su stitili stariji, postovali smo komsije, u gradu kad pojedes cokoladicu nismo omot bacali na ulicu…..biti Sarajlija nema veze s rodnim listom niti adresom stanovanja. Biti Sarajlija je ono sto si ti. Od trenutka kad ujutro otvoris oci do trenutka navece kad ih zatvoris. Sarajlija je tvoje ponasanje, odgoj za koje skole nema. Ili jesi ili nisi. Zato volim sve ljude koji to jesu. Zato volim SARAJEVO!!!”

Zvonimir Nikolic

Okolele
Kontakt:

pet avg 18, 2017 2:43 pm

Samo kad pomislim da ce Zeba na svaki jebeni kontakt padati i traziti faul muka mi dodje..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ponosannavas
Kontakt:

pet avg 18, 2017 2:56 pm

Papak je papak nema to veze sa mjestom rođenja. @barbarez nije ciljao na mjesto rođenja. Bar ga ja tako nisam shvatio. Željo je pokret. Željovci imaju poseban način ponašanja i trebamo se svi tome prilagoditi odakle god da smo. Mi koji baštinimo taj način ponašanja moramo primjerom na tekmama pokazati da je tako i osuditi sve kontra toga. Mi stariji zbog toga i kritikujemo jug nekad. Moramo se izdići iznad ustaljenih načina ponašanja koji trenutno vladaju u gradu i državi. Moramo biti primjer promjena i mi na tribinama kao što su naši u upravi sa porezima i sl stvarima. Molim vas da to poštujemo. Osjećat ćete se svi bolje. zar nije lijeop kad cijeli stadion pjeva Grbavicu i nane i dede i djeca. Zar nije lijpo kad se niko ne presrtraši a ne kao što se desilo da bubne granata sad na tekmi protiv Borca. Traume mi neki imamo iz rata. Zna li to taj mali kurton koji je to bacio. Meni su morali stravu saliti poslije. Svi se mi lijpo osjećamo kad ona koreografija pukne. P aneki fin transparent. Pa pjesma neka koja grmi i gori. A vala ne znam da je ikom lijpo kad se psuje kolektivno. Hajmo biit primjeri ljudi majka mu stara.

Manijak do kraja.
Kontakt:

pet avg 18, 2017 3:14 pm

https://fkzeljeznicar.ba/foto-zeba-dat- ... iti/27811/

čim nekeo ovo izjavi izgubimo - tako je bilo i prosli derbi i protiv aika.

Edis Mulalic 1921

pet avg 18, 2017 3:14 pm

Izvinite na peglanju ako je bilo,a posto sam u nekoj frci zna li neko hoce li se sutra ujutru moci uzeti zapad barem u fan shopu kod nas? Hvala.
Modus vivendi !

Reha1921
Kontakt:

pet avg 18, 2017 3:16 pm

Kako je naš portal još ranije pisao, nekadašnji prvotimac Željezničara Ognjen Đelmić blizu je povratka na Grbavicu, ali ukoliko se dogovor finalizira, pravo nastupa će imati tek u proljetnom dijelu sezone.

Prema saznanjima portala misamosjedimouredakciji.ba, Đelmić je već postigao načelni dogovor sa Plavima, ali još uvijek nije riješio potrebnu papirologiju nakon raskida ugovora sa Debrecenom i s obzirom da je prelazni rok u Premijer ligi okončan, tek bi u drugom dijelu sezone mogao konkurisati za sastav Željezničara.

Đelmić je igrač sa bogatim premijerligaškim iskustvom, a dres sarajevskih Plavih je sa dosta uspjeha nosio u sezoni 2015/16.

bogi
Kontakt:

pet avg 18, 2017 3:19 pm

Plava Porodica je napisao/la:
pet avg 18, 2017 10:10 am
Leon_Professional je napisao/la:
pet avg 18, 2017 10:05 am
Nadji dedi na laptopu mojawebtv i pusti kad krenes. Nek se vrti ona najava dok ne pocne tekma :D
Kad se zavrsi nek ga preklopi i cao :D

Sinan saznaje da je Djelmic blizu potpisa i da ce u sljedecoj sedmici biti prestavljanje.
Ma ostavio bih ja njemu i laptop i telefon nije belaj, samo ne vidi čovjek na tome :ganja:

Hajde Đelmaaaa
HDMI kabal i spoji mu na TV :D
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

barbarez
Kontakt:

pet avg 18, 2017 3:24 pm

@ponosannavas brate pametnom je i isaret dovoljan.
Ja ono nisam napisao da bi se raspravljalo za i protiv. Ono je je surova istina. Na pada mi na pamet da se pravdam, kako nisam pisao protiv ljudi rodjenih van Sarajeva, vec protiv papaka i sirovina, koji ne znaju vrijednosti i adete Sehera. Cinjenica je i da se struktura stanovnista promijenila i da joj sav sljam dosao i Sarajevo. Mogu ja prihvatiti i da me neko pogresno razumije, ili da nije shvatio sustinu, mozda se neko i pronadje u tekstu. Ali je cinjenica takva, da se sve vise odgajaju generacije koji imaju sve manje Sarajevskog smeka, nasih fora, zajebancija, mangupskog i lijepog ponasanja. Da li je to zbog roditelja ili necega drugog, ne znam, ali dokazi su tu. Kako u zivotu, tako i u tom samom derbiju.

Reha1921
Kontakt:

pet avg 18, 2017 3:28 pm

Nadam se da ce Ado u skorije vrijeme ubaciti i malog Hrvanovica ono sto sam gledao kad je igrao u Juniorima bilo je super momak je bas masina kad vec Đelma ne moze se prijaviti za ovu polusezonu valjda malog ubace nista nas nece kostati.

Okolele
Kontakt:

pet avg 18, 2017 3:31 pm

Cuj tek od polusezone a garo kod pita za dvije tekme moze igrati..

bogi
Kontakt:

pet avg 18, 2017 3:33 pm

Reha1921 je napisao/la:
pet avg 18, 2017 3:28 pm
Nadam se da ce Ado u skorije vrijeme ubaciti i malog Hrvanovica ono sto sam gledao kad je igrao u Juniorima bilo je super momak je bas masina kad vec Đelma ne moze se prijaviti za ovu polusezonu valjda malog ubace nista nas nece kostati.
i Hajdareviću se isto nadam pored Hrvanovića, obojica su u juniorima bili TOP igrači plus se priča da se baš zalažu na treningu :D
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Vrag

pet avg 18, 2017 3:34 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
pet avg 18, 2017 2:27 pm
Jel Zeba odigrao ikad derbi da valja?
Ne znam da je i jednu jacu utakmicu odigrao dobro. Derbi nikad, izgubljen. Nema ga

LARSSON
Kontakt:

pet avg 18, 2017 3:34 pm

Okolele je napisao/la:
pet avg 18, 2017 3:31 pm
Cuj tek od polusezone a garo kod pita za dvije tekme moze igrati..
A Kajkut?

Leon_Professional
Kontakt:

pet avg 18, 2017 3:49 pm

Iako se pisalo da ima papire ipak ispalo ovako.
U ovim okolnostima ja ga ne bi dovodio i vezao nekim duzim ugovorom od pola godina, naravno za ocekivati je da to nece on, ali na ljeto opet imas vise igraca i mladjih, takodjer jos i na zimu se moze potraziti igrac. Djelma svakako od zime moze igrati.

azbaha
Kontakt:

pet avg 18, 2017 3:51 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pet avg 18, 2017 3:49 pm
Iako se pisalo da ima papire ipak ispalo ovako.
U ovim okolnostima ja ga ne bi dovodio i vezao nekim duzim ugovorom od pola godina, naravno za ocekivati je da to nece on, ali na ljeto opet imas vise igraca i mladjih, takodjer jos i na zimu se moze potraziti igrac. Djelma svakako od zime moze igrati.
Ma u biti ono sto sam i govorio 1+2, mislim da on ne bi dao ugovor manji od godine dana

MosaLjoze
Kontakt:

pet avg 18, 2017 3:54 pm

Ljudi do kad se karte mogu kupit danas i jel se sutra mogu negdje uzet?
Mi smo Željini, Željo je naš

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava