Sad ja bio par ljudi uzima
Moze li nas biti vise od kitara?
Pojma nemam. Napravljena je, a i dalje se pravi ruzna atmosfera oko Kluba, sto direktno utice i na posjetu.
Bosanski lonac je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 5:58 pmU kut desni, vratnica udbaša,
u 93. minutu zabija ga Saša.
Kajkut
Kajkut
Kajkut
Da ne bi bilo zabune,Okolele je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 5:59 pmBosanski lonac je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 5:58 pmU kut desni, vratnica udbaša,
u 93. minutu zabija ga Saša.
Kajkut
Kajkut
Kajkut![]()
Prosli put ja pitam sto ne igra kazu povrijedjen, a vidim sad ga stavljaju u prvu. Pa ne kontam, ako ga je Ado kaznio protiv Borca da ne igra, sto bi igrao sada.
Svaka cast, sjecam te se sa org-a, nadam se daces cesce pisati, da te ono od prije par mjeseci nije pokolebalo.Fanzi je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 1:39 pmLako je ići lakšim putem.
Nazvati klub komunistički oku prijatno, pa kad ne ide identificirati ga sa gradom. Lako je uzeti tuđe igrače, tvrditi da se to nije desilo. Lako je dobiti gradski stadion, gradski je, nije tvoj. Lako je poslati svoje igrače da šire istinu o stradanju u zemlji, nije hvaliti se time normalno. Lako je dodvoriti se ponovo drugoj vlasti, obući drugi dres identiteta i baciti ga ponovo. Lako je prodati klub. Lako je prodati derbi, paliti i rušiti, tvrditi da su svi jednako krivi ili da su drugi krivi nije normalno. Postaviš rezultat prije davanja šanse klincima. Uvijek se gledalo u tuđu avliju i podapinjalo, nikada store nisu bile zavrnute.
Najlakše je nakon svega toga tvrditi da je sve zapravo obično sportsko rivalstvo.
Mi smo odabrali teži put.
Dresovi nikada nismo mijenjali, oduvijek smo bili radničke klase krilo.
Imamo vlastiti stadion. Naši igrači su ostali sve vrijeme rata s nama. Nikada samo sarajevski, oduvijek bosanski, nikada samo bosanski oduvijek svačiji omiljeni Klub. Dali smo više prilika djeci sa ulice nego čitava država da pođu sa svojim snovima, stvarali iz ničega nešto.
Bilo je sličnih dilema o sudbini Kluba i razmirica među nama i prilika da se zauvijek raziđemo, nikada posustajali nismo. Drugima se nije desilo da gube svoje članove, nama jeste i ustrajemo.
Ugasili ste budućnost svog Kluba prodajom. Pokušavate ugasiti i derbi.
Mi cijenimo stare vrijednosti. Prave prijatelje spaja nešto uvrnuto. Mi smo Manijaci. Dolazimo.
Ne.djoxxx1921 je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 7:10 pmJednom u zivotu apaurin popio, i evo danas sam morao. Vec me pocela nervoza hvatatpa da pitam ove malo strucnije, ide li apaurin i piva?
![]()