Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

black64
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 17, 2017 9:19 am

storm_raider je napisao/la:
čet avg 17, 2017 7:44 am
Kod nas je 'in' biti strucnjak. Jako dobri postovi jucer, svaka cast svima. Upravi nedvojbena podrska!!! Kao i Cenanu!
Samo oni koji imaju skriveni motiv su protiv ovih ljudi u klubu.Bivse rukovodece strukture (sta i kako su radili svima jasno),menadzeri i njihove agencije (nema vise hajrovanja od igraca),bivsi treneri sa fokusom na one iz omladinskog pogona (rostilj piva participacije za turnire te uzimanje kesa za clanarine)ljudi koji su bili u klubu a svojim nesavjesnim radom ucinili stetu klubu od par miliona KM (tuzbe sudjenje inspekcije problem),navijaci preciznije par njh (nauceni od bivsih uprava da uzimaju i ne dizu prasinu i kao takvi itekako odgovorni za stanje u koje su bivse strukture dovele klub).Svi ovi pobrojani su u velikoj manjini u odnosu na one koji su apsolutno uz ovu upravu.Jedina njihova prednost je ta sto su grlati i napadaju ne zbog kluba vec zbog svojih interese a i strahova.MISKE NI MILIMETRA !!!

Ajzea
Kontakt:

čet avg 17, 2017 9:22 am

Ma ni milimetra Senade !

ponosannavas
Kontakt:

čet avg 17, 2017 9:25 am

ja sam ovdje na forumu a i na onom tamo već odavno pričao i pričam non stop o dvije stvari a to su udruženje navijača i vijeće staraca tj upravni odbar za sport sačinjen od naših sijedih glava Ivice, Miše i sl. Taj bi upravni odbor donošenjem odluke o bilo kojem dijelu sportskog segmenta dobio podršku svih navijača sigurno: Isto tako ta odluka bi uvijek bila sto posto ispravna, mada nikad u sposrtskom segmentu ne znaš dok se ne počne raditi. Možda se ni Murinjo nebi snašao nekad ali bi to ove naše sijede glave prepoznale na vrijeme. Nek im se i plati nešto. Nek malo šetaju i prate kako rade treneri u omladinskom pogonu itd itd, nek daju glas za sportskog direktora.
Udruženje je druga bitna stvar, jako bitna, jako jako. Može se to i kroz članstvo vezati, ali može i ovako, nešto kao bordo prijatelji ali mi bi bili pametniji valjda. Imali bi nekog člana uprave i par ljudi u skupštini koje bi to udruženje biralo. Milion tu caka može biti. Davali bi prijedloge za npr prodaju karata i svega što se tiče nas ko gledalaca. Onda im ne treba forum da čitaju šta treba promijeniti. ISto taako to na jugu rade njih pet šest koji upravljaju sa ostatkom juga. POnovit ću ja sam zadnjih godinu dana oduševljen kako je jug izgledao i ponašao se izuzev tog nekog asortimana pjesama koji je loš relano. Bilo je i tu sviejtlih momenata rijetko. Sad nakon odlaska ove grupe igrača koja nas je opstruirala sve vrijeme vidim da je ovaj jug ustvari navijao za te igrače a ne za Želju. Divio sam se podršci tim igračima u teškim momentima, a sad izgleda vidim da je to bilo zbog pojedinih igrača a ne zbog Želje. Nadam se da griješim. Ćenan ima grešaka. Ovaj prelazni je dobar. ALi prozivati čovjek i sad paliti baklje je užas. POjedini komentari me ne zabrinjavaju. Rekao sam vam da mi je drug pričao za par Željovaca koj emi svi znamo kako su u Kaknju govorili u smislu nek su istok napravili sa podsmjehom. Odron je to. Znam da je jedan od njih bio blizak bivšoj upravi. Taj više za mene nije navijač vjerujte mi: dovode nas do podjela. Zbog toga je jako bitno imati udruženje kao nekoga ko će reći ima da Adžem im podršku i ova uprava i koje će reći kad vidi da se opet uključuju neki odron ljudi (nedo Bog) da su protiv njih i da oni nemaju šta tražiti u Želji. Ne može više Bekrić igrai u Želji i kapak. Tu bi bile bivše vođe koje su vodile navijanje kao JAva, Pičuga i sl koji se imaju muda svima suprotstaviti pa i ovom malom broju fol mangupa koji traže lovu i sl (ako je istina), ali koji će isto tako ukazati upravi ali i pomoći jugu kad im trebaju neke stvari tipa za transparente, prevoz i sl. Glas razuma navijača. PLavi zid. Ali samo iskreni navijači. Svima se sjetim familije koji rade za svoj interes. U svemu sam počeo tražiti vlastitu korist u životu i ništa neću da radim džaba. Željo mi je još samo ostao. TO je ljubav jedina i neću dozvoliti da se pojedinci igraju sa tim zbog svog ega.
Evo sad vdje molim svu raju sa juga da, ako postoji pritisak od pet šest indijanaca da se pale baklje namjerno, da napuste kop. Nek sjednu negdje drugo. Nek dođu na sjever. Pogurat ćemo ih sa parama za kartu ako treba. ***** ti više mentalitet i bezobrazluk sarajevski. Što je najgore u slučaju neke loše igre skandiranje bi bilo podržano od raje koja nema pojma o svemu. Zbog toga je bitno da se nas hiljadu dvije skupi. Mi koji smo trijeznih glava i da napravimo svoj kop. Pa da vidimo.

EDIT: bilo bi dobro da se krene i ovaj jug praviti aBd in shaa Allah pa da se i tu malo prebaci sve na sjever. Da se malo navija ko pravi Željovci. Nek malo nauče kako to ide.
Zadnja izmjena: ponosannavas, dana/u čet avg 17, 2017 9:28 am, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

čet avg 17, 2017 9:27 am

sve je to u suštini vrlo jednostavno. kako rekoh, u skupštini ne sjede kinezi. ne sjede predstavnici nekog gazde koji je platio, kupio udjele ili prava. ne sjedi bakir izetbegović ili neki drugi političar sa dva drota i pet tjelohranitelja. sjede obični ljudi od kojih svako ko duže prati želju, zna bar dio. pa prezentirajte skupštini taj bolji program, i bolji sastav uprave. prezentirajte i kako bi vi "uredili sportski segment", ubijedite (i platite) vi nekog amara, refika ili marija da bude "pravi" sportski direktor ili menadžer, umjesto ćenana.

naravno, ovo nije opcija u stvarnosti. "uređenje sportskog segmenta" = vraćanje izgubljenih talova i privilegija jedne grupice...
gradi željo boli te *****

ponosannavas
Kontakt:

čet avg 17, 2017 9:31 am

ChWilla je napisao/la:
sve je to u suštini vrlo jednostavno. kako rekoh, u skupštini ne sjede kinezi. ne sjede predstavnici nekog gazde koji je platio, kupio udjele ili prava. ne sjedi bakir izetbegović ili neki drugi političar sa dva drota i pet tjelohranitelja. sjede obični ljudi od kojih svako ko duže prati želju, zna bar dio. pa prezentirajte skupštini taj bolji program, i bolji sastav uprave. prezentirajte i kako bi vi "uredili sportski segment", ubijedite (i platite) vi nekog amara, refika ili marija da bude "pravi" sportski direktor ili menadžer, umjesto ćenana.

naravno, ovo nije opcija u stvarnosti. "uređenje sportskog segmenta" = vraćanje izgubljenih talova i privilegija jedne grupice...
Kako ti to uvijek lijpo sažmeš :) Tako je. Daj da vidimo taj plan tih stručnjaka za sport.

black64
Kontakt:

čet avg 17, 2017 9:39 am

ChWilla je napisao/la:

Bravo ChWilla.Kritika sama po sebi ne znaci nista ako se svodi samo na pljuvanje.Izadjite sa strategijom,planom,nekim boljim nacinom funkcionisanja kluba.Lako je reci nesto ne valja al tesko je nesto predloziti i pametnu koju reci.

bablaz
Kontakt:

čet avg 17, 2017 9:44 am

Igrače ne treba dijeliti na stare i mlade. Po meni Bogičević je napravio takvu glupost protiv Borca (kad je pokušao zaustaviti rukama prozivničkog igrača u 16-tercu), protiv Slobode. Graovac također napravio glupost protiv Zete, pa protiv MDK, i iskreno i njemu na ruku ide Kemina greška u Kaknju, jer je bio na petama i nije imao dobar pregled igre. Isto tako Bogičević u Zenici prošle godine, kad smo razapeli Zahirovića. Znači po meni kvalitet sva tri stopera je tu negdje. Isto tako i za Žerića, jest poslao glup poprečni pas, ali također imamo i iskusnije igrače koji prave slične gluposti. Zeba (glupost od prekršaja protiv AIK-a, visi stalno sa onim padanjem , samo je pitanje vremena kad će sudije prestati svirati onakve prekršaje. Ramović isto tako izgubi loptu često, ali se barem bori. O Jovanu ne treba ni trošiti riječi, mada je on po meni naš najbolji veznjak). Znači kvalitet igrača je takav da svi griješe, samo se nečije greške gledaju pod povećalom, jer je mlad. Po meni, ako Anel, Žerić, Mujagić, Hrvanović (nisam ga gledao uživo), Osmanković, ne budu u najužem izboru za prvih 11 početkom iduće sezone, i nemaju kvalitet.

ChWilla
Kontakt:

čet avg 17, 2017 9:45 am

i sreća pa je tako i to može. lako, vrlo lako je moglo biti drukčije. onaj ko da pare, ne mora ni sjediti nigdje, može na papiru ne biti ništa.

mogli smo ne biti rastoderovi isto ovako k'o što sarajevo nije tanovo... :kafa:

Plava Porodica
Kontakt:

čet avg 17, 2017 9:49 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:
čet avg 17, 2017 9:16 am
odnos snaga je takav, da bi bilo kakvo skandiranje sa juga ili pozivi na "rusenje" dovelo do toga da jug u tome ostane sam.
bili bi izvizdani od ostatka stadiona, sikanirani od ostalih navijaca a sasvim je sigurno da bi ostali i bez dijela onih koji danas jesu na jugu.
takav scenario niko ne zeli niti kome moze biti interes. odnosno, zeli ukoliko nam je neprijatelj.

ovo sto pojedini napisu negdje smatram njihovim licnim stavovima a nikako stavom grupe. svako ima pravo na svoje misljenje bez obzira na sve.
zelim vjerovati da na jugu postoji jos toliko razuma da shvate o cemu se ovdje radi i da je podrska jedino sto nam u ovom trenutku moze valjati. sve ostalo nas vodi u podjele, sukobe, prepirke i sl.......a iz toga se nece roditi neki hajr.
Bravo.
Ko imalo razmišlja svojom glavom neće se navesti pod uticaj osobe. Ja i sam najčešće stojim u kopu, ali se ne slažem sa stavovima pojedinaca. Navijam, jer prije svega to nešto Želji znači , a i utakmicu lakšem podnesem , inače bih sebi jaja grizo.
Ali očito imamo različita gledanja na sadašnju situaciju, neko od nas površinski gleda, što ne znači da ja i dalje neću biti u kopu. Naravno da hoću, tu sam krenuo prije 15-tak godina kao osnovac, tu sam i danas. Ako krenu dublje prozivke, u šta opet čisto sumnjam, dobiće prvi zvižduke od ćoškova kopa, tu su malo starija raja,koja je isto tako ostala nijema i na prozivke Ćenana.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ponosannavas
Kontakt:

čet avg 17, 2017 9:51 am

Plava Porodica je napisao/la:
odnos snaga je takav, da bi bilo kakvo skandiranje sa juga ili pozivi na "rusenje" dovelo do toga da jug u tome ostane sam.
bili bi izvizdani od ostatka stadiona, sikanirani od ostalih navijaca a sasvim je sigurno da bi ostali i bez dijela onih koji danas jesu na jugu.
takav scenario niko ne zeli niti kome moze biti interes. odnosno, zeli ukoliko nam je neprijatelj.

ovo sto pojedini napisu negdje smatram njihovim licnim stavovima a nikako stavom grupe. svako ima pravo na svoje misljenje bez obzira na sve.
zelim vjerovati da na jugu postoji jos toliko razuma da shvate o cemu se ovdje radi i da je podrska jedino sto nam u ovom trenutku moze valjati. sve ostalo nas vodi u podjele, sukobe, prepirke i sl.......a iz toga se nece roditi neki hajr.
Bravo.
Ko imalo razmišlja svojom glavom neće se navesti pod uticaj osobe. Ja i sam najčešće stojim u kopu, ali se ne slažem sa stavovima pojedinaca. Navijam, jer prije svega to nešto Želji znači , a i utakmicu lakšem podnesem , inače bih sebi jaja grizo.
Ali očito imamo različita gledanja na sadašnju situaciju, neko od nas površinski gleda, što ne znači da ja i dalje neću biti u kopu. Naravno da hoću, tu sam krenuo prije 15-tak godina kao osnovac, tu sam i danas. Ako krenu dublje prozivke, u šta opet čisto sumnjam, dobiće prvi zvižduke od ćoškova kopa, tu su malo starija raja,koja je isto tako ostala nijema i na prozivke Ćenana.
E nadam se da je tako. Ne govorim za tebe nego za većinu

Model1964

čet avg 17, 2017 10:05 am

ChWilla je napisao/la:

Dok se ne pojave ti koji bi bolje uradili sportski segment ovaj forum ostaje jedini normalni korektiv. Puno onoga sto je ovdje pisano je uprava i primjenila. Pljuvanje dolazi sa drugih foruma, portala, sa fb gdje svako moze srati do mile volje.

Ja cu prvi nastaviti kritikovati kada mi nesto nije dobro ali nikada nebih pomislio da se smjenjuje uprava na nacin drzavnog udara. Posebno mi idu na zivce oni koji brane svaki potez uprave jer time samo stete klubu.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

igla
Kontakt:

čet avg 17, 2017 10:08 am

Mnogi navijači su takvi da se osjećaju beskorisno ako ne tjeraju nikog iz kluba.

Model1964

čet avg 17, 2017 10:09 am

ponosannavas je napisao/la:
čet avg 17, 2017 9:51 am
Plava Porodica je napisao/la:

Bravo.
E nadam se da je tako. Ne govorim za tebe nego za većinu
Ovo sto napisa PP je jako bitno. Raja mora ostati na Jugu i svojim ponasanjem treba da utice na atmosferu u kopu. Ne smije se dozvoliti politika na tribinama.
Bez skandiranja ni za ni protiv!
Samo za Želju!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet avg 17, 2017 10:16 am

Hocemo transparent, ni milimetra :D
Željezničar ante portas !

Model1964

čet avg 17, 2017 10:24 am

AsharaK je napisao/la:
čet avg 17, 2017 10:16 am
Hocemo transparent, ni milimetra :D
Da je pameti trans bi biJo
Nase Sarajevo😆

bogi
Kontakt:

čet avg 17, 2017 10:37 am

Bit će 3x bolje navijanje sa sjevera kad odemo sa juga da bi se napravio, to ja govorim koji sam u kopu svaku tekmu, ubiju ti ljudi želju za navijanjem nekad iskreno..
+ na sjeveru krov, te se glas ne "razlijeva na sve strane" nego grmi u teren
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

ChWilla
Kontakt:

čet avg 17, 2017 10:45 am

trenutni jug je iznimno neakustična tribina. bolje se na izvještaju čuje navijanje nego na samom jugu...

Model1964

čet avg 17, 2017 10:50 am

ChWilla je napisao/la:
čet avg 17, 2017 10:45 am
trenutni jug je iznimno neakustična tribina. bolje se na izvještaju čuje navijanje nego na samom jugu...
Plus daleko!
Hocemo novi Jug!
Makar sliku😀!

svraka
Kontakt:

čet avg 17, 2017 10:55 am

Derbi dolazi, a kone su se vec us*ale. Dobro je sto se vracaju Projic i Zakaric, imam fin osjecaj za tekmu 1 2 ( Kajkut i Osmankovic 😆)

Ajmo pozitive braco, ne mogu da vjerujem da je na prethodnoj stranici neko spomenuo sta bi bilo kad bi jug tjerao upravu i da ste vi o tome raspravljali, isto ko da se to desilo vec.

Naprijed Željo!
Forza 1921!

Oda majstore!

Eric Cantona
Kontakt:

čet avg 17, 2017 11:01 am

mamba21 je napisao/la:
čet avg 17, 2017 10:55 am
ne mogu da vjerujem da je na prethodnoj stranici neko spomenuo sta bi bilo kad bi jug tjerao upravu i da ste vi o tome raspravljali, isto ko da se to desilo vec.
NIsam stigao pročitati, jeli se to vraća Samir Landžo ili šta?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava