Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 16, 2017 7:36 pm

blueheart je napisao/la:
sri avg 16, 2017 7:33 pm
Model1964 je napisao/la:
sri avg 16, 2017 7:07 pm
Iza svih događanja oko kluba stoji domaci menađerski lobi u sprezi sa kvazi novinarima.
Dok je situacija bez sistema njima odgovara da love u mutnom. Mi prizivamo sistem od OP pa do pevog tima a ti menadđercici su odmah uz OP. Oni opstruiraju bilo kakav pomak. Jasno je da oni moraju nesto zaraditi ali ne otimati.
Ako je odkupna klauzula za odlazak iz kluba 100 milja oni bi da je svedu na nulu i da po mogucnosti jos i nesto uzmu od kluba.
Husara je ocit primjer kako rade. On je papak pa se javno eksponira, drugi ucjenjuju klubove, rade iz leđa... Zasto onda nebi sa par stoja upali na Jug?
Nemijte mi samo reci da je to nemoguce.
U takvom okruzenju jako je tesko napraviti sistem.
Ovo nije amnestiranje uprave za sportski segment vec je realno uzimanje okolnosti. Cesto si prisiljen vuci poteze za ķoje znas da mogu biti sranje samo da nebi dozvolio papku da le levati.
Dok je bila anarhija niko nije napadao klub. Imali su koristi.
Zbog toga sam uvijek na strani ljudi koji ne daju violinama i sličnim sviračima ni blizu kluba, bez obzira na rezultat.
A da moze bolje... moze😀
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Okolele je napisao/la:
sri avg 16, 2017 7:31 pm
Hajde Sejo parafiraj..
neću
Željezničar ante portas !

Okolele
Kontakt:

sri avg 16, 2017 7:38 pm

AsharaK je napisao/la:
Okolele je napisao/la:
sri avg 16, 2017 7:31 pm
Hajde Sejo parafiraj..
neću
A mog'o si..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Model1964

sri avg 16, 2017 7:43 pm

Sto LARS svoj nick ne pise plavom bojom vec upotrbljava ovu derpe farbu?
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ChWilla
Kontakt:

sri avg 16, 2017 7:46 pm

ma violina je mali parazit, koji je sticajem okolnosti postao personifikacija javašluka u klubu. i to što ima lako pamtljiv nadimak utiče na to, vjerujte. ali njega svi razvlače a ima neuporedivo većih i malignijih koje će malo ko, malo gdje spomenuti u takvom kontekstu...
gradi željo boli te *****

ISB87
Kontakt:

sri avg 16, 2017 7:57 pm

Izvinite molim vas, ali vi ste odjednom zadovoljni sportskim segmentom? I sta je ova uprava radila sa svim tim igracima? Manite, cirkus smo postali.Ne tjeram ih imaju kredita, ali ne znaju posao sto se toga tice i to je tako.
Nek otjeraju sve polovnjake sto su doveli i nek neko strucan nastavi sa podmladjivanjem.
Ali ako nastave ovako onda gube svaki kredit...
MIRZA RASCIC

LARSSON
Kontakt:

sri avg 16, 2017 8:04 pm

ISB87 je napisao/la:
Izvinite molim vas, ali vi ste odjednom zadovoljni sportskim segmentom? I sta je ova uprava radila sa svim tim igracima? Manite, cirkus smo postali.Ne tjeram ih imaju kredita, ali ne znaju posao sto se toga tice i to je tako.
Nek otjeraju sve polovnjake sto su doveli i nek neko strucan nastavi sa podmladjivanjem.
A šta se sad radi ?

ChWilla
Kontakt:

sri avg 16, 2017 8:09 pm

pa eto, i da tjeraš. ponudite i prezentirajte (bolju) alternativu. u skupštini nisu kinezi i da bi se zamijenila uprava ne treba iskeširati nekom kinezu šta je uložio.

ovo sad i rasistički zvuči...
gradi željo boli te *****

cikazubo
Kontakt:

sri avg 16, 2017 8:12 pm

MrkiMedo je napisao/la:
sri avg 16, 2017 5:43 pm
Komentar momka sa juga "Jos 1 u nizu bravo glupi sportski segmente i nestrucna upravo"
Ako ce to biti stav grupe mogao bih se preseliti na Istok/Sjever dok se situacija ne smiri. Po mom misljenju uprava je nestrucna za nogometa, al ostalo sve rade skoro pa bez greske. Nema smisla da se iko tjera, a ako se nece na ovom zaustaviti i ako ce se tjerati uprava onda nece na dobro.
Puna podrska upravi i puns podrska Cenanu ako je ovo njegovo maslo, a i za stvar sa omladincima.
Nije to samo momak sa juga već vodstvo grupe, na hajr..

blueheart
Kontakt:

sri avg 16, 2017 8:21 pm

Pa imaju kredita sve dok se ne pojave neki NOVI, a ni u kom slučaju neki od povratnika koji su prodefilovali od 1992 do 2014-15.
Sportski segment mora bolje ići, ali ne pod cijenu kojom je išao naprijed onda kada smo uzimali titule a ostajao dug za porez, dug igračima dug dobavljačima...
Naša uprava MORA naći model kako će uzeti titulu a ne ostaviti nikakvog duga, usput imati odlične igrače, imati mlade igrače, imati najboljeg trenera, imati najbolji stadion, imaati mnogo izbora u Fan shopu, imati omladinsku školu najbolju u državi, imati trening centar.... Naravno sve to imati bez nekog stranog investitora, jer to moramo sami sve napraviti. I to je ovim našim trenutnim mogućnostima ako jako dug proces. Zbog toga je bitno da mudro ulazu zarađen novac ne troše više nego li imaju i rezultat mora doći.
DRZAVA ZELJO

exbabilon
Kontakt:

sri avg 16, 2017 8:26 pm

Imaju kredit, imaju kredit... i svejedno je pocelo tjeranje Cenana kao covjeka kojeg je uprava postavila i koji je haman produzena ruka uprave. Sutra ce biti imaju kredit, ali idemo svi ko jedan "UPRAVA NAPOLJE!". Nek nas pitari mlatnu, ne dobijemo Sirokog (pu pu pu) mene ne bi iznenadio ovakav scenario. Samo se nadam da ce reakcija ostatka stadiona biti kako treba i da necemo citati 10 minuta poslije utakmice naslove "Navijaci Zeljeznicara pokazali nezadovoljstvo radom uprave". Svi skupa pamet u glavu.

ISB87
Kontakt:

sri avg 16, 2017 8:32 pm

LARS1921 je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:
A šta se sad radi ?

Pa rade to, ali sami su krivi sto to moraju radit. I kada otjeraju sve sto su usr.ali, da izvines, nek se ne petljaju gdje im nije mjesto.
MIRZA RASCIC

pestabudimpesta
Kontakt:

sri avg 16, 2017 8:35 pm

Ova uprava i radi na tjeranju polovnjaka, ugljesa,na polusezoni ce darko,sinisa, stanic,jadranko za njima i onda dovesti igrace kao sada,cenan radi dobar posao za sada,doveo je zakarica,crnova(povrede) ,ramovica,zeca,projica.. svi se dokazali a ne kao prije njega,toskas,husic... plus produzio ugovore zlatnim kokama, a Jug ja sam u kopu ali iz tekme u tekme ide sve gore i pocinjem razmisljati o jugozapadu
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

LeBlue
Kontakt:

sri avg 16, 2017 8:47 pm

exbabilon je napisao/la:
sri avg 16, 2017 8:26 pm
Imaju kredit, imaju kredit... i svejedno je pocelo tjeranje Cenana kao covjeka kojeg je uprava postavila i koji je haman produzena ruka uprave. Sutra ce biti imaju kredit, ali idemo svi ko jedan "UPRAVA NAPOLJE!". Nek nas pitari mlatnu, ne dobijemo Sirokog (pu pu pu) mene ne bi iznenadio ovakav scenario. Samo se nadam da ce reakcija ostatka stadiona biti kako treba i da necemo citati 10 minuta poslije utakmice naslove "Navijaci Zeljeznicara pokazali nezadovoljstvo radom uprave". Svi skupa pamet u glavu.
Covjek treba biti spreman na sve, pa i ovo. Mi smo skupili bodove protiv realno gledajuci slabijih protivnika u ligi i to na nasem terenu. To znaci da mi tek sad trebamo da pokazemo da pripadamo vrhu tabele. Nazalost nas mentalitet je takav, htjeli bi da imamo sve, a kad se treba karta platiti nesto vise za Evropske utakmice odma kritika. Nase je da podrzimo klub na bilo koji nacin, a i konstruktivna kritika je dobrodosla, ako je covjek konsistentan u svom ponasanju.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri avg 16, 2017 8:50 pm

ISB87 je napisao/la:
sri avg 16, 2017 8:32 pm
LARS1921 je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:
A šta se sad radi ?

Pa rade to, ali sami su krivi sto to moraju radit. I kada otjeraju sve sto su usr.ali, da izvines, nek se ne petljaju gdje im nije mjesto.
Bar se to popravlja, neko napravi dug i samo ode. Napraviš dijete djevojci i odeš kao da ništa nije bilo, poslije se praviš lud. Ako djevojka hoće da se podvrgneš testu za očinstvo da dokaže da si ti taj krivac onda se duriš i tražiš načine kako da do toga ne dođe.
Mislim da svi vide da se griješilo, a razlozi su nabrojani i obrazloženi u više postova na više stranica na ovom forumu. Mislim da svi vide da se griješilo iz dobrih namjera, ostavljanje duga nisu dobre namjere. Sam Misimović je nabrojao par igrača koje je uprava dovela, na svoju odgovornost. Jedan od njih je bio najbolji strijelac lige i koji se prodao za 300k €, drugi od njih je bio najbolji igrač lige. Treći od njih je igrao pola polusezone i kao takav bio drugi strijelac ekipe, postigao važne golove. Četvrti od njih je, prema treneru, bio među bolje ocijenjenim igračima u timu i koji je ovdje bio jako poštovan do one lakrdije cjelokupnog tima u Krupi i na Koševu. Znači nije baš da nemaju nikakvog pojma, znaju i oni ponešto. Da su ovi ljudi iz uprave stručni u sportskom segmentu, oni bi bili treneri, sportski direktori itd. Ali nije sve crno i bijelo.
Iako možda bespotrebno, opet se ovdje povukla paralela s prethodnim upravama. Zašto? Zato što se naš Klub gradi iz temelja i trebat će još vremena da se sve posloži. Posložit će se u smislu kad budemo tačno znali imena ljudi koji su zaduženi za rad pojedinih segmenata Kluba, financije, marketing, zeleni teren, itd. Onda ćemo glasno moći reći "Ćenane odlazi", "Riba odlazi", "Pekiću odlazi" ili odlazite svi od reda. Ovako se tjera Ćenan, jer je on SD, pa je valjda on najlogičniji, a mi zapravo i ne znamo ko je sve imao ulogu u transferima i čija je prva i posljednja.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

salle86
Kontakt:

sri avg 16, 2017 8:53 pm

Šta reći ? Možda je bolje ništa, prešutiti...ali navikli smo da o svome imamo mišljenje pa ću i ja iznijeti svoje, ma koliko možda bilo (ne)bitno. Nekad je bolje šutiti, nekad reći...samo najmudriji znaju da odaberu pravi trenutak kad i šta...

Možda glupo zvuči ali me obradovala ova vijest o sporazumnom raskidu sa Uglješom R. Onako realno, od njega Željo niti je imao koristi, nije ni neke štete, bar velike. Ali meni lično je smetao taj njegov odnos prema klubu, on je personifikacija svega ovog što zovemo bolikurrac odnosno stanje koje nas zna zahvatiti. Zbog toga mi je drago što ide, možda on i postane igračine negdje drugjde ali ovde teško da ikad išta može, a pružala mu se prilika više puta.

Sa druge strane opet žalosno kad se pogledaju komentari pojedinih likova na fb stranici. Žalosno mi je i što je ovaj put komentar od jednog dobrog momka, našeg momka, provjerenog momka. Momka koji sigurno voli klub, malo kome mogu priznati da voli klub više od mene, ako bi ikom to priznao to su ovakvi likovi. I onda ovako nešto.
Pa se moram upitati zašto, čemu, kako to ???
Kako nekome može biti draži bolikurrac Uglješa od nekog ko je uradio toliko za Želju (nek prst se uperi u bilo kojeg člana uprave, mislim da ima veći doprinos u odnosu na njega).
Takve mene stvari handre. Shvatio bih da je komentar bio tipa "sramotno koliko igrača smo promjenili" ili "dokle više da dovodimo igrače koji će uzeti plate a nikav doprinos boljem neće dati"...i sl. Ali ovako bar kako sam ja komentar shvatio, žalosno kako je neko stekao toliko kredita kod nekih, čime ???
Ako je ovo zvanični stav grupe, a momak ipak nije bezveznjak već ok lik i neko ko je "sami vrh" grupe, onda treba jasno i glasno da se to kaže, zna. Da se otvore karte. A ne ovako svako malo da se bacaju komentari po FBu gdje pišu većinom oni koji nisu ni blizu upućeni u dešavanja, koji imaju neku svoju sliku koja nije ni blizu stvarne, i koji lahko padaju pod uticaj ...
jebbem ga, Željo je naš a mi smo svi Manijaci Željini
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri avg 16, 2017 8:57 pm

Cuj nestrucna upravo :D
Željezničar ante portas !

sastrane

sri avg 16, 2017 9:03 pm

AsharaK je napisao/la:
sri avg 16, 2017 8:57 pm
Cuj nestrucna upravo :D
ne razmisljaju oni siroko. Mogu se zakleti da pola kopa uopste ne zna ko je cenan ni kako izgleda a druga polovica nema pojma ni koja su njegova zaduzenja.
Al pazi oni bi da nekoga otjeraju :rofl:

Plavi orkestar
Kontakt:

sri avg 16, 2017 9:06 pm

I ja bih sad janjetine al' nema!
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

MrkiMedo
Kontakt:

sri avg 16, 2017 9:11 pm

cikazubo je napisao/la:
sri avg 16, 2017 8:12 pm
MrkiMedo je napisao/la:
sri avg 16, 2017 5:43 pm
Komentar momka sa juga "Jos 1 u nizu bravo glupi sportski segmente i nestrucna upravo"
Ako ce to biti stav grupe mogao bih se preseliti na Istok/Sjever dok se situacija ne smiri. Po mom misljenju uprava je nestrucna za nogometa, al ostalo sve rade skoro pa bez greske. Nema smisla da se iko tjera, a ako se nece na ovom zaustaviti i ako ce se tjerati uprava onda nece na dobro.
Puna podrska upravi i puns podrska Cenanu ako je ovo njegovo maslo, a i za stvar sa omladincima.
Nije to samo momak sa juga već vodstvo grupe, na hajr..
U tome je i stvar, zato je svima to i zapelo za oko.
Bice to sve dobro kad mlatnemo njanjajvo :D

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 37 gostiju.

Prijava