Mislim da bi u prvi plan trebali stavljati igračke (ne)kvalitete Kajkuta, pa tek onda ljudske (iskreno i za mene to predstavlja važan dio nekoga ko nosi Željin dres, pogotovo nakon Jahića i Bekrića) jer je on već "naš" i kako iz njega izvući najbolje i postići što bolje rezultate...
Mišljenja sam da ga struka ne bi dovodila da na njega ne misli ozbiljno (pored Nikolića, Zaimovića, Mujagića, pa možda čak i Zeca kao napadačke opcije) i da će sigurno dobiti priliku da pokaže koliko može. To je sad problem. On zna i ima iskustva, ali koliko TRENUTNO može?
Vjerovatno je radio dobro na pripremama Zrinjskog, čim je počeo prvu utakmicu protiv Maribora, samim tim je imao povjerenje struke i vjerovatno su ozbiljno računali na njega.
U međuvremenu su mu ipak dopustili da pokuša ostvariti transfer u inostranstvo, nije ga ostvario i došao je kod nas (možda ni sam nije očekivao).
Problem je što više od 20 dana nije u punom trenažnom procesu (mislim na treninge u klubu, sa ekipom, uigravanje i sl.), a kod nas se polako stvara atmosfera da nam je svaka sljedeća utakmica "ili jesi ili nisi" i tu može biti problem za sve: za trenera koji ga ne može odmah koristiti (možda i može, ali on nije "speman"), njemu (on nije "spreman" a želi igrati, dokazati se a nije uigran sa ekipom), onome koji ga je doveo, pa i navijačima (jer nema rezultata, već dugo "postimo").
Mišljenja sam da je malo bolja verzija Nikolića, ali u ovom trenutku naše "tražnje" i sa trenerom i sa igrom, sistemom malo bi odgovaralo kojem napadaču. Za takve tipove napadača nam trebaju Zeba iz najboljih dana (on i Adilović, nabačaji na trepavicu, korneri i slobodnjaci) i Bekrić iz najboljih dana (njegova trka i borbenost), zatim krila kao Stevanović (trka u oba pravca i mnogo asistencija). Mi to trenutno nemamo. Zakarić igra na mahove, Zec ima toliku želju da zabije gol i pokaže da je pojačanje za Želju da svaki put izgori, Zebini najbolji dani su izgleda prošli, a Bekrića nema.
Iako je Kajkut zadnji došao i odmah je postao "žiža" Željine javnosti, mislim da sa čitavom ekipom i svim igračima treba imati strpljenja jedan period i pokušati izvući maksimum iz sviju, trenera i igrača. Samo red, rad, disciplina...svako neka se bavi samo SVOJIM poslom. Biće bolje. Mora

Ako je pojeo, onda je muško, ako je pojela, onda je žensko.