uto avg 08, 2017 11:51 am
Zeba, kao i Nikolić, mogu pomoći ovoj ekipi, ali definitivno ne da su u svakoj utakmici starteri. Dosta je ljudi ovdje napisalo da bi se Zebi trebala smanjiti minutaža, s tim se i ja slažem.
Mi smo ranijih godina u jesenjem dijelu prosipali bodove, pa na proljeće imali imperativ da to stignemo, te smo imali minimalno prostora da pogriješimo, a to je jako težak posao. Adžem očito iskušava nove rokade, a dok su rezultati tu, to prolazi. Protiv Viteza smo imali sreće, osvojili sva tri boda, a isprobali svašta nešto. Najbitnije je da smo uzeli tri boda, Adžem će imati uvid prolaze li njegove zamisli ili ne, te će kasnije kad zapne moći racionalnije odlučiti šta poduzeti, a što najvažnije još nemamo rezultatski pritisak da ganjamo izgubljeno. Prije se Memija gurao na lijevo krilo npr., a nismo imali prava na kiks. Unaprijed je stvoren pritisak igraču, a još igra na neprirodnoj poziciji.
Bitno je da Grbavica ostane baza bez poraza, tu ne smijemo gubiti bodove, a svakako na gostovanjima igramo bolje, pa i tu tražiti puni plijen. Duga je sezona, ne možemo se mi opraštati ili prisvajati titulu nakon 3 kola. Stepenicu po stepenicu idemo, lagano bez srkleta i euforije.
Volim te Željo!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice