Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 06, 2017 12:52 am

Večeras ništa specijalno niko, ja ne znam kako izabraše "igrača utakmice" :rofl1:
Graovac kako utakmice idu sve gori i gori, pretrčavaju ga ljudi ko da je rekreativac, Siniši valjda ono blanširanje uništilo ono malo mozga, pa ne može da naredi tijelu da izvede neku osnovnu funkciju kao što je primanje lopte.
Kemo na zadnjem veznom, hmm, na početku zanimljivo izgledalo prvih pet-šest minuta, nakon toga veoma loše. Što se tiče snage i startova fino, ali što se tiče protoka lopte, okretan ko doner. Dok se okrene uvijek mu neko na leđima.
Bogi standardno nit smrdi nit' miriše, negdje fin, pa onda zagrdi i tako. Nakon što Graovca prođe čovjek ko da i ne postoji, izbi onu loptu u naših šesnaest metara, presjeklo me, mislio sam penal.
Projić se nikako nije mogo uklopiti sa Sinanom, vidi se na mu ta pozicija nije prirodna. Kasko je Sinan pa dođu u situaciju da se zalijepe jedan za drugog.
Kad sam kod Sinana, ja iskreno ne znam čime ste vi zadovoljni, ok par bljeskova bude, dobar start ima, dug korak, zna okrenuti igrača, ali trapav nekakav brate dragi. Odbija se lopta od njega, dok je vodi jedva je iskontroliše, nadam se da je do treme i kad se maksimalno spremi i opusti psihički, da će biti bolji.
Zec nema tih problema, njega lopta "sluša", provuče je onom ispred zapada kroz noge, majstorski, ali pretjeruje. Sebičan, ne zna izabrati vrijeme kad je dosta driblanja i proslijediti dalje loptu, nego spusti glavu dole i gura naprijed dok je ne izgubi.
Stevo je iskreno odigro svoje što se tiče fudbala jer je ovo žalosno iskreno. Čovjek nit' može potrčati, niti više ima kuveta da reaguje i kad ima loptu.
Žera mali takođe, nekad tako zakomplikuje sam sebi, kao u onoj prilici kad je bio pred golom, umjesto šuta ili oštre lopte u sredinu, on radi lažnjake, čeka da se svi postave i onda ništa. To pripisujem neiskustvu, ali imao je i bljeskova gdje se vidi da koristi mozak, fina rješenja je našao u nekim situacijama, ne libi se i driblati, samo rad i biće nešto od njega.
Jedino Zakariću može čovjek reći ok momak nisi bio nimalo loš, borio si se, trudio si se, pokušavao si, probijao. Podigo je formu guzonja :D

Nama je pod hitno potreban desni bek jer je Stanić neinteligentan, dok je ovaj mali sijedi nesposoban za prijem lopte i centaršut, a kamoli nešto drugo. I naravno napadač jer je Stevo prno u šišu. A šta je to bilo prilikom Stevinog izlaska iz igre?
Što se tiče taktike, otprilike mi je sve jasno šta se pokušalo osim linija kretanja naših ofanzivnih veznjaka (Zebe i Žerića). Cijelo poluvrijeme su obojica ostavljali puno prostora Kemi prilikom organizacije napada, zabijali se u krilo njihovoj odbrani tik iza Steve, povremeno mijenjali strane i vrlo rijetko pomagali Osmankoviću da iznese loptu. Razumio bih da je Blagojević igrao na toj poziciji, pa da mu se ostavlja prostor i da se očekuje da povuče loptu i napravi višak pa da bukvalno napadaš sa 4 igrača + 2 sa krila. Ali ovako je Kemo bio osuđen na dodavanje sa Nobelovcem i Graovcem, u ponekim slučajevima i sa bekovima. Kad na to dodamo da su nam igrači okretni ko doneri i da bez lopte ne znaju da se pomaknu, dobijemo to što dobijemo. Protivnik se zgusne u sredini, duplira se naše krilo kad se prebaci lopta tamo (a hvala Bogu lopta ide tako brzo prilikom kreiranja akcije) i imamo to što imamo. Mrljanje i dodavanje stopera. Puno posla je pred Adžemom, a Boga mi i pred sportskim direktorom koji bi moro iskopati nekog špica, jer ovo je tankosava. Hvala Bogu pa su tri bobe tu, ostalo će se preživjeti.

yebote jesmo li ono od lapsus benda počeli pjesme pjevati? :rofl1:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Leon_Professional
Kontakt:

ned avg 06, 2017 12:52 am

Sinana zavaljujemo kao Stanu.
On ovako ni formu ni pravu sliku ne moze pokazati.
Najboljeg veznjaka ti zavaljuhes. Nema smisla. Mada Zeba se tu pita a za njega je on sam najbolji veznjak i ne smije se dirati.

Dr. Adzem
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:13 am

Cenane ti ni mog pradjeda nebi mogao dovest. Gdje su pojacanja Cenane?
Cuva Bog Zelju svog!

salle86
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:14 am

Još ovo, zaista me fascinira da neko igra ovu igru 5-10 godina a N zna prepoznati kojom jačinom treba odalamiti po jeebenoj lopti, pa se dešava kad ima igrača na 5 metara zategne je ubi ga, a kad je 30 metara ili lopta ide mrljavo stigo bi je sa klupe protivnički igrač, ili je nabije preko. Fakat komedija
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Leon_Professional
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:15 am

Ono sto imamo a da valja mi ne koristimo kako treba.
Hajd jesmo ograniceni i fale nam 3 igraca, al mi napravimo da to izgleda kao da nam fali 6 igraca.

Zec je krilo lijevo a drugo nemamo i tu mora igrati Zec. Drzi dok moze, nema se gdje.umoriti, ne igramo Ligu Prvaka srijedom.
Ramovic je destka i on tu mora igrati. Nemoj ga zavaljivati, nek bas ta pozicija bude dobra.
Kemo je stoper i nikako nije zadnji vezni. Nas najbolji zadnji vezni je Blagojevic kakav god da je.

Za los prelazni neko mora odgovarati il cemo i to zataskat i cekat zimu a prodje famozni ljetni prelazni gdje ima tona igraca.
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u ned avg 06, 2017 1:18 am, ukupno mijenjano 1 put.

Edis Mulalic 1921

ned avg 06, 2017 1:16 am

Realno fali nam spic i krilo.Bukvalno nismo nasli zamjenu za dva najbolja igraca prosle sezone i to je jako neozbiljno da ne kazem amaterski.Crnov ne moze meda,Zeko paglu s tim sto je brz,a to znaci na ovim livadama i Zakaric ima.O napadacu ne treba pametovati,ali imamo petoricu i ne.znas na cemu si ni s jednim,a nadam se Mujagi da konacno dobije pravu sansu.Nije kasno za dva prava igraca odnosnk krilo I spic pa da budemo prvi,a I kupa osvajaci.
Modus vivendi !

Amidza
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:17 am

To je to Leone.

Ako su ovo bili neki Adzemovi eksperimenti da vidi kako i sta, onda OK. Ako misli gurati sto ne moze, zavaljivati neke igrace, jer drugi moraju igrati - mi se nemamo cemu nadati.

Sve, pa i izjave (aibiji) nakon utakmice upucuju na ovo drugo. A to znaci da ce i njemu doc glave stvari koje su dosle prethodnicima.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Majkel
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:22 am

Najjače ovi naši uhljebi slave onaj jadan auto-gol,grle se kao da su iskombinirali od svog do njihovog gola :D Majko mila ako je ono večeras bio fudbal ja ne znam o ovom sportu ništa ili još ništa nisam vidio.

salle86
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:25 am

Al najjači sjever, izlaze manekeni sa terena a sa sjevera se ori šampione šampione ale ale aleee

Hahaha
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned avg 06, 2017 1:27 am

Grbavica je napisao/la:Večeras ništa specijalno niko, ja ne znam kako izabraše "igrača utakmice" :rofl1:
Graovac kako utakmice idu sve gori i gori, pretrčavaju ga ljudi ko da je rekreativac, Siniši valjda ono blanširanje uništilo ono malo mozga, pa ne može da naredi tijelu da izvede neku osnovnu funkciju kao što je primanje lopte.
Kemo na zadnjem veznom, hmm, na početku zanimljivo izgledalo prvih pet-šest minuta, nakon toga veoma loše. Što se tiče snage i startova fino, ali što se tiče protoka lopte, okretan ko doner. Dok se okrene uvijek mu neko na leđima.
Bogi standardno nit smrdi nit' miriše, negdje fin, pa onda zagrdi i tako. Nakon što Graovca prođe čovjek ko da i ne postoji, izbi onu loptu u naših šesnaest metara, presjeklo me, mislio sam penal.
Projić se nikako nije mogo uklopiti sa Sinanom, vidi se na mu ta pozicija nije prirodna. Kasko je Sinan pa dođu u situaciju da se zalijepe jedan za drugog.
Kad sam kod Sinana, ja iskreno ne znam čime ste vi zadovoljni, ok par bljeskova bude, dobar start ima, dug korak, zna okrenuti igrača, ali trapav nekakav brate dragi. Odbija se lopta od njega, dok je vodi jedva je iskontroliše, nadam se da je do treme i kad se maksimalno spremi i opusti psihički, da će biti bolji.
Zec nema tih problema, njega lopta "sluša", provuče je onom ispred zapada kroz noge, majstorski, ali pretjeruje. Sebičan, ne zna izabrati vrijeme kad je dosta driblanja i proslijediti dalje loptu, nego spusti glavu dole i gura naprijed dok je ne izgubi.
Stevo je iskreno odigro svoje što se tiče fudbala jer je ovo žalosno iskreno. Čovjek nit' može potrčati, niti više ima kuveta da reaguje i kad ima loptu.
Žera mali takođe, nekad tako zakomplikuje sam sebi, kao u onoj prilici kad je bio pred golom, umjesto šuta ili oštre lopte u sredinu, on radi lažnjake, čeka da se svi postave i onda ništa. To pripisujem neiskustvu, ali imao je i bljeskova gdje se vidi da koristi mozak, fina rješenja je našao u nekim situacijama, ne libi se i driblati, samo rad i biće nešto od njega.
Jedino Zakariću može čovjek reći ok momak nisi bio nimalo loš, borio si se, trudio si se, pokušavao si, probijao. Podigo je formu guzonja :D

Nama je pod hitno potreban desni bek jer je Stanić neinteligentan, dok je ovaj mali sijedi nesposoban za prijem lopte i centaršut, a kamoli nešto drugo. I naravno napadač jer je Stevo prno u šišu. A šta je to bilo prilikom Stevinog izlaska iz igre?
Što se tiče taktike, otprilike mi je sve jasno šta se pokušalo osim linija kretanja naših ofanzivnih veznjaka (Zebe i Žerića). Cijelo poluvrijeme su obojica ostavljali puno prostora Kemi prilikom organizacije napada, zabijali se u krilo njihovoj odbrani tik iza Steve, povremeno mijenjali strane i vrlo rijetko pomagali Osmankoviću da iznese loptu. Razumio bih da je Blagojević igrao na toj poziciji, pa da mu se ostavlja prostor i da se očekuje da povuče loptu i napravi višak pa da bukvalno napadaš sa 4 igrača + 2 sa krila. Ali ovako je Kemo bio osuđen na dodavanje sa Nobelovcem i Graovcem, u ponekim slučajevima i sa bekovima. Kad na to dodamo da su nam igrači okretni ko doneri i da bez lopte ne znaju da se pomaknu, dobijemo to što dobijemo. Protivnik se zgusne u sredini, duplira se naše krilo kad se prebaci lopta tamo (a hvala Bogu lopta ide tako brzo prilikom kreiranja akcije) i imamo to što imamo. Mrljanje i dodavanje stopera. Puno posla je pred Adžemom, a Boga mi i pred sportskim direktorom koji bi moro iskopati nekog špica, jer ovo je tankosava. Hvala Bogu pa su tri bobe tu, ostalo će se preživjeti.

Oko graovca su se promjenili u ove tri utakmice i bek sa desne strane i stoperski par i defanzivac ispred. Što je samo po sebi živa budalastina.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

exbabilon
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:32 am

Sto neko napisa, mi i u ovom oskudnom kadru kakav imamo ne koristimo sve sto imamo.

Ugljesi bi noge polomio, Markovic me poceo nervirati, Blagojevic ima svoja pomracenja, ali Kemo ispred svih njih na zadnjem veznom granici sa zdravim razumom. Ako vec vjerujes Kemi ostavi ga na stoperu i nek se dokazuje, ne zavaljuj ga.

Grbavica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned avg 06, 2017 1:35 am

pile87 je napisao/la:
ned avg 06, 2017 1:27 am
Grbavica je napisao/la:Večeras ništa specijalno niko, ja ne znam kako izabraše "igrača utakmice" :rofl1:

Oko graovca su se promjenili u ove tri utakmice i bek sa desne strane i stoperski par i defanzivac ispred. Što je samo po sebi živa budalastina.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Jeste budalaština Pile, svi znamo koliko je to osjetljiva pozicija i koliko je tu bitna uigranost. Bogdanović i Kosorić su izgledali ko Nesta i Maldini za ovo sad, a ne zbog nekog ekstra kvaliteta nego zbog uigranosti. Ali nije to poenta, nema uigranost veze sa tim da te čini mi se onaj Đerić voza i prođe kraj tebe u 16 metara pa centrira i pukom srećom ovaj njihov fuli go ili da te izvoza vjerovatno opet isti igrač pa Bogičević haman na petercu mora čistiti skoro na granici faula da ne bi protivnik bio 1 na 1 sa Vecom. Ima tu dosta i Sinišine krivice, ali svaki put 1 na 1 Graovac je ispo ko da igra protiv Neymara, a ne vedeta iz Viteza. Da ne spominjem neke čudne pasove koji su nit' visoki nit' po zemlji nego negdje između a prejaki. Ne znam, na početku je bio fin, ovo sad mi ne ulijeva neko povjerenje.

salle86
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:37 am

I ona njihova 32-ca sad bi mogla kod nas u špic. Ako ništa bar bi svaki treći centaršut bio opasan
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Amidza
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:39 am

Boga mi, meni sve ide na to da on ima igrace koji moraju igrati i ove druge (nove, mlade, bolje) koje bi isto da gurne, pa to ispadne ovako.

Jedni na svojim mjestima ne pruzaju nista jer ne mogu ili im se neda, drugi zavaljeni na neprirodnim pozicijama jer im ovi sto moraju igrat zauzimaju mjesto.

Niko sretniji od mene ako grijesim, al eto.

Jeste da nam je igracki kadar tanak, ali kad i iz tako tankog kadra izvuces 50%, u kombinaciji sa kurcoboljom pojedinaca to izgleda ovako kako je danas izgledalo.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Grbavica
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:41 am

Amidza je napisao/la:
ned avg 06, 2017 1:39 am
Boga mi, meni sve ide na to da on ima igrace koji moraju igrati i ove druge (nove, mlade, bolje) koje bi isto da gurne, pa to ispadne ovako.

Jedni na svojim mjestima ne pruzaju nista jer ne mogu ili im se neda, drugi zavaljeni na neprirodnim pozicijama jer im ovi sto moraju igrat zauzimaju mjesto.

Niko sretniji od mene ako grijesim, al eto.

Jeste da nam je igracki kadar tanak, ali kad i iz tako tankog kadra izvuces 50%, u kombinaciji sa kurcoboljom pojedinaca to izgleda ovako kako je danas izgledalo.

nemoj živ bio teorija zavjere. kad nisi siguran u nešto ne lupaj.

Amidza
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:44 am

A znam jbg, ludim, nista mi nije jasno.

Trazim neko racionalno objasnjenje zasto recimo ovakav Zeba igra koliko igra i igra kako igra, jos na to sve se bahati.

Brkoo
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:45 am

Ne znam za ostale ali moje misljenje je da bi puno bolje bilo da je Graovac igrao zadnjeg veznog nego Kemo, puno je brzi i okretniji od Keme, ako su vec morali igrati i Kemo i Graovac i Bogi..
Ljudi se nesto ljute na Adzema, samo je jedan covjek gospodo, od govana pravio nesto, a Adzema dva puta zavaljuju, prosli put mu u napadu doveli Nedu a sad
ima napadace kojima je vrh kantonalna liga, a u uz kvalitetnog napadaca nam fali i dobar desni bek, centralni veznjak, lijevo krilo, stoper...
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Grbavica
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:48 am

Amidza je napisao/la:
ned avg 06, 2017 1:44 am
A znam jbg, ludim, nista mi nije jasno.

Trazim neko racionalno objasnjenje zasto recimo ovakav Zeba igra koliko igra i igra kako igra, jos na to sve se bahati.
taj isti zeba je nosio na leđima onog balvana iz viteza i proturio loptu stevi koji nije znao šta će sa njom, gurno loptu projiću iz koje je pao go, asistiro protiv mladosti. iskreno ne znam šta očekujete. da igra fenomenalno ne igra, ali da se poredi sa uglješom ili da se izmišljaju neke teorije zavjere, to je već pretjerivanje.

exbabilon
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:49 am

Ma Adzem je veceras uspio i od govana napravit jos veca govna. Pa ova govna su izgledala ko Barcelona protiv Goska u odnosu na ovo veceras, a protivnik je slicne kvalitete.

Amidza
Kontakt:

ned avg 06, 2017 1:52 am

Brkoo je napisao/la:
ned avg 06, 2017 1:45 am
Ne znam za ostale ali moje misljenje je da bi puno bolje bilo da je Graovac igrao zadnjeg veznog nego Kemo, puno je brzi i okretniji od Keme, ako su vec morali igrati i Kemo i Graovac i Bogi..
Ljudi se nesto ljute na Adzema, samo je jedan covjek gospodo, od govana pravio nesto, a Adzema dva puta zavaljuju, prosli put mu u napadu doveli Nedu a sad
ima napadace kojima je vrh kantonalna liga, a u uz kvalitetnog napadaca nam fali i dobar desni bek, centralni veznjak, lijevo krilo, stoper...
Pa ako ces vec gurat stopera na zadnjeg veznog i jest logicnije Graovac, jer je brzi i bolji na lopti.

Ali onda imas problem jer ti fali toga u zadnjoj liniji, pa imas dva troma stopera od 190, sto je OK protiv ekipa a la Vitez, ali je inace samoubistvo.

Ako eksperimentise - OK, ali nema potrebe da izmislja toplu vodu. A ako mora traziti mjesto pojedincima da ne narusi hijerarhiju u svlacionici, onda je u problemu.

Kako god, za nadati se da je danasnja utakmica bila samo neki Adzemov (neuspijeli) eksperiment i da je nesto naucio iz nje.

Nije vrucina kriva.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.

Prijava