Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

chile
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon jul 31, 2017 12:59 pm

ponosannavas je napisao/la:
chile je napisao/la:
pon jul 31, 2017 12:13 pm
Ne znam da li grijesim ali dok je nama Karica, Alihoddzica...na klupi nema nama napretka. Sefovi se mjenjaju a struka ostaje...kakav su oni autoritet i sta li mogu doprinjeti to mi je golem upitnik, cak sta vise kako se udubim u problematiku cini mi se da su oni golem kancer tog cuvenog sportskog segmenta.
Ma nisu oni ko oni problem nego je problem što niko nije bolje od njih stavio. VJerovatno sa dolaskom ovog Dažfića Hare neće više biti tu. VJerujem da će ADžem i kondicionog uzeti a možda i trenera golmana. Bar se nadam. HOću da kažem da oni ne prave problem što sjede, znači ne podmeću nogu, ali pitanje je koliko doprinose. Probelm je što Salvko nije imao pomoćnika koji mu može pomoći. Pa ljudi u svijetu sporta imaju po pet šest pomoćnika. PRvo bolje vide, a drugo svi gledaju neki segment koji njima pripada i u čemu su stručni. Šef struke samo to ukomponuje. Mi nismo na tom nivou da imamo pet šest pomoćnika ali dva-tri svakako moramo imati.
Oni tu koliko vidim nicemu ne sluze, pored njih se igraci uskurce ne moze sef sve drzati pod koncem tj. Moze ali rijetki su sa tolikim autoritetom. Mora sef imati ljude pored sebe to se meni kod Kostica svidjelo ima svog pomocnika i njega igraci sjebase... Mora i Adzem npva kvalifikovanija lica imati pored sebe, sta li Karic moze Veci pomoci, pa i Alihodzic i cica samo za postavljanje cunjeva i trckaranje s igracima. Treba prvo to uozbiljiti pa igracima nrce pasti na pamet da im sta iza ledja rade.
Svi se sa sjetom prisjecamo Newcastlea a kakav je tad strucni stab bio na klupi mladi Osim sa liscima pored sebe slicno i Adzemu treba.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Veteran1965
Kontakt:

Re: FK Željezničar

pon jul 31, 2017 1:06 pm

Mogao bi mnogo toga napisati, i nadovezati se na ono što je Model1964 pisao, ali pošto ja ne znam okolo kao on, ja ne bi mogao da ne navedem imena, i još neke konkretnije i drastičnije stvari, preskočiću ovaj put. Sve u interesu Želje. Uglavnom, poenta je da ne budemo djeca, ne valja ovo što se radi nikako. Vrijeme koje je pred nama će pokazati, i sve mora izaći na vidjelo u jednom ili drugom pravcu.
Ipak moram naglasiti par stvari i nadovezati se na pitanja upravi i klubu. Neću dalje od igračkog kadra.
Ko je donio odluku da se vrati Zeba? Bekrić? Jahić? Ko je donio odluku da se u ekipu vrate Stanić i Bogičević? Ko je Zebi dao traku? Ko je donio odluku da Bogičević bude zamjenik kapitena? Ko je rekao treneru da Uglješu vrati u prvih 11? Ko toleriše mlataranje rukama i diskusije sa trenerima Jovana Blagojevića? Ko dopušta da se igrači nonšalantno šetaju po terenu, i svađaju između sebe, i yebu mater jedan drugom za vrijeme utakmice?
Znate svi odavno pišem da su ovo igrači koji NE TREBA da nose Željin dres, jer ga prvenstveno svojim ponašanjem, ali i zalaganjem na terenu ne zaslužuju. Dok su oni tu nema trenera koji može nešto napraviti. Zapamtite to. Razvaliće i ppokvariće i mlade momke koji i razmišljaju i ponašaju se drukčije. Bar za sada.
Oko utakmice....odličan gol Keme Osmankovića, baš onakav kakve stoperi daju širom europskih liga. Nadam se da ćeš ih se Kemo još nadavati u Željinom dresu, i u našoj ligi i u europskim utakmicama. Sve ostalo ne bih komentarisao, ne zaslužuje.
Ako slijedeću utakmicu Žerić ne bude u prvih 11, ako napadač (bilo kakav) ne bude igrao na poziciji napadača. Ako bar još minimalno dvojica iz prvih 11 ne ispadnu iz ekipe, Ado nisi ništa napravio, i nastavlja se praksa da kapiten i pojedinci kroje i određuju ko i kako će igrati.
Takođe promjenom trenera može se i kapiten promjeniti, dajte traku Veci...ovaj je ne zaslužuje, niti ju je od svog povratka zasluživao.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

sergejevic

pon jul 31, 2017 1:09 pm

Moderacija da li se moze napraviti neka tema za dresove Zeljeznicara kroz historiju?
Mozda da se napravi neka anketa koji je najljepsi dres.
Bilo bi dobro da klub odredi jedan dres koji ce biti glavni i da se uvijek ta nijansa boje koristi bez obzira ko bio proizvodjac. Naravno uz neke sitne promjene. Ima li neko da je razmisljao o tome?

Leon_Professional
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:10 pm

Vrag je napisao/la:
Zrinjski podmaze, ali opet su i takvi ljigavi puno ozbiljniji od nas kada je transfer politika u pitanju. Nema kod njih strasna pojacanja. Dovedu igraca sa poznatim kvalitetama, nije svemirski brod nije ni taraba. Nadju neki balans i drze ga sto duze. I svake sezone ulaze sa 80% istog igrackog kadra. Prvi tim + klupa.
Ovo je skoro i najbitnije. Uz to ne mjenjas mnogo trenere.
Kad su poceli mjenjat( Barbaric ), istopi se prednost pa i ne mogodose ni podmazat.

Model1964

pon jul 31, 2017 1:16 pm

Veteran1965 je napisao/la:
pon jul 31, 2017 1:06 pm
Mogao bi mnogo toga napisati, i nadovezati se na ono što je Model1964 pisao, ali pošto ja ne znam okolo kao on, ja ne bi mogao da ne navedem imena, i još neke konkretnije i drastičnije stvari, preskočiću ovaj put. Sve u interesu Želje. Uglavnom, poenta je da ne budemo djeca, ne valja ovo što se radi nikako. Vrijeme koje je pred nama će pokazati, i sve mora izaći na vidjelo u jednom ili drugom pravcu.
Ipak moram naglasiti par stvari i nadovezati se na pitanja upravi i klubu. Neću dalje od igračkog kadra.
Ko je donio odluku da se vrati Zeba? Bekrić? Jahić? Ko je donio odluku da se u ekipu vrate Stanić i Bogičević? Ko je Zebi dao traku? Ko je donio odluku da Bogičević bude zamjenik kapitena? Ko je rekao treneru da Uglješu vrati u prvih 11? Ko toleriše mlataranje rukama i diskusije sa trenerima Jovana Blagojevića? Ko dopušta da se igrači nonšalantno šetaju po terenu, i svađaju između sebe, i yebu mater jedan drugom za vrijeme utakmice?
Znate svi odavno pišem da su ovo igrači koji NE TREBA da nose Željin dres, jer ga prvenstveno svojim ponašanjem, ali i zalaganjem na terenu ne zaslužuju. Dok su oni tu nema trenera koji može nešto napraviti. Zapamtite to. Razvaliće i ppokvariće i mlade momke koji i razmišljaju i ponašaju se drukčije. Bar za sada.
Oko utakmice....odličan gol Keme Osmankovića, baš onakav kakve stoperi daju širom europskih liga. Nadam se da ćeš ih se Kemo još nadavati u Željinom dresu, i u našoj ligi i u europskim utakmicama. Sve ostalo ne bih komentarisao, ne zaslužuje.
Ako slijedeću utakmicu Žerić ne bude u prvih 11, ako napadač (bilo kakav) ne bude igrao na poziciji napadača. Ako bar još minimalno dvojica iz prvih 11 ne ispadnu iz ekipe, Ado nisi ništa napravio, i nastavlja se praksa da kapiten i pojedinci kroje i određuju ko i kako će igrati.
Takođe promjenom trenera može se i kapiten promjeniti, dajte traku Veci...ovaj je ne zaslužuje, niti ju je od svog povratka zasluživao.
Jeste da si malo mlađi ali svakako :palacgore:
Jako dobro i mudro pises sto je svojstveno vecini+50😀
Jedinu gresku si napravio u zadnjoj recenici. Sve ukazuje na to da ima jos kabadahija osim vec ispostavljenih. Kapitensku traku ne moze nositi niko ko se buni i ismijava trenera.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:20 pm

chile je napisao/la:
chile je napisao/la:
Ne znam da li grijesim ali dok je nama Karica, Alihoddzica...na klupi nema nama napretka. Sefovi se mjenjaju a struka ostaje...kakav su oni autoritet i sta li mogu doprinjeti to mi je golem upitnik, cak sta vise kako se udubim u problematiku cini mi se da su oni golem kancer tog cuvenog sportskog segmenta.
Ma nisu oni ko oni problem nego je problem što niko nije bolje od njih stavio. VJerovatno sa dolaskom ovog Dažfića Hare neće više biti tu. VJerujem da će ADžem i kondicionog uzeti a možda i trenera golmana. Bar se nadam. HOću da kažem da oni ne prave problem što sjede, znači ne podmeću nogu, ali pitanje je koliko doprinose. Probelm je što Salvko nije imao pomoćnika koji mu može pomoći. Pa ljudi u svijetu sporta imaju po pet šest pomoćnika. PRvo bolje vide, a drugo svi gledaju neki segment koji njima pripada i u čemu su stručni. Šef struke samo to ukomponuje. Mi nismo na tom nivou da imamo pet šest pomoćnika ali dva-tri svakako moramo imati.
Oni tu koliko vidim nicemu ne sluze, pored njih se igraci uskurce ne moze sef sve drzati pod koncem tj. Moze ali rijetki su sa tolikim autoritetom. Mora sef imati ljude pored sebe to se meni kod Kostica svidjelo ima svog pomocnika i njega igraci sjebase... Mora i Adzem npva kvalifikovanija lica imati pored sebe, sta li Karic moze Veci pomoci, pa i Alihodzic i cica samo za postavljanje cunjeva i trckaranje s igracima. Treba prvo to uozbiljiti pa igracima nrce pasti na pamet da im sta iza ledja rade.
Svi se sa sjetom prisjecamo Newcastlea a kakav je tad strucni stab bio na klupi mladi Osim sa liscima pored sebe slicno i Adzemu treba.
Tacno tako, treba da se zna ko sta radi. Nadam se da ce se naci kondicioni trener, i neki pomocni tipa Edis, strastven, da zna pokrenuti igrace a i opomenuti kad treba.
Sto se tice trenera golmana, to treba mjenjati pod hitno. Treba skontati da bi neko bio trener golmana, nije dovoljno samo to da je bio golman. Ne znam je li jos neko primjetio ali Vedran bas stagnira. To sto on bolje brani nego kad je tek dobio priliku, i sto ga svi hvalimo zbog toga i zato sto je nase dijete, ne znaci da izrasta, da se tako izrazim. Samo je psihicki sazrio godinama, oslobodio se treme i nema oscilacija kao kada je tek poceo braniti. Sto se tice njegovih golmanskih kvaliteta, isti je kao i prije. Dobar shot stopper ali nekad ima neke smijesne greske u postavljanju i hvatanju lopte. A tek istrcavanje, posebno kod ubacaja - katastrofalno. I Karic je imao slicno... Sve se to moze nauciti, a za golmana je jos uvijek mlad pa ima vremena ali ne vjerujem da moze bilo sta sa Karicem. Kad vidim ove izvjestaje sa treninga i golmani samo treniraju odbrane, a kod onih ubacaja sa ovih zadnjih priprema, jedino Bobic pokusava istrcavati. Mozemo mi ocekivati da ce on biti klasa i da ce nam donijeti pare, ali ako se nesto ne promjeni, zavrsit ce kao solidan linijski golman kojih ima na hiljade...

dell21
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:24 pm

Vedran stagnira, o cemu ti. On je bar 3x bolji nego u isto vrijeme prosle godine

Model1964

pon jul 31, 2017 1:28 pm

chile je napisao/la:
chile je napisao/la:
Sto puta ispricana prica o postojanju i postovanju hijerarhije. Zbog toga trpi klub, narod(i), drzava.
Cesto se cudimo kako Slovenija moze a mi ne mozemo. Osnova nam je bolja, nadogradnja nikakva. Pametniji smo 30%minimalno, elokventniji, spretniji, imamo vise talenata... ali nemamo reda. Njih vadi samo postovanje sistema. Oni skolskog druga ako im je šef ili direktor persiraju. Komandu ce izvrsiti bez negodovanja. Takav je sistem sve do samog drzavnog vrha. Tamo su lopine kao i svuda.
Kod nas je sve hajducija. Ja mogu sve, ja sam neko i za mene pravila ne vaze. Tako i djecu odgajamo. Kada je takvo stanje drustva kako onda ocekivati od polupismenih profesionalnih amatera nesto drugo.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

dell21
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:30 pm

Bravo Model.

Leon_Professional
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:31 pm

Veca je sljedeci eksponat koji treba da se otisne u svijet i osvjetla obraz naseg kluba.
Naravno, ako produze s njim. Ili ce pak ici na zimu za duplo manje.
Kemo produzi ugovor, nemoj se zajebavat :D

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:32 pm

dell21 je napisao/la:Vedran stagnira, o cemu ti. On je bar 3x bolji nego u isto vrijeme prosle godine
Napisao sam ti i zasto. I ja sad da stanem na gol, za godinu bi bio 3 puta bolji. Mozda ne stagnira skroz ali ne ostvaruje napredak kakav bi trebao imati za svoje godine.
Drag je i meni ali treba biti realan ako se vec gleda da se ide prema naprijed. Cini nam se da je puno bolji jer je porastao u ocima zbog nekvaliteta ostalih igraca.
Nije on los, nikako. Ali ne radi se uopste na njegovim manama. Uopste njega ne krivim...

TheSvenderMan
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:34 pm

Moze li brzi odgovor, koliko kosta dres sa printanjem prezimena za clanove?

Rambo_Amadeus
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:38 pm

Koga od juniora imamo na desnom beku ? moze l' se od njih nesto ocekivat' ?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

Dres 69 i print 10 maraka
Alea iacta est!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:39 pm

TheSvenderMan je napisao/la:
pon jul 31, 2017 1:34 pm
Moze li brzi odgovor, koliko kosta dres sa printanjem prezimena za clanove?
80 ako si clan, tj 79

Minjore
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:41 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
Sehic i Kurtovic. Obojica dobri. Taj drugi je bio kapiten juniora, stari mu je veliki Zeljovac i mali je bez pogovora pristao na ugovor. Mogao bi makar jedan da bude kvalitet za prvi tim.

Plava Porodica
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:42 pm

Minjore je napisao/la:
Sehic i Kurtovic. Obojica dobri. Taj drugi je bio kapiten juniora, stari mu je veliki Zeljovac i mali je bez pogovora pristao na ugovor. Mogao bi makar jedan da bude kvalitet za prvi tim.
Koja su godišta? Mogu li kako upasti ove sezone, jer mi je muka od one dvojice desno..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

salle86
Kontakt:

Jadni smo mi kad pored svega lošeg ne vidimo dobro. Pravi se situacija kao da smo miljama daleko od Zrinjskog, pa i ostalih, kao da smo miljama daleko od titule, europe. A tu smo mi, rame uz rame, možda pedalj iza.
Samo je problem što je evidentna razlika između rezultata na terenu i onih kancelarijskih. Da ovi na terenu imaju uspijeh ko ovi u kancelariji, mi bi titulu uzeli 10 kola prije kraja.
Mene je gubitak titule izbacio iz takta, poraz u Kaknju isto. ALI...
Željo je nogometni klub, a danas važi pravilo koliko para toliko muzike. Historiju možeš okačiti mačku o rep ako si trenutno kokuz.
Naš klub je do sad uradio mnogo toga da nismo kokuzi i da nikad ne budemo. To je temelj za budućnost. Niko normalan ne može i smije reći da nam ne treba titula. Ali hajmo realno šta nam ona donosi? Finansijski u najboljem slučaju isto ko i "samo" europa. Jednu utakmicu i ćao đaci. Tako se ne može napraviti iskorak. Iskorak se može jedino napraviti ako imaš finansijsku pozadinu. Ne možeš imati tim za grupe a da si igrače dovodio džabe i da su im plate po 2 hiljade KM. Nije realno, nemojmo se lagati. Mislim postoji 5% šansi i za to ali to je onda stvar sreće, velike sreće.
Ako se dobro sjećam, poslovni na sjeveru nama donesu 200 hiljada godišnje. Na istoku ako Bog da nek bude isto toliko. A nadam se da će uskoro, makar od početka nove kalendarske godine i ta stavka u prihodima da se aktivira.
200 hiljada godišnje iznose plate i doprinosi na godišnjem nivou za igrača koji hoće platu 10 hiljada. U našoj ligi takav igrač je zvijer, prevaga.
Danas sutra kad se ta stavka aktivira imaćemo budžet jači za minimum tu cifru. Gdje su karte, gdje ostalo sponzori itd itd.
Novac nužno ne garantuje uspijeh, titule, ali je definitivno bolje ga imati nego nemati.
Svašta bih još napisao ali... Meni je dovoljno što je ova grupa ljudi u klubu osigurala na duže staze izbor prihoda koji će biti od koristi klubu. Plus što se zaustavilo korištenje "bankomata zvanog Željo".
A pobjede i porazi su sastavni dio života. Biće i jednog i drugog. Samo zdrav mozak nalaže da će biti više pobjeda ako si financijski jači od ostatka lige, a tome se ide, a da je klub opet samo naš...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

Aldin Sehic, meni se protiv Sirokog svidio, nadam se da ce biti nesto od njega.
Benjamin Sehic se skoro vratio u B tim, jos uvijek je mlad ali kazu da je nekad imao neku tezu povredu koja ga je dosta usporila. Mlad je jos, vidit cemo kakav ce biti kod Odovica...

Minjore
Kontakt:

pon jul 31, 2017 1:43 pm

Plava Porodica je napisao/la:
Minjore je napisao/la:
Koja su godišta? Mogu li kako upasti ove sezone, jer mi je muka od one dvojice desno..
Kurtovic 98 ( haman 99, rodjen 31.12.) a Sehic je 99.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.

Prijava