pon jul 31, 2017 11:07 am
DObra pitanja @Brko samo što su neka za stručni štab a ne za upravu. Meni je itekako značajno to što je ADžem rekao da ima potpunu slobodu oko odabira igrača. Vjerujem da ima i oko stručnog štaba i sl. Prošlo nam je mnogo igrača koji su se mogli dovesti džaba a mi se fokusirali na ove što imaju ugovore. Ok sa par njih obaviti razgovor i pokušati ali mnogi igrači bez ugovora su nam prošli onako bezveze. Pitanje je sada šta je Slavko želio a šta je Ćenanova greška, a šta uprava nije mogla iskeširati zbog manjka sredstava. Čim smo nudili cca 50.000 odštete, bar za Ordagu i platu neku cca 150.000 mislim da su se mogal dovesti dva kvalitetna igrača. To znači da do love nije. POnavaljm, ova četiri igrača što smo doveli su meni ok, dobra pojačanja. Zajmović milsim da može pomoći. Mislim da je trebao biti na klupi i ne znam što nije bio i to mi je nekako jedina nelogičnost kod ADžema ovu tekmu.
Odgovore na ova pitanja nam ljudi koji mogu odgovoriti i trebaju odgovoriti. TO je ono što ja sve vrijeme pričam. Press, očekivanja, realno stanje stvari i sl.
Da su se znali odgovori na opva pitanja, raja bi se strpila. RAja bi dala veću podršku i ADžemu. Sad su nekako na pola. Neki plaču za SLavkom i dalje. Bilo prošlo idemo dalje, ali želim da čujem da se sa Adžemom neće ponoviti ova otpuštanja koja nisu realna. Želim da čujem da ima podršku uprave i da ga neće tjerati na prvu. Želim da čujem i od ADžema da će tjerati sve pa i Zebe i sl ako se ne zalažu, a mi vidimo vrlo dobro ko se zalaže ko ne. I želim da čujem od ADžema da idemo u laganu promjenu koncepta momčadi. Da u nardnih pola godine umjesto 5-6 starijih i po meni najvećih problema ove ekipe, dođu u prosjeku pet godina mlađi minimalno, ali koji su i ljudski i igrački karakteri. Hoću da vidim karakter ko Graovac, ko Zakarić. Šuti i igraj. Raja je psovala Zakari ono jednom i evo čovjek se vratio. Zec mi se isto sviđa. Drčan je. Malo još da pročepi i da malo više asistira. Prelaskom na lijevo krilo mnogo češće da je loptu. Valjda ima i bolji pregled,
Idemo ljudi bez nervoze. Samo treba da se strpimo. Po meni opet kažem infrastruktura je prioritet, a u sportskom segmentu koliko mognemo i dokle moognemo, a Evropa je imperativ. Taj sistem da šampion igra četiri tekme bit će i sljedeće godine, ali i ja bi volio da se to desi ove.
PRiča mi jaran koji je bio na tekmi, kako je jedan blizak nekadašnjoj upravi a inače naš ''veliki'' navijač omalovažavao pravljenje istoka. FUj sviju mi. A ovdje bi svi rekli ne on je pravi Željovac. Popišam se ja na te Željovce. LJudi ne kontaju da se iz ovog sivila možeš iščupati samo poštenim poslovanjam, zatim infrastruktuom i stvarenjam stabilnih izvora love i na kraju ulaganjem u ekipu.