Ne želim davati nikakve komentare na dobru igru, jer to ovi igrači još moraju zaslužiti, niko mi nije uzeo života kao oni pa sam zbog toga pod ručnom.
Dat ću komentar na Adžema. Definitivno trener koji obećava, kojem treba pružiti šansu i koji je sve ono što jedan Željezničar treba da bude. Nadam se da je on dugoročnije rješenje na trenerskoj poziciji, a meni je djelovao sasvim solidno i u prvom mandatu, a sad je i tri godine iskusniji, tako da mislim da bi on mogao biti pogodak. Dati čovjeku odriješene ruke da se riješi kukolja u ekipi, Admir je čitav život vezan za Željezničar i sigurno može procijeniti koji igrači mu mogu svjesno podmetati noge, kao uostalom i svakom treneru još od Amara.
Za mene je danas pokazao da razumije fudbal, uradio je i ono o čemu mi pričamo već dva mjeseca, a to je mijenjanje pozicija Zakariću i Zecu. Davanje veće slobode Zakariću i Blagojeviću u kreiranju napada, Graovac koji je jako inteligentan štoper zadužen za početak gradnje napada, gotovo podjednako korištenje oba krila, igra s jednim zadnjim veznim koji ima slobodu i da krene naprijed i koji nije zadužen samo za presijecanje protivničkih napada i dodavanje prvom do sebe. Da bi se nešto osvojilo potrebno je pokazati muda, onako bezmudi prošle godine smo i zaslužili da ostanemo bez titule na onakav način. Sve su prilike da će Željo ponovno igrati napadački fudbal, odnosno da ćemo početi igrati fudbal, toga je u zadnje dvije sezone bilo jako malo, takve utakmice su bile samo izuzeci.
Da ponovim, ovo su pohvale za Adžema, nikako za igrače koji to moraju još debelo zaraditi, bar što se mene tiče. Jedna dobra utakmica ne može saprati gorak okus koji je ostao nakon svega što su nam isti ovi igrači priredili u zadnje dvije sezone.